«محسن پیرهادی» روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره آخرین وضعیت نامزدهای نهایی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی گفت: هرچند دو مجمع برگزار و نظرسنجی قریب به اتفاق حوزهها تمام شده اما نامزدهای نهایی شورای ائتلاف درحوزههای تک یا چند نماینده و لیست نهایی کلانشهرها هنوز به شکل کامل تعیین نشدهاست.
وی با بیان این موضوع که ساز و کار شورای ائتلاف، چند لایه و مبتنی بر نظرسنجیهایی است که روند انتخاب را زمان بر می کند، افزود: ما اصراری نداریم که زودتر از موعد تبلیغات، گزینههای نهایی را به جامعه معرفی کنیم و تمام تلاش دوستان و همکاران ما در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی بر آن است که بهترین و کارآمدترین نفرات ممکن را به مردم پیشنهاد دهند.
دبیر کل جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی درباره وضعیت لیست ائتلاف برای پایتخت نیز گفت: در حوزه انتخابیه تهران، در مجمع بسیار بزرگی نظرسنجی الکترونیکی برگزار شده و فهرست نفرات سه برابر ظرفیت در تمام بخشها اعم از چهرهها و افراد بالای ۴۹ سال، جوانان، بانوان و روحانیون مشخص شده که از طریق رسانهها اطلاعرسانی شد. در حال حاضر، یک گام تا رسیدن به فهرست ۳۰ نفره شهر تهران فاصله داریم که آن هم توسط شورای داوری برداشته میشود.
پیرهادی در ادامه به خلاصهای از روند تعیین نامزدهای «شانا» اشاره کرد و یادآور شد: این شورا از چهرههای شناخته شده جریان انقلاب و با دعوت از نمایندگان تمام احزاب و اضلاع جریان انقلابی به ریاست غلامعلی حدادعادل تشکیل شده و نیمی از ترکیب این شورا را بانوان و جوانان تشکیل دادهاند.
وی با بیان این موضوع که در ادامه، از تمام احزاب و چهرههای شاخص جریان انقلاب برای معرفی مکتوب نامزدهای مورد نظر خود دعوت شد، تصریح کرد: تقاطعگیری از فهرستهای ارسالی به دبیرخانه شورا و بررسی رزومهها و رای گیری فردبهفرد برای رسیدن به یک فهرست ۱۵۹ نفره که تمام نامزدهای جدی جریان انقلاب در آن حضور داشتهباشند و برگزاری یک مجمع بزرگ حدود هشت هزار نفری برای نظرسنجی از دیگر مراحل تعیین نامزدها بوده است.
عضو سابق شورای شهر تهران درباره نحوه انجام نظرسنجیها نیز گفت: اعضای این مجمع بزرگ هشت هزار نفری به شکل توزیع شده از تمام محلات شهر تهران انتخاب شدهاند و هر حزب و تشکل سیاسی- اجتماعی هم تعدادی نماینده معرفی کرده و این مجمع بزرگ، برآیندی از تمام تفکرات و نفرات انقلابی در سطح مردمی است که نظرسنجی از آنها در هفته گذشته به شکل الکترونیک و در ۲ روز متوالی انجامشد.
پیرهادی درباره موضوعات به رای گذاشتهشده در این مجمع، گفت: نخستین موضوعی که در این مجمع دنبال شد، انتخاب ۹۰ نفر از میان ۱۵۹ نامزد تعیین شده در مرحله قبل است؛ به این ترتیب که هر نامزد این امکان را داشت که با بارگذاری سوابق فعالیتهای خود و یک فیلم کوتاه چنددقیقهای، خود را معرفی کند و مردم با توجه به آن، داوطلب مورد نظر خود را انتخاب کنند.
وی از تفکیک چهرههای شاخص با چهرههای جوان در مراحل نظرسنجی خبر داد و گفت: نکته قابل توجه در این نظرسنجی، آن است که چهرههای شاخص با جوانان یا بانوان مقایسه نمیشوند و آرای هر فرد در هر بخش، با نفرات دیگری در همان بخش مقایسه میشود. به این ترتیب در چهار بخش بانوان، جوانان، روحانیون و چهرههای شاخص و افراد بالای ۴۹سال، نفراتی تا سه برابر ظرفیت تعیین شدند.
مدیر مسئول روزنامه رسالت، تعیین ترکیب نهایی هیات داوری یا انتخاب را بخش دیگری از فرایند نظرسنجی عنوان کرد و افزود: افراد انتخاب شده در این مرحله به همراه نفرات منتخب خود شورا، کمیتهای تشکیل خواهند داد که وظیفه آن، انتخاب ۳۰ نفر از میان ۹۰ نفر منتخب در بخش قبل است و هیات داوری با تشکیل جلسات خود، نامزدهای نهایی جریان انقلاب را براساس ظرفیتبندی بانوان، جوانان و چهرههای مشهور و مقبول اعلام خواهد کرد.
پیرهادی درباره اعتراضات به روند تعیین نامزدهای شورای ائتلاف خاطرنشان کرد: تا به حال اعتراض جدی از میان اضلاع جریان انقلاب به این فرآیند ندیدهام. البته چند نفری در شبکههای اجتماعی مطالبی نوشتهاند که این میزان در مقایسه با تحولی که این دوره در روند تعیین لیست صورت گرفته، در مقایسه با دوره های قبل پیشرفت بسیار زیادی برای فعالان و نیروهای انقلابی محسوب میشود.
وی به نقش تاثیرگذار بزرگان اصولگرا در شکلدهی و دورهم جمع کردن نیروهای انقلاب اشاره کرد و یادآور شد: آنها همچنین در تعیین و تصویب سازوکارها در شورای ائتلاف فعال بودهاند، اما این که پس از تعیین ساز و کار، در آن دخل و تصرفی داشته باشند، همه شهادت میدهند که حتی یک مورد هم نبوده است.
این فعال سیاسی اصولگرا درباره شاخص شورای ائتلاف برای گزینش افراد نیز گفت: نمیگویم که اولویت با چهرهها بوده یا افراد گمنام، یعنی اساسا اولویت با هیچ یک نبوده است. ما اصل را بر کارآمدی، تخصص و تشکیل مجلسی گذاشتهایم که پیش از این، شاخص آن را در مطالبی ذیل عنوان کارآمدی نوشته یا گفتهام. حال در مراجعه به نظرسنجیها، اگر مردم کارآمدی را در مشاهیر بیابند یا در چهرههای کمتر شناخته شده، تفاوت ماهوی نمیکند.
پیرهادی در پاسخ به پرسشی درباره بازنگری شورای نگهبان در برخی احراز صلاحیتها و نقش آن در بالا رفتن مشارکت در انتخابات نیز گفت: قبول دارم که حضور همه سلایق در چارچوب قانون موجب شور و اشتیاق بیشتر مردم و بالا رفتن مشارکت میشود و از سوی دیگر معتقدم که اصل این مشارکت، از نتیجه آن حتی می تواند مهمتر هم باشد، یعنی فارغ از آن که چه افراد و جریانهایی پیروز انتخابات باشند، در درجه اول، برنده یک انتخابات با نصاب بالای مشارکت مردم، تمام ملت ایران است.
وی تاکید کرد: یک جریان نباید عادت کند که همیشه با حمله به قواعد نظام و انتخابات، جایگاه خود را بازسازی کند اما با همه این شرایط، به عنوان سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب از شورای محترم نگهبان تقاضا میکنم که تا حد امکان، دایره ورود چهرههای مختلف کشور به عرصه انتخابات را در چارچوب قانون گسترش دهد.
این فعال اصولگرا درباره نتیجه انتخابات یادهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: پیش بینی نتیجه انتخابات نه کاری حرفهای است و نه فایدهای دارد و من هم نمیخواهم چنین کاری کنم. امیدوارم بهترین نتایج برای آینده این مرز و بوم و ملت شریف ما رقم بخورد.