بهمن مرادنیا روز شنبه در همایش روز جهانی تالابها و به مناسبت ثبت جهانی تالاب زریبار در کنوانسیون رامسر اظهار داشت: امیدواریم سازمان حفاظت محیط زیست همانگونه که تا حدودی مشکلات دریاچه ارومیه را بهبود داد، برای حفظ تالاب زریبار هم تمام تلاش خود را بکار گیرد.
وی با بیان اینکه تالاب زریبار از اهمیت زیادی نزد مردم کردستان و کُردها برخوردار است، اضافه کرد: این دریاچه سرمایه ملی است و همه وظیفه داریم برای حفظ آن گام برداریم و از تعرض و آسیب به آن اجتناب کنیم.
استاندار کردستان یادآور شد: هیچگاه راضی نبودهایم محیط سالم را از مردم سلب کنیم و همواره در دوره مدیریتم تلاش خود را بکار گرفتم در اجرای پروژههای صنعتی و غیرصنعتی آسیبی به محیط زیست استان وارد نشود.
مرادنیا به اهمیت دریاچه زریبار از لحاظ اشتغال و درآمد برای مردم منطقه اشاره کرد و گفت: پیشتر مسوولیت واحدی بر دریاچه زریبار وجود نداشت و تعرضهای زیادی به آن صورت میگرفت اما براساس مصوبه سال ۹۴ شورای برنامه ریزی، مدیریت واحد آن به اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان واگذار شود.
وی این واگذاری و مدیریت واحد را کاری مهم و ارزشمند دانست و تاکید کرد: هر دستگاهی قصد انجام پروژهای در تالاب زریبار دارد، باید تحت نظر و مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان آن را انجام داده و با موفقت آنها اجرایی کند.
استاندار کردستان با بیان اینکه همه باید مقید باشیم حقوق حیوانان و وحوش را رعایت کنیم، اظهار داشت: در کردستان با وجود پایین بودن شاخصهای توسعه تلاش شده در کنار پروژههای صنعتی و غیرصنعتی، بحث محیط زیستی آنها نیز تعریف شود.
دانشگاه کردستان قصد ساخت و ساز در تپه کوچکه ره ش را ندارد
رییس دانشگاه کردستان نیز در این همایش با بیان اینکه این دانشگاه قصد ساخت و ساز در کوچکه ره ش ندارد، گفت: قرار است در تپه کوچکه ره ش(سنگ سیاه) سنندج پارک داروهای گیاهی ایجاد کنیم که نفرجگاهی برای مردم شهر نیز باشد.
رحمت صادقی اظهار داشت: دانشگاه کردستان تفاهمنامهای را با پارک علم و فناوری منعقد کرده که براساس آن زمینهای داخل این دانشگاه به پارک واگذار شود و در عوض بخشی از زمینهای تپه کوچکه ره ش را به ما برای کارهای محیط زیستی واگذار کرد.
وی یادآور شد: قرار است در زمینی که در کوچکه ره ش به دانشگاه کردستان واگذار شده با همکاری بنیان نخبگان مجموعهای از گیاهان دارویی را به عنوان پارک ایجاد کنیم که تفریحگاهی هم برای مردم باشد.
رییس دانشگاه کردستان اضافه کرد: در بخشی دیگر نیز به واسطه تنوع پوشش گیاهی استان، گلخانهای بزرگ از گونههای مختلف ایجاد، نگهداری و به نمایش گذاشته خواهد شد.
صادقی به هماهنگی با سازمان مدیریت و برنامهریزی استان برای اجرای این طرحها اشاره کرد و گفت: با سازمان مدیریت و برنامه ریز صحبت شده است این طرحها نه تنها به محیط زیست آسیبی نمیرساند بلکه در راستای توسعه شهر سنندج خواهد بود.
وی اضافه کرد: بحث گیاهان دارویی یکی از تکنولوژیهای نوین است که در معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری ستادی برای آن ایجاد شده است.