تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر گفت:‌ وظیفه اصلی این دفتر در بنیاد شهید و امور ایثارگران، بررسی و گفتمان سازی از مفهوم ایثار اجتماعی و نوع‌دوستی است.

به گزارش روز شنبه ایثار، ‌ عادل مهری در پنجمین نشست تخصصی «ایثار اجتماعی و نوع‌دوستی از دیدگاه ادیان» که با حضور مدیرکل دفتر دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر و اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها در سالن کنفرانس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، افزود: دفتر دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر متولی ۹ هزار نخبه ایثارگر در کل کشور است که در این مرکز فعالیت می‌کنند، امیدوارم طی سال‌های آینده، بتوانیم ایثار اجتماعی، نوع‌دوستی و همزیستی مسالمت‌آمیز را باهدف گفتمان سازی در دانشگاه‌ها بیشتر گسترش دهیم.
وی ادامه داد: با کمک برخی اساتید دانشگاه جامعه المصطفی،  موضوع ایثار اجتماعی را در دانشگاه‌های مختلف با رشته‌های متعدد در حوزه‌های روان‌شناسی، ادیان، ملل، بحث حقوق و فقه تبیین و بررسی کردیم.

ایده‌ای زیبا به نام ایثار اجتماعی

حسین عندلیب استاد دانشگاه جامعه المصطفی و دبیر علمی این همایش نیز در این نشست خاطرنشان کرد: حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سید محمدعلی شهیدی نماینده ولی‌فقیه، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، ایده‌ای زیبا به نام ایثار اجتماعی را مطرح کرد و این مهم در دفتر دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر نیز پیگیری شد، زمانی که صحبت از ایثار می‌شود، اذهان به سمت جهاد و دفاع مقدس می‌رود، البته دفاع مقدس و شهادت بالاترین سطح ایثار است ولی دوران دفاع مقدس تمام‌شده و ما وارد ایثار اجتماعی شده‌ایم که در این راستا باید خط شهدا ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: ایثار اجتماعی درگذشته در قالب اهدای جان و حفاظت از مرزها بود، ولی امروز در قالب نوع‌دوستی و هم‌زیستی و کمک به دیگران تجلی پیداکرده که در این راستا وظیفه ما گفتمان سازی ایثار اجتماعی است، برای گفتمان سازی، نوع‌دوستی و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز دو نشست در دانشگاه بین‌المللی المصطفی قم با همکاری اساتید و مهمانانی از آلمان، مالزی، عراق و... با تاکید بر متون مقدس برگزار شد.
استاد دانشگاه جامعه المصطفی خاطرنشان کرد: سومین نشست در دانشگاه تهران با محوریت «فرهنگ ایثار و ارزش‌های انسانی در فرهنگ ملل» و چهارمین نشست در دانشگاه ادیان و مذاهب با مبحث «نوع‌دوستی و هم‌زیستی از نگاه ادیان» و نشست پنجم در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با موضوع «نوع‌دوستی و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با دیدگاه فقه و حقوق» برگزار شد.

قواعد دموکراسی با حفظ کرامت انسانی تأمین می‌شود
محمدجعفر حبیب زاده عضو هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز در این نشست گفت: اصول و قواعد دموکراسی با حفظ کرامت انسانی تأمین می‌شود که کرامت انسانی نیز دارای ۳ ویژگی ازجمله برابری، برادری و آزادی انسان‌ها است، با رعایت اصول دموکراسی ما به سه هدف آزادی، صلح و عدالت اجتماعی هدایت می‌شویم و این مساله نیز مبتنی بر اصل حاکمیت قانونی است، همچنین مبنای حاکمیت قانونی کرامت انسانی است که این دو اصل باهم رابطه دوسویه دارند.
حسین جانی رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی همچنین در خصوص تاریخچه رواج نوع‌دوستی و همزیستی مسالمت‌آمیز، اظهار داشت: از اواخر قرن ۱۸ و اوایل قرن ۱۹ نوع‌دوستی و همزیستی مسالمت‌آمیز در مغرب زمین مطرح و درنهایت با جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۵۶ با عنوان همزیستی مسالمت‌آمیز و نوع‌دوستی در انجمن بیان شد، در اسلام نوع‌دوستی و همزیستی مسالمت‌آمیز ازنظر فقهی ۴ دلیل شامل قرآن، روایت پیغمبر و معصومین، اجماع و عقل دارد.
گفتنی است، نشست نهایی با عنوان همایش بین‌المللی «ایثار اجتماعی و نوع‌دوستی و همزیستی مسالمت‌آمیز در دیدگاه ادیان» ۸ اسفندماه ۹۸ در قم برگزار می‌شود.