ارومیه- ایرنا- دومین روز از دهه فجر امسال نیز با افتتاح و کلنگ‌زنی طرح‌های مختلف در شهرها و روستاهای آذربایجان‌غربی همراه شد و سهم طرح‌های توسعه روستایی به ویژه در مناطق محروم استان بسیار قابل توجه بود.

توسعه روستایی از جمله مهمترین برنامه‌های دولت تدبیر و امید در کشور و آذربایجان‌غربی به شمار می‌رود و بر همین اساس همزمان با دومین روز از دهه‌فجر امسال طرح‌های توسعه روستایی در شهرستان‌های تکاب، میاندوآب، مهاباد و اشنویه به بهره‌برداری رسید که البته مهمترین طرح‌های افتتاحی در این روز را می‌توان در قالب توسعه آب روستایی در ۴۱ روستای استان بیان کرد.

شرکت آب‌وفاضلاب روستایی آذربایجان‌غربی برای اجرای این طرح‌ها، ۱۶۱ میلیارد ریال هزینه کرده و با بهره‌برداری از آنها چهار هزار و ۵۰۳ خانوار روستایی با ۱۶ هزار و ۹۹۸ نفر جمعیت از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برخوردار شدند.

همچنین به همین مناسبت، بهره‌برداری از سامانه جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب روستای چوبلوی شهرستان تکاب آغاز شد؛ برای اجرای این طرح ۶۱ میلیارد ریال هزینه شده و ۴۰۲ خانوار از مزیت‌های آن بهره‌مند می‌شوند.

افتتاح ۱۰ طرح با ۱۵۳ میلیارد ریال هزینه در تکاب

۱۰ طرح عمرانی، زیربنایی و بهداشتی با ۱۵۳ میلیارد ریال هزینه روز گذشته با حضور معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان‌غربی به بهره‌برداری رسید که در قالب آن، سه طرح آسفالت جاده‌های بین شهری، چهار طرح عمران شهری، ۲ طرح آسفالت معابر عمومی داخل روستاها و یک طرح بهداشتی افتتاح شد.

برای اجرا و بهره‌برداری از طرح‌های آسفالت ۲۳ کیلومتر از راه‌های دسترسی تکاب به شهرهای بیجار، شاهین‌دژ و دندی، بیش از ۶۸ میلیارد ریال با مشارکت اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای هزینه شده‌است.

همچنین احداث و آسفالت خیابان‌ها و معابر عمومی، طراحی و اجرا و ساماندهی میادین و زیباسازی و تجهیز بوستان ملت با ۶۰ میلیارد ریال هزینه توسط شهرداری از جمله طرح‌های عمران شهری تکاب است که امروز مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

آسفالت معابر عمومی داخل روستاهای «حاجی بابا سفلی» و «حاجی بابا وسطی» به مساحت ۹ هزار مترمربع و هزینه ۱۳ میلیارد ریال و تجهیز مرکز اورژانس جاده ای محور تکاب - بیجار در روستای «دورباش» با ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه نیز در روز دوم دهه فجر امسال به بهره‌برداری رسید.

توسعه مخابرات روستایی در میاندوآب

در دومین روز از دهه مبارک فجر همچنین ۱۵ طرح عمران روستایی و مخابراتی با صرف ۸۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال افتتاح شد؛ این طرح‌ها شامل کابل‌کشی فیبرنوری، نصب و راه‌اندازی سیستم‌ اینترنت پرظرفیت، راه‌اندزی سوییچ ۵۱۲ شماره‌ای تلفن ثابت جهت واگذاری به ۳۲۰ خانوار در تعاونی مسکن فرهنگیان شماره ۲ میاندوآب، طرح‌های عمران روستایی از جمله جدول‌گذاری، آسفالت و آزادسازی معابر در ۹ روستای میاندوآب است.

افتتاح ۴ طرح عمران شهری و ۱۱ مسکن مددجویی در شوط

در دومین روز از دهه فجر چهار طرح عمران شهری نیز با ۱۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال هزینه در شوط افتتاح شد؛ این طرح‌ها شامل رونمایی از نماد و اصلاح هندسی سه میدان شهر شوط، پیاده‌روسازی، تسطیح، روشنایی و جدول‌گذاری بلوار میدان امام حسین (ع) و خیابان شهید قندی غربی این شهر، زیرسازی، جدول‌گذاری، آسفالت و تسطیح بلوار «ایستی سو» است.

بهره‌برداری از ۱۱ واحد مسکن معلولان تحت حمایت بهزیستی شوط با ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال هزینه نیز از دیگر طرح‌های افتتاحی در این شهرستان است.

افتتاح ۱۷ طرح روستایی در مهاباد

در دومین روز از دهه فجر سال جاری ۱۷ پروژه عمرانی و خدماتی با ۷۰ میلیارد ریال هزینه در بخش مرکزی مهاباد نیز به بهره‌برداری رسید.

افتتاح خانه ورزش روستایی، دیوار ساحلی، کانال‌کشی، جدول‌گذاری و سنگ فرش در ۱۱ روستای بخش مرکزی این شهرستان، بهسازی و آسفالت راه روستایی «داشخانه» و آسفالت ۸.۵ کیلومتر راه روستایی این طرح ها را شامل می‌شود.

توسعه مسیرهای روستایی در اشنویه

در شهرستان  اشنویه نیز چهار طرح عمرانی و خدماتی طی دومین روز دهه فجر امسال افتتاح شد که برای بهره‌برداری از آنها ۶۰ میلیارد ریال هزینه شده‌است.

جدول‌گذاری، احداث کانال، زیرسازی و آسفالت معابر و تعمیر و نگهداری منبع آب شرب روستای «پوش‌آباد»، آسفالت، زیرسازی و جدول‌گذاری معابر روستای «حسن‌آباد» و مسیرگشایی و آسفالت خیابان صلاح‌الدین ایوبی شهر نالوس این طرح ها را در بر می‌گیرد.

افتتاح طرح‌های تولیدی در خوی

در شهرستان خوی نیز همزمان با دومین روز از دهه فجر امسال، ۲ واحد تولیدی و خدماتی به بهره‌برداری رسید؛ کارخانه تولید سیلیس با ظرفیت تولید روزانه ۵۰ تن سیلیس و ظرفیت اشتغال حدود ۵۰ نفری که با سرمایه‌گذاری ۳۵ میلیارد ریالی به مرحله بهره‌برداری رسیده‌است.

علاوه بر آن در این روز یک جایگاه سوخت دیگر به جمع جایگاه‌های شهرستان خوی افزوده شد.

به گفته مسوولان طی دهه‌فجر امسال ۴۶۷ برنامه فرهنگی اجرا، ۵۳۹ طرح افتتاح و ۵۵ طرح کلنگ‌زنی می‌شود؛ رویکرد اصلی در اجرای این طرح‌ها تقویت امید و ایجاد نشاط در بین مردم است که می‌تواند موتور محرکی برای ادامه راه پرافتخار ایران اسلامی در گام دوم انقلاب باشد.