قم - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: هیچ موردی از ویروس کرونا در این استان مشاهده نشده و تمهیدات لازم در حوزه درمان در این خصوص اندیشیده شده است.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، محمدرضا قدیر در جلسه گروه کاری سلامت و امنیت غذایی استان قم با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف افزود: این بیماری به‌شدت واگیردار است و کشورهای بسیاری گرفتار این ویروس شده‌اند که تا این لحظه، هیچ مورد از شیوع ویروس کرونا در کشور، گزارش نشده و در استان قم نیز یک مورد علائم این ویروس گزارش‌شده بود که پاسخ تمامی آزمایش‌ها منفی بود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به علائم این بیماری گفت: مهم‌ترین علائم ویروس کرونا، تب و اختلال در سیستم تنفسی است که با پیشگیری می‌توان از گسترش آن جلوگیری کرد.

قدیر گفت: تمهیدات لازم در حوزه درمان نیز انجام و بیمارستان‌های کامکار، حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) به‌عنوان بیمارستان‌های سانتر انتخاب‌شده است تا در صورت نیاز از آن‌ها استفاده کنیم.

استاندار قم نیز در این جلسه گفت: بعد از دستور معاون اول رئیس‌جمهوری، این جلسه را برگزار کردیم و محور اصلی کار بر عهده دانشگاه علوم پزشکی بوده که انتظار است همه دستگاه‌ها همکاری لازم را داشته باشند.

بهرام سرمست با اشاره به برخی شایعه‌سازی‌ها در این خصوص، ضمن تاکید بر آرامش روانی جامعه گفت: شخص رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم به‌عنوان متولی، فقط با رسانه‌ها در ارتباط باشد و دیگران حق مصاحبه در موضوع ویروس کرونا را ندارند.

استاندار قم گفت: کمیته‌های تخصصی در خصوص این موضوع نیز باید فعال شوند و کارها به‌صورت عملیاتی دنبال و گزارش کار به این گروه کاری گزارش داده شود.

سیامک محبی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این خصوص گفت: این بیماری سرایت‌پذیری بسیار بالایی دارد و هیچ مورد قطعی تاکنون در کشور مشاهده نشده است.

وی با تأکید بر رعایت مسائل بهداشتی گفت: باید این موضوع همواره در دستور کار باشد و شست و شوی عمده دست‌ها و فراگیری آموزش‌های لازم برای همه گروه‌های هدف ازجمله دانش آموزان و اولیا، باید موردتوجه قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته میلادی در بازار غذاهای دریایی شهر ووهان واقع در استان هوبی چین که به‌طور غیرقانونی حیوانات وحشی می‌فروشند، آغاز شد. این ویروس اکنون علاوه بر ۳۰ استان و منطقه در چین به ۱۲ کشور دیگر ازجمله آمریکا، استرالیا، تایلند، کره جنوبی، ژاپن، کانادا و فرانسه هم سرایت کرده است.  

بر اساس آخرین آمار تاکنون نزدیک به ۱۰ هزار نفر در چین به این ویروس مبتلا شده‌اند و بیش از ۲۱۳ نفر براثر این بیماری جان خود را ازدست‌داده‌اند.

در پی اعلام وضعیت اضطرار ویروس کرونا از سوی سازمان بهداشت جهانی، وزیر بهداشت طی نامه به اسحاق جهانگیری معاون رییس جمهوری از دولت خواست که همه پروازهای رفت‌وبرگشت به چین تا اطلاع ثانوی لغو شود و در جلسه روز گذشته(جمعه) اعضای دولت که با حضور وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،  راه و  شهرسازی، گردشگری و صنایع‌دستی، کشور و سخنگوی دولت برگزار شد، مصوب شد که تا اطلاع ثانوی همه پروازهای ورودی و خروجی به چین لغو شود.