جمعیت باکتریها، ویروسها و... که در روده ما زندگی میکنند تحت عنوان میکروبیوم روده نامگذاری میشوند. در روده دو دسته باکتریهای مفید (غیر بیماری زا) و مضر (بیماری زا) زندگی میکنند. هرگاه نسبت باکتریهای مضر به مفید زیاد شود خطر بروز بیماریها افزایش مییابد.
دکتر فریبا کوهدانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: ما با تغییراتی در برنامه غذایی میتوانیم به سمت تغذیه سالم حرکت کنیم که این کار میتواند غذای مناسب رشد جمعیت باکتریهای مفید روده را تامین نماید و با افزایش تعداد آنها همراه باشد.
وی، مصرف بیشتر غذاهای حاوی فیبر مانند نان سبوس دار، استفاده بیشتر میوه و سبزی، کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده و چرب را عاملی بسیار مهمی در بهبود میکروبیوم روده اعلام و توصیه کرد که مردم، رژیم غذایی سالم را در الگوی زندگی خود مد نظر قرار دهند.
کوهدانی ادامه داد: اگر به سمت کاهش مصرف فست فود حرکت کنیم، استفاده از قند و شکر را در برنامههای غذایی خود محدود نمائیم و از غذاهای سالم و غنی از فیبر از جمله نان سبوس دار، میوه و سبزی استفاده کنیم؛ گامی ارزشمند در جهت افزایش میکروبهای مفید روده برداشتهایم که این کار سبب کاهش خطر پیشگیری از برخی بیماریها هم میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به شیوع برخی بیماریها از جمله کبد چرب در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر از هر سه ایرانی یک نفر مبتلا به کبد چرب است.
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر شیوع اضافه وزن و چاقی به عنوان یکی از عوامل مهم ابتلا به بیماریهایی چون کبد چرب، دیابت، بیماریهای قلبی در کشور در حال افزایش است. قبلا چاقی بیشتر در گروههای سنی بزرگسال و سالمند مشاهده میشد اما متاسفانه در حال حاضر همه گروه های سنی حتی کودکان با افزایش آمار چاقی و اضافه وزن مواجه هستند.
کوهدانی، افسردگی را نیز یکی از مشکلات دنیای صنعتی امروز اعلام کرد و گفت: با افزایش میکروارگانیسمهای مفید روده، میتوان خطر ابتلا این بیماری را کاهش داد.