علاوه بر کشور چین، کرونا از مرز برخی از کشورهای دیگر نیز رد شده، به نحوی که هر روز به لیست کشورهایی که کرونا در آن ورود پیدا کرده است، افزوده میشود. از کشورهایی مانند ژاپن، تایلند، سنگاپور، تایوان و کرهجنوبی گرفته که به چین نزدیکتر هستند تا آلمان و فرانسه و ایتالیا که در اروپا قرار دارند و حتی کشور آمریکا که فاصله جغرافیایی زیادی با چین دارد، ویروس کرونا جولان میدهد. آخرین خبرها حاکی از آن است که کرونا به روسیه هم رسیده و حتی به پشت مرزهای ایران نیز رسیده است. بررسی روزنامهها، تارنماها و خبرگزاریهای داخلی نشان میدهد که رسانههای داخلی به شیوع آن در کشورهای مختلف و چگونگی پیشگیری از آن پرداختهاند.
رسانههای اصلاح طلب
کابوس «کرونا» در ایران!
روزنامه ابتکار در گزارشی نوشت: گزارشها از کشورهایی که موارد ابتلا به ویروس کرونا مشاهده شده نشان میدهد که امارات نزدیکترین کشوری است که در همسایگی با ایران فردی مبتلا شده به این ویروس را مشاهده کرده است. گرچه خبرهای غیررسمی خبر از مشاهده مواردی دیگر از مبتلایان به این ویروس در اقلیم کردستان عراق و پاکستان دارد، اما مسئولان و مقامات بهداشتی در ایران این خبرها را تکذیب میکنند و البته نقشههای جهانی از نحوه گسترش این ویروس در جهان این دو کشور را نشان نمیدهد. با این حال، خطر ورود این ویروس به ایران از طریق گردشگران یا ایرانیانی که به کشورهای دیگر به خصوص چین سفر کردهاند، یکی از نگرانیهایی است که جامعه را به تکاپو انداخته است. در حالی که به دنبال شیوع کروناویروس در چین در چند روز گذشته بسیاری از شرکتهای بزرگ بینالمللی فعالیت خود در چین را به حال تعلیق درآوردهاند و همزمان بسیاری از کشورها در مورد سفر به چین بسیاری از خطوط هوایی پروازهای خود به این کشور را متوقف کرده و یا کاهش دادهاند، انتشار تصاویر و ویدئوهایی از گردشگران چینی در تبریز سوژه کاربران شبکههای اجتماعی در ایران شده است. اظهارات مسئولان درباره تحت کنترل بودن این بیماری در ایران در حالی است که همچنان افکار عمومی نتوانسته خود را آرام نگه دارد. آگاهی افکار عمومی از وضعیت درمان این بیماری در شرایط تحریم، کمبود دارو و پرسنل و از سوی دیگر مواجه بیمارستانها با تخت خالی در شرایط معمولی به این نگرانیها دامن میزد.
روزنامه اعتماد در گفت و گو با ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی می نویسد: قطعا ویروس کرونا، ویروس خطرناکی است و تمام کشورهای جهان به سهم خود سعی دارند تا با ورود این ویروس به کشور خود مقابله کنند. از سازمان جهانی بهداشت گرفته تا دستگاههای تخصصی کشورهای مختلف به حد توان خود برای این مساله چارهاندیشی کردهاند. در ایران نیز دستگاه تخصصی که باید درمورد این مساله اظهارنظر کند، وزارت بهداشت است. به همین دلیل ما متناسب با این دستگاه موضعگیری میکنیم و توصیههای آنها را به کار میگیریم. تاکنون نیز تمام ابلاغیهها و توصیههای این وزارتخانه را به تشکیلات بخشهای خصوصی و عمومی خود اعلام کردهایم. این موضوع دو جنبه دارد. یک بخش این است که نمیتوان با توسل به زور جلوی یک فرد را برای سفر گرفت، ممکن است فردی سفر کاری داشته باشد یا به ضرورت قصد سفر داشته باشد و ما تا دلیل موجه نداشته باشیم، نمیتوانیم مانع ورود آنها به کشور شویم. اما بخش دیگر این است که ما میتوانیم در چارچوب وزارت بهداشت، عینا توصیههای آنها را به مردم، گردشگران و فعالان حوزه خود انتقال دهیم. در واقع تلاش داریم تا تمام توصیههای وزارت بهداشت را در مراکز اقامتی-پذیرایی و دفاتر خدمات مسافرتی، طبق چارچوبهای وزارت بهداشت لازمالاجرا کنیم. اولویت ما در وضعیت اضطراری کنونی، جان مردم است نه گردشگری. ما از مدتها پیش برنامههای مفصلی را برای عید بهاره چینی در نظر گرفته بودیم. از یکسال گذشته چین به عنوان بازار هدف گردشگری تعیین شده بود و اقدامات مثبتی هم در جهت آن صورت گرفت. برای مثال سفری که بخش خصوصی و وزیر در چند ماه گذشته به این کشور داشتند، ذیل همین اتفاق دستهبندی میشود. ما با برنامههایی که داشتیم میخواستیم در عید بهاره چین، از بازار گردشگری آنها منتفع شویم. اما برنامهها به دلیل تقارن این عید با ایام فاطمیه، به هفته بعد موکول شدند. نهایت اینکه با توجه به وضعیت فعلی و شیوع سریع این ویروس، تمام برنامههای این جشن را متوقف و آنها را به آینده موکول کردیم.
جهان در وضعیت «سرخ»
روزنامه همدلی در گزارشی آورد: حدود ده روزپیش بود که برای نخستین بار خبر انتشار ویروس کشنده «کرونا»، تیتر یک بسیاری از خبرگزاریها و روزنامهها را به خود اختصاص داد. شاید در آن روزهای نخست بدبینترین افراد هم فکرش را نمیکرد، سرعت انتقال این ویروس آن قدر زیاد باشد که در کوتاهترین زمان ممکن تبدیل به نگرانی شماره یک سازمان جهانی بهداشت شود. حالا بعد گذشت حدود ۱۰روز از اعلام وجود چنین ویروس مرگباری که به اعلام موسسه ویروسشناسی «ووهان» در چین، «خفاش» عامل انتقال آن به انسان بوده، این بیماری به یک چالش جهانی تبدیل شده است. این روزها خبرهای خوبی از سراسر جهان بهویژه کشور چین به گوش نمیرسد. این ویروس به قدری خطرناک است که مقامات چین دستور قرنطینه چند شهر این کشور از جمله ووهان، ششمین شهر پرجمعیت چین را صادر کردهاند. هر لحظه که میگذرد بر تعداد افراد مبتلا شده اضافه میشود و به دنبال آن تعداد کشته شدهها نیز رو به افزایش است. آخرین آمار اعلام شده از مبتلایان و مرگومیر ناشی از کرونا که در تاریخ ۳۱ژانویه ۲۰۲۰ منتشر شد، نشان میدهد تا تاریخ ذکر شده کرونا ۹۹۳۴ نفر را مبتلا و جان ۲۱۳ تن را گرفته است. همه کشته شدهها در چین بودهاند، اما مبتلایان به ویروس در کشورهای دیگری هم مشاهده شدهاند.
روزنامه ایران در همین خصوص نوشت: تازهترین آمار تلفات ناشی از شیوع کرونا ویروس در چین به ۱۷۰ نفر رسید و یک مورد تأیید شده درفلات تبت بیانگر آن است که این ویروس به کل مناطق چین سرایت کرده است. همچنین دیروز مقامات بهداشتی چین اعلام کردند که از ۲۹ ژانویه تاکنون ۷ هزار و ۷۱۱ مورد مبتلا به ویروس کرونا در این کشور تأیید شده است. البته این عفونت ویروسی ۱۵ کشور دیگر را هم در گیر کرده است. عصر دیروز جلسه بررسی راهکارهای پیشگیری از ورود ویروس کرونا به کشور و مقابله با این ویروس به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور و با حضور وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اطلاعات، کشور، امور خارجه، راه وشهرسازی و نمایندگان سایر دستگاههای ذیربط برگزار شد. به گزارش ایرنا، جهانگیری بعد از این جلسه تاکید کرد که سلامت مردم بر هر موضوعی ارجحیت دارد و حفظ سلامت مردم وظیفهای قانونی و ملی برای دولت است. وی با بیان آمادگی ایران برای کمک های بهداشتی به چین گفت که همه استانداران و فرمانداران باید در آماده باش کامل باشند. سعید نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی بعد از این جلسه گفت: تا این لحظه موردی از ابتلا به ویروس کرونا جدید گزارش نشده است. در جلسه دیروز قرار شد پروازهای رفت و برگشت ایران به چین به طور موقت متوقف شود.
روزنامه آرمان ملی در گزارشی می نویسد: شمار قربانیان ویروس کرونای جدید که اولین بار در چین مشاهده شده به ۱۷۰ نفر رسیده و روز گذشته سازمان جهانی بهداشت، شیوع ویروس کرونا را به عنوان وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرده است. در همین راستا سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز در نامهای خطاب به هیات دولت و معاون اول رئیس جمهور درخواست کرد که تا اطلاع ثانوی از ورود هرگونه مسافر از مبدا چین به هر طریقی جلوگیری شود که این موضوع باید در هیات دولت بررسی و مصوب شود. روز گذشته (جمعه) جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و اتخاذ اقدامات و تدابیر پیشگیرانه از ورود ویروس کرونا به استان تهران در استانداری تهران برگزار شد. محمد تقیزاده معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران گفت: با اعلام وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه و پیرو شیوع بیماری کرونا در دو شهر چین تعدادی از هموطنان و دانشجویان کشور ما در این کشور حضور داشتند که قرار شد با تمهیداتی به کشور بازگردند. تعداد این دانشجویان به ۸۰ نفر میرسد و در این شرایط برای ورود این افراد به کشور باید اقدامات پیشگیرانهای صورت بگیرد تا ناقل این بیماری به کشور نباشند. وی ادامه داد: از بدو ورودشان به کشور در فرودگاه امام خمینی(ره) اقدامات لازم صورت میگیرد و سپس با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی محل نگهداری و قرنطینه آنها مشخص میشود. حدود دو هفته در محلی مناسب این افراد قرنطینه خواهند شد و پس از دو هفته اگر مشکل خاصی پیش نیاید میتوانند از قرنطینه خارج شوند.
ساخت چین
روزنامه جهان صنعت در یادداشتی به قلم فاطمه رحیمی نوشت: ویروس مرگبار کرونا با سرعت غیرقابل باوری در حال پیشروی است و از چین به سایر نقاط جهان گسترش یافته است، کشورهای مختلف شهروندان خود را به خاطر ویروس کرونا از چین خارج میکنند. شرکتها دفاترشان را در چین میبندند. در این میان شمار مبتلایان به کرونا به ۸۱۰۰ نفر رسیده است و سازمان بهداشت جهانی وضعیت فوقالعاده اعلام کرده است. شیوع این بیماری در ماه دسامبر آغاز شد. درهمآمیختگی مکرر مردم و حیوانات در چین بدین معناست که جهشهای ویروسی که به انسانها سرایت میکند احتمالا در این کشور بروز میکند و مهاجرت گسترده به شهرها یعنی احتمال گسترش ویروس در میان مردم وجود دارد. به احتمال زیاد این ویروس در میان خفاشها شایع بوده و از طریق دستفروشها در نهایت از بازار ووهان سردر آورده؛ جایی که فروش حیوانات وحشی هم رونق دارد. علائم این بیماری شبیه به تب است اما میتواند به ذاتالریه تبدیل شود که ممکن است کشنده باشد. حدود ۲۰ درصد از موارد گزارش شده، وضعیت وخیم و به مراقبتهای بیمارستانی نیاز دارند، حدود دو درصد آنها در شرایط مرگ هستند اما هنوز هیچ واکسن یا درمان ضدویروسی وجود ندارد.
جهان هنوز حریف کرونا نشده است
روزنامه آفتاب یزد در گزارشی آورد: این روزها همه از ویروس کرونا صحبت میکنند، وجودی ذرهبینی که از جهش ژنتیکی ویروس جانورانی مانند مار و خفاش به وجود آمده و در قرن ۲۱ و عصر تکنولوژی، رعب و وحشت را به جامعه جهانی تزریق کرده است. مرگبارترین بیماری قرن بیست و یکم به حدی خطرناک است که تصاویر منتشر شده از شهر ووهان، خاستگاه این ویروس خطرناک نشان میدهد ابرشهری با ۱۱ میلیون نفر جمعیت، تبدیل به شهر ارواح شده و کسی دیگر در خیابانها تردد نمیکند. در پی شیوع این بیماری شرکتها هواپیمایی بینالمللی پروازهای خود به چین یا از این کشور به سایر نقاط جهان را لغو کردند؛ روسیه، عمان، چین، پاکستان و مالزی از جمله کشورهایی هستند که نه تنها پروازهایشان به چین را لغو کردهاند بلکه به طور کلی مراوداتشان با این کشور را قطع نموده تا از انتشار ویروس کرونا در کشورشان جلوگیری کنند. اما هنوز هم ویروس کرونا در حال انتشار است و آمار کشته شدگان این ویروس تا لحظه تنظیم این گزارش به ۲۱۳ نفر رسیده است. به جز اثرات مخرب این بیماری مرگبار بر سلامت جسمی و روانی انسانها، اثرات اقتصادی کروناویروس هم بسیار گسترده شده است.
پایگاه خبری-تحلیلی بهارنیوز در گزارشی می آورد: سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در جهان، وضعیت اضطراری اعلام کرد. این سازمان شامگاه پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد که آمار مبتلایان به ویروس کرونا در خارج از چین به ۹۸ تن رسیده است و برای اینکه با این ویروس مقابله شود، نیاز به این اعلام شرایط اضطراری است. با این حال، سازمان بهداشت جهانی توصیه به ممنوعیت تجارت با چین و سفر به این کشور که منشأ ویروس کشنده کروناست، نکرد. بر اساس آخرین آماری که از افراد مبتلا به کرونا منتشر شده، ۱۷۰ تن در چین کشته شده و بیش از ۷۷۰۰ تن دیگر به این ویروس آلودهاند. هماکنون ۱۵ کشور در سطح جهان با این ویروس درگیر هستند و آمار آن در آمریکا به ۸ فرد مبتلا رسیده است. شهر ووهان چین، واقع در شرق این کشور منشأ ویروس کرونا اعلام شده است و مقامات چین تلاش دارند با اعمال محدودیتهایی از قبیل قرنطینه کردن ساکنان این شهر و ممنوعیت آمد و شد غیر ضروری، آن را کنترل کنند. نگرانی از شیوع این بیماری در سایر کشورها باعث شده است که بسیاری از شرکتهای هواپیمایی پروازهای خود به چین را تا اطلاع ثانوی لغو کنند. فرانسه، ترکیه، انگلیس و مصر از جمله این کشورها هستند.
کرونا ویروس جدید چه علائمی دارد؟
خبررگزاری ایسنا در گفت و گو با محمد مهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نوشت: حتما مواردی را که در حوزه ابتلا به کرونا ویروس جدید در کشور قطعی باشد، اعلام میکنیم. اگر مورد مشکوکی از بیماری به کشور ورود کند، بلافاصله اقدامات لازم و آزمایشات لازم را برایشان انجام میدهیم. بیماری کرونا ویروس جدید از طریق حیوانات به انسان منتقل شده است و در حال حاضر بیماری از انسان به انسان هم منتقل میشود. این بیماری از طریق قطرات تنفسی مانند سرفه، عطسه و... قابل انتقال است. این بیماری عمدتا با علائمی شبیه سرماخوردگی و آنفلوآنزا خودش را نشان میدهد و علائم آن شامل سرفه، تب، سردرد و گلودرد است.
تاکنون مورد مشکوک به ویروس کرونا در تهران گزارش نشده است
خبرگزاری ایلنا در گفت و گو با پیمان صابریان رییس اورژانس تهران می نویسد: اورژانس تهران آمادگی لازم را در خصوص مقابله با ویروس کرونا دارد و چنانچه احتمال دهیم، فردی مبتلا به این ویروس است تمهیدات لازم را در این باره اندیشیدهایم. لباسهای مقابله با بیماریهای عفونی به طور معمول در آمبولانسهای کشور وجود دارد و اگر هر نوع بیماری عفونی گزارش شود، قطعا از این تجهیزات استفاده میشود. تاکنون مورد مشکوک مبتلا به ویروس کرونا به اورژانس تهران گزارش نشده است. ما همیشه در حال آمادهباش هستیم و در حال حاضر نیز ۲۸۰ آمبولانس در تهران هستند و مشکل خاصی وجود ندارد.
رسانههای اصولگرایان
کرونا جهان را اورژانسی کرد
روزنامه جوان در گزارشی نوشت: با افزایش شیوع و مرگ و میرهای ناشی از ویروس سرزمین اژدهای سرخ و نفوذ کرونا به سایر نقاط جهان، سازمان جهانی بهداشت (WHO) شیوع کرونا ویروس را به عنوان وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرد، اما با تمام تعاملات میان ایران و چین مسئولان وزارت بهداشت کشورمان میگویند، این ویروس هنوز به ایران نرسیده، اما دیر یا زود این مهمان ناخوانده وارد مرزهای کشور ما خواهد شد. سازمان جهانی بهداشت در نشستی که روزپنجشنبه (۱۰ بهمن) برگزار کرد، شیوع کرونا ویروس را بهعنوان وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرد. ویروس کرونا دستهای از ویروسها را شامل میشود که بیماریهایی از سرماخوردگی ساده تا سارس را موجب میشوند. این ویروس از حیوانات به انسان قابل انتقال است. بیماریزایی این ویروس، سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار میدهد و علائمی مشابه سرماخوردگی ساده ایجاد میکند.
روزنامه فرهیختگان در همین خصوص می نویسد: بعد از گذشت سالها درگیری کشورهای مختلف دنیا با انواع بیماریهای واگیرداری چون ابولا، سارس، آنفلوآنزای پرندگان و... اینبار ویروس جدید دیگری به دل مردم جهان ترس و واهمه انداخته است. چند هفتهای است دنیا درگیر کروناویروس شده و این ویروس تاکنون شمار زیادی را در کشورهای مختلف مبتلا کرده و عدهای هم جان خود را از دست دادهاند. شاید یکی از عجیبترین و جالبترین نکاتی که درباره این ویروس جلبتوجه میکند، تنوع بیشازحد آن است، بهطوری که این ویروس در عرض چند روز میتواند تغییرشکل دهد. به گزارش نیویورکتایمز، تاکنون حدود ۲۰۰ نفر در چین بر اثر ابتلا به این ویروس مهلک جان خود را از دست دادهاند اما غیر از چین، مرگومیر دیگری در کشورهای مختلف اعلام نشده است. با توجه به اینکه در ابتدا خبری از درمان این بیماری نبود، اما خیلی زود محققان دست به کار شدند و چند روز پیش بود که کشف درمان آن خبرساز شد و تا امروز شماری از بیماران هم درمان شدهاند. کروناویروس هم مانند هر موضوع علمی دیگری موردتوجه محققان است و همین امر باعث شده در همین مدت کوتاه مطالعات گستردهای درباره این ویروس و شیوع و حتی آینده آن انجام شود.
پایگاه خبری-تحلیلی تابناک آورد: سازمان بهداشت جهانی (WHO) در پایان جلسه کمیته حالت فوقالعاده خود در روز پنجشنبه دهم بهمن در ژنو، در مورد شیوع ویروس کرونا حالت فوقالعاده بینالمللی اعلام کرد و خواستار کمک به کشورها برای مقابله با شیوع این ویروس شد. این تصمیم در حالی گرفته میشود که گزارش های رسیده از چین، حکایت از سبقت گرفتن آمار مبتلایان به این ویروس از شمار مبتلایان به بیماری سارس در سال های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ دارد که هشت هزار تن را مبتلا کرده بود؛ سبقتی ترسناک که به رغم پیشرفت های چینی ها در مقابله با این دست بیماری ها رقم خورده است. نکته ای که مورد تاکید تئودور آدانوم، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی هم قرار گرفته که گفته: «اگر این ویروس در کشوری با نظام بهداشتی ضعیفتر شیوع پیدا میکرد، نمیدانیم چه خساراتی ممکن بود رخ دهد»؛ هرچند پیشبینی میشود، این بحران اخیر ضربه بزرگی به اقتصاد چین بزند. تاکنون ۱۷۰ تن بر اثر آلودگی به این ویروس جان خود را از دست دادهاند و این در حالی است که خارج کردن اتباع خارجی از شهر ووهان چین، مرکز شیوع این ویروس، ادامه دارد و این افراد به محض ورود به کشور خود قرنطینه میشوند. بسیاری از شرکتهای بزرگ بینالمللی در حال تعطیل کردن فعالیت خود در چین هستند و همزمان با هشدار بسیاری از کشورها در مورد سفر به چین، بسیاری از خطوط هوایی پروازهای خود به این کشور را متوقف کرده و یا کاهش دادهاند.
افزایش تلفات کرونا
خبرگزاری فارس در گزارشی آورد: کمیسیون بهداشت ملی چین بامداد شنبه با ارائه آمار جدیدی از مبتلایان به این ویروس، اعلام کرد فقط طی بیستوچهار ساعت گذشته ۴۶ مبتلا جان خود را از دست دادند که بدین ترتیب تعداد کل تلفات این ویروس به ۲۵۹ نفر رسید. از سوی دیگر، وزارت بهداشت اسپانیا نیز بامداد اعلام کرد ویروس جدید کرونا به این کشور نیز سرایت کرده است. در بیانیه وزارت بهداشت اسپانیا ذکر شده که فرد مبتلا، یک تبعه آلمانی است که در بیمارستانی در جزایر قناری بستری شده است. بدین ترتیب تعداد کشورهای خارجی (به غیر از چین) درگیر با معضل این نوع ویروس به ۲۶ رسید که شامل آمریکا، فرانسه، ژاپن، کره جنوبی، تایوان، سنگاپور، تایلند، استرالیا، نپال، ویتنام، هنگکنگ، ماکائو، مالزی، کانادا، کامبوج، سریلانکا، آلمان، امارات عربی متحده، هند، فیلیپین، فنلاند، ایالات متحده، سوئد، ایتالیا، روسیه و اسپانیا است. با ین حال شیوع این ویروس در خارج از مرزهای چین اما تا حدی کنترل شده و البته هنوز تلفاتی از مبتلایان در کشورهای خارجی گزارش نشده است.
خبرگزارشی تسنیم در همین خصوص نوشت: بر اساس آخرین گزارشها بهجز ۲۵۹ مورد فوت که همگی در چین جان خود را از دست دادهاند، بیش از ۱۱ هزار نفر در سراسر جهان به این ویروس آلوده شدهاند. وزارت بهداشت بریتانیا روز جمعه تأیید کرد دو نفر در این کشور به کرونا مبتلا شدهاند، این در حالی است که ایتالیا هم ثبت دو نمونه از ویروس کرونا را در این کشور تأیید کرده است. دولت ایتالیا روز جمعه اعلام کرد برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا و مبارزه با این بیماری، در شهر رم، پایتخت، وضعیت اضطراری برقرار شده است. کمیسیون اروپا روز جمعه اعلام کرد که در نظر دارد ۱۰ میلیون یورو کمک مالی به پیشبرد تحقیقات جاری در خصوص ماهیت ویروس کرونا و نحوه مهار و درمان بیماری ناشی از آن اختصاص دهد. برای بیماری ناشی از ویروس کرونا که منشأ اولیه آن شهر ووهان در چین بود هنوز هیچ روش و درمان ویژهای یافت نشده است.
چگونه کرونا را از آنفلوانزا تشخیص دهیم؟
جهان نیوز در گزارشی می نویسد: جامعه جهانی به دنبال یافتن راه حلی برای مهار و درمان ویروس فراگیر کروناست؛ ویروسی که همه را به وحشت انداخته است. در اینجا شاید چند سوال رایج برای افراد پیش بیاید که در ادامه به برخی از آنها پاسخ داده شده است. در حال حاضر هیچ درمانی وجود ندارد و محققان همچنان در تلاشند تا درباره این ویروس اطلاعات بیشتری کسب کنند. اما خبر خوش اینکه محققان موفق شدهاند این ویروس را در آزمایشگاه کشت دهند که این میتواند گام مهمی در جهت ساخت واکسن باشد. تصور میشود که این ویروس از طریق شخص دیگری با قطرات تنفسی که بهواسطه سرفه یا عطسه در فضا پخش میشود، از فردی به فردی دیگر سرایت میکند، اما دقیقاً مشخص نیست که چه وقت فرد ناقل این ویروس است. در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر وجود ویروس در هوا وجود نداشته و مثلا در یک اتاق بزرگ در حال جابهجایی نیست. علائم ویروس کرونا مانند علائم آنفلوانزا شامل تب، سرفه و مشکلات تنفسی است. اگر این علائم را دارید و اخیراً به چین رفتهاید، یا با شخصی که با یک چینی در ارتباط بوده است، در تماس بودهاید، توصیه میشود حتما به پزشک مراجعه کنید چرا که احتمال ابتلا به ویروس کرونا وجود دارد.