تهران- ایرنا- دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ارسال هفت هزار اثر به نهمین دوره جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر خبر داد و گفت: حدود سه هزار اثر بعد از جشنواره به سمت تولید انبوه سوق داده خواهد شد.

سیده مرضیه شفاپور روز یکشنبه در نشست رسانه ای نهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر که در سالن همایش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با تشریح روند برگزاری این دوره از جشنواره و جزئیات آن گفت: هفت هزار و ۷۳۴ اثر به نهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر ارسال شده است. این جشنواره با شعار «ایران جان و فر گلستانم آرزوست» از ۲۴ تا ۲۹ بهمن ماه جاری در تهران مجتمع بوستان گلستان و ۱۶ استان به صورت متمرکز برگزار خواهد شد.
وی از تصمیم شورای سیاستگذاری جشنواره مد و لباس در مورد افتتاحیه خبر داد و گفت: مقرر شده که این دوره افتتاحیه نداشته باشد و هزینه آن به مردم سیل زده استان گلستان اختصاص یابد.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین محوریت این دوره جشنواره را دو استان گلستان و خراسان شمالی عنوان کرد و گفت: این استان ها به دلیل قدمت هفت هزار ساله خود که دارای تمدن و فرهنگ غنی هستند، انتخاب شدند.


شفاپور در ادامه سخنان خود به بخش بین المللی این دوره جشنواره هم اشاره کرد و افزود: حدود ۲۰ کشور برای حضور در این دوره جشنواره اعلام آمادگی کردند که به دنبال ایجاد تعامل برای ایجاد بازار خود در این کشورها هستیم.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از استقبال کشورهای مختلف در این رویداد خبر داد و افزود: نزدیک به ۱۰ کشور همچون  بنگلادش، اسلوونی، هند، ترکیه، افغانستان، عمان، ایتالیا، عراق و اندونزی در این رویداد حضور دارند و با توجه به حمایت منطقه آزاد کیش تصمیم گرفتیم بخش خارجی را جدا نکنیم و آنها نیز در تهران خواهند بود.
دبیر کارگروه ساماندهی مد ولباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه از حضور بخش علمی و دانشگاهی و پایان نامه ها در این دوره نمایشگاه خبر داد و گفت: تلاش ما این است که با افزودن بخش های دانشگاهی و علمی به غنای این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری بیافزاییم.
شفاپور از احیای صدور مجوز رویدادهای حوزه مد و لباس در کشور خبر داد و افزود: مجوزها برای مدتی قطع شده بود و تلاش هایی را انجام دادیم تا آنها را احیا کنیم و حوزه های مد و مزون‌ها نیز به فعالیت خود ادامه دادند تا بتوانند در این حوزه آثار قابل قبولی تولید کنند.

وی با بیان اینکه جشنواره در دوره‌های اخیر به سمت کاربردی شدن رفته است، ادامه داد: مد پایدار را بیش از هر موضوع دیگری مد نظر قرار داده‌ایم. در این دوره همانند دوره‌های پیشین نگاه ویژه‌ای به پوشش چادر داشته و تنوع رنگ را وارد این بخش کرده‌ایم. پیش از آغاز جشنواره ۵۰ ورکشاپ و کلاس‌های توجیهی برگزار شد که تمامی المان‌های مد نظر جشنواره از جمله حجاب و عفاف و توجه به فرهنگ بومی مناطق گلستان و خراسان شمالی در طراحی‌ها بیان شد.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه هشت بخش مسابقه، طراحی، علمی و دانشگاهی، صنعت و فناوری نوین، بخش اقوام و ۱۶ استان، بخش بین‌الملل و بخش ویژه در جشنواره فعالیت خواهند داشت، گفت: امسال نزدیک به هفت هزار و ۷۳۴ اثر به دبیرخانه واصل شد که رشد خوبی نسبت به سال گذشته داشته است و در ۱۶ استان این جشنواره برگزار می‌شود. همچنین بخش ویژه‌ای درباره حاج قاسم سلیمانی و درگذشتگان حادثه هواپیما خواهیم داشت و هزینه افتتاحیه جشنواره را به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان اهدا می‌کنیم.
شفاپور با بیان اینکه با کمک اتحادیه‌های پوشاک، تلاش می‌کنیم طراحان حجاب و عفاف را به تولید متصل کنیم، افزود: این موضوع در مدت زمان برگزاری جشنواره مدنظر خواهد بود. بخش صنعت و فناوری به همین منظور در جشنواره دایر می‌شود.
دبیرکارگروه ساماندهی مد ولباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به افزوده شدن بخش سوزن دوزی اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار نزدیک به ۵۰ کارگاه برای آموزش این هنر استان گلستان در نظر گرفته شده است. 
شفاپور همچنین در آستانه چهل و یکمین انقلاب اسلامی از تصمیم ویژه‌ای برای کالکشن‌سازی حجاب و عفاف خبر داد و گفت: بخش جنبی سردار دلها از دیگر بخش های جدید این دوره جشنواره است که همزمان با جشنواره برنامه های متنوع و متعددی برای گرامیداشت یاد و خاطر شهید حاج قاسم سلیمانی و همچنین شهدای هواپیمای اوکراین برگزار خواهد شد.

در آستانه چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و به‌منظور تحقق منویات مقام معظم رهبری در ارائه سبک زندگی اسلامی ایرانی، با مشارکت و همکاری هنرمندان، فعالان و دست‌اندرکاران عرصه طراحی مد و لباس کشور، زیر نظر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، نهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر از بیست‌و چهارم تا بیست و نهم بهمن ۱۳۹۸ در بوستان گفت‌وگو برگزار می‌شود.

این رویداد با هدف نگاهی نو به بازار، ایجاد فضای رقابتی سالم بین طراحان عرصه مد و لباس، تشویق طراحان به ارائه طرح و الگوهای به روز و نوآورانه، کمک به ارتقای سطح حوزه طراحی با الهام از نمادهای هنر ایرانی اسلامی و کشف استعدادهای نو،  برگزار می‌ شود.
موضوع ویژه این دوره از جشنواره در تمام بخش‌های مسابقه با عنوان «فر گلستان» است. منطقه شمال شرقی ایران مهد تمدن ۷ هزار ساله، به دلیل قدمت و سابقه تاریخی که به همین جهت ابنیه‌های مختلف را در این منطقه داریم و در گلستان به دلیل ویژگی‌ها و تنوع قومیتی با آداب و رسوم مختلف مشهور به رنگین‌کمان اقوام ایران زمین است. رنگارنگی پوشش نتیجه لباس‌های محلی اقوام این سرزمین است و بناهای تاریخی و جاذبه‌های گردشگری مانند پارک ملی گلستان، برج گنبد قابوس، کاخ موزه گرگان، تپه بازگیر، جنگل شصت کلا، جنگل شصت کلاته، آبشار کبودوال، پارک جنگلی النگدره، آبشارهای شیرآباد، مسجد جامع گرگان، خانه امیر لطیفی، مدرسه عمادیه، پل تاریخی آق‌قلا و دیوار بزرگ گرگان شمه‌ای از ذخایر فرهنگی این مرز وبوم است.

نهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر با شعار «ایران جان و فر گلستانم آرزوست» از ۲۴ تا ۲۸ بهمن‌ماه، در مجتمع نمایشگاهی بوستان گفت‌وگو برگزار خواهد شد. اختتامیه این دوره از جشنواره مد و لباس فجر نیز چهارم اسفندماه سال جاری، در تالار وحدت برگزار می‌شود.