«عباس تابش» امروز (دوشنبه) در جمع خبرنگاران بیان کرد: حمایت از حقوق مصرفکننده را در تولید میبینیم و میگوییم اگر به اندازه کافی تولید داشته باشیم دیگر نیازی به بگیر و ببند نیست؛ چرا که حتما صف نخواهد بود و قیمت ها بالا نیست. بنابراین باید به تولید و فراوانی کالا در کشور کمک کنیم.
به گفته این مقام مسوول، از ابتدای سال آرامش نسبی در بازار دیده میشود و شوکهای سال های قبل در بازار وجود ندارد که این اتفاق به دلیل رشد ۲۰ درصدی تولید بوده است.
تابش منبع فراوانی کالا را رونق تولید و یا واردات عنوان کرد و افزود: امروز به قطعیت میگویم در ذخیره کالاهای اساسی در کشور هیچ مشکلی نداریم.
رصد کالاهای اساسی با منشا ارز دولتی
وی با بیان اینکه حمایت از تولید را سرلوحه کار داریم تا کالای مورد نیاز مصرف کننده را در اختیار او قرار دهیم، گفت: علاوه بر تامین، دنبال شبکهسازی و توزیع بهینه کالا برای مصرف کننده و رصد آن هستیم.
تابش با اشاره به سامانه نوین توزیع تصریح کرد: از طریق این سامانهها میتوانیم کالاهایی که روال عادی تجارت را در کشور طی کردهاند، شناسایی کرده و کالای قاچاق را تشخیص دهیم. این کار کمک می کند ببینیم کالاهایی که منشا ارز ۴۲۰۰ تومانی دارد به چه شکل به دست ذینفعان می رسد.
وی توضیح داد: در سامانه انبار میتوانیم تشخیص دهیم کالای اساسی مانند شکر در انبار کدام کاربر به چه میزان موجود است و از این طریق میتوانیم درباره مطابقت مصرف با نیاز برنامهریزی کنیم. چنانچه اگر مانند امروز موجودی از مصرف بیشتر باشد، با اطمینان میتوانیم بگوییم بازار آرامش دارد.
رصد ۱۰ قلم کالا در سامانه انبار
معاون وزیر صنعت سامانه انبار را ابزار مطمئنی برای مدیریت کالاها دانست و افزود: این سامانه از حدود چهار سال گذشته آغاز به کار کرده است و اکنون رصد ۱۰ قلم کالا را به صورت آزمایشی در کل کشور آغاز کردهایم. به صورتی که هر کس این ۱۰ قلم کالا را جایی به جز سامانه انبار نگهداری کند، مشمول قاچاق کالا و تخلف شده است.
به گفته این مقام مسوول، رصد برنج، شکر، چای، کنجاله سویا، جو، ذرت دامی، لاستیک، کاغذ چاپ و تحریر، گندم و روغن موتور در سامانه جامع انبار از دو ماه گذشته آغاز شده است.
وی با بیان اینکه حدود ۵۷۰ هزار انبار در سامانه انبار ثبت شده است، افزود: در قانون آمده که هرکس مرکز نگهداری کالا دارد، باید آن را در سامانه جامع انبار ثبت کند و تعریف مرکز نگهداری این است که بالاتر از نیاز شخصی در این مرکز کالا نگهداری میشود.
تابش با بیان اینکه این سامانه ظرف چند ماه آینده برای اکثر کالاها عملیاتی میشود، ادامه داد: البته این سیاست برای شب عید تغییر خواهد کرد و ۱۰ قلم شب عید شامل کالاهای پر مصرف شب عید و ماه رمضان میشود.
وی تصریح کرد: از ابتدای اسفند که طرح شبهای عید و اردیبهشت آغاز خواهد شد، ممکن است چند قلم از این کالاها مانند فولاد تغییر یابد. بنابراین کالای هدف در هر مقطع متناسب با نیاز آن مقطع است.
اولویت رصد ۵ قلم کالا در هر هفته
تابش با بیان اینکه ابتدای هر هفته ۵ قلم کالا برای رصد انتخاب میشوند، افزود: اولین اولویت برای نظارت شکر است؛ قیمت شکر درب کارخانه چهار هزار و ۵۰ تومان است و هیچ تغییری نداشته و نخواهد داشت. شکر به اندازهای داریم که ۹۹ را هم پوشش دهد و هیچ تغییری در قیمت این کالا اتفاق نمیفتد.
وی با اشاره به طرحهای ویژه نظارت شب عید و ماه رمضان گفت: حداقل تیمهای بازرسی باید دو نفر باشد. اگر کل توان بازرسی کشور ۶ هزار نفر باشد یعنی باید سه هزار تیم بازرسی داشته باشیم. بر اساس برنامهریزیها در این ایام توان بازرسی در داخل کشور دو برابر شده و به جای سه هزار تیم بازرسی، ۶ هزار تیم بازرسی در کشور خواهیم داشت.
تابش با تاکید بر اینکه در هیچ کالای استراتژیکی کمبود در کشور وجود ندارد، افزود: به استناد قانون تا ۶ ماه میتوانیم تضمین کنیم کالا در کشور وجود دارد. امروز حتی دپوی کالای اساسی در بنادر وجود دارد و نوبت کشتی برای پهلو گرفتن و تخلیه کالای اساسی داریم.
مردم در شب عید فقط کالای دارای برچسب قیمت بخرند
معاون وزیر صنعت با اشاره به «پویش بدون قیمت نخریم» از تمامی مردم خواست که در ایام پایانی سال تنها از فروشگاههایی خرید کنند که کالاهای آنها برچسب قیمت دارد.
وی اظهار کرد: هر مغازهای که کالای بدون قیمت عرضه میکند، حتماً قصد گرانفروشی و اجحاف به مصرفکنندگان را دارد. مردم باید از حقوق خود مطلع بوده و از فروشگاههایی خرید کنند که کالای آنها دارای برچسب قیمت است. اگر مردم به «پویش بدون قیمت نخریم» بپیوندند، کار نظارتی فوقالعادهای بر بازار شکل میگیرد که ثمرات آن به تمامی مردم خواهد رسید.