عباس خرمی روز دوشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اخبار مربوط به آلودگی شیر که اخیرا در رسانهها منتشرشده است اظهار داشت: خوشبختانه درقم با توجه به نظارت مستمر برکارخانههای خوراک دام، وضعیت مطلوبی از لحاظ سلامت محصولات لبنی وجود دارد و موردی از آلودگی آفلاتوکسین دراستان گزارش نشدهاست، لذا شهروندان قمی میتوانند بدون نگرانی از محصولات لبنی تولیدی استان مصرف نمایند.
وی ادامه داد: در همین رابطه بهمنظور ساماندهی و نظارت کمی و کیفی بر کنسانتره تولیدی استان از سال ۸۹، طرح نظارت بر کارخانههای خوراک دام قم با هماهنگی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم اجرایی شدهاست.
وی بیان کرد: این طرح شامل بازدید از کارخانههای خوراک دام و دامداریهای مصرفکننده کنسانتره دامی، نمونهبرداری و انجام آزمایش نمونه کنسانتره، ارائه آمار توزیع کنسانتره و نهادههای مصرفی و انعکاس و پیگیری مسائل و مشکلات دامداران است که با شروع آن شاهد افزایش کیفیت کنسانتره تولیدی در قم و کاهش چشمگیر تخلفات کارخانههای خوراک دام استان در سالهای اخیر هستیم.
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۲۲۰ مورد بازدید از کارخانههای خوراک دام استان، ۲۰۰ مورد بازدید از دامداریها و ۴۱۰ مورد نمونهبرداری و آزمایش نمونه کنسانتره تولیدی کارخانههای خوراک دام فعال در قم توسط این سازمان انجامشده است.
قم دارای ۲۲ هزار راس گاو شیری است، همچنین در این استان سالانه بیش از ۱۴۰ هزار تن شیر تولید میشود.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.