حجت الاسلام «مصطفی رستمی» عصر دوشنبه در «نشست تخصصی بررسی وجوه و مفاهیم نوآورانه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» که با حضور جمعی از اساتید و صاحبنظران در محل سالن جلسات دفتر حفظ و نشر حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای همراه بود، با بیان اینکه بحث توجه به جنگ روایت ها به عنوان یکی از چالش های نسل جوان محسوب می شود، افزود: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نکاتی را بیان کرده اند تا مسیری باشد برای بحث تبیین روایت واقعیت ها و آنجه که رخ داده است و همچنین مقابله با جنگی که در حوزه روایت جامعه با آن مواجه است.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: ضمن آنکه رهبر معظم انقلاب در کنار این مسائل، در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نیز چشم انداز و همچنین راهبردها را نیز مشخص کرده اند.
وی، بحث تغییر و تولید ادبیات را از نکات دیگر مطرح شده در بیانیه گام دوم انقلاب توسط رهبر معظم انقلاب عنوان و اضافه کرد: در جامعه چه در بخش های فرهنگی- دینی و چه در بخش های عمومی تر فرهنگی، متناسب با تغییراتی که در مخاطب اتفاق افتاده است نیازمند تولیدات ادبیات نو هستیم.
رستمی با تأکید بر اینکه اصرار به استفاده از بعضی ادبیات جذاب گذشته، ما را از نسل جدید عقب نگاه داشته است، گفت: به طور حتم تولید ادبیات جدید، فهم، تبیین، دفاع و الگوسازی از مفاهیم انقلاب را برای مسوولانی که در این حوزه رسالت دارند آسان می کند.
وی، موضوع تبیین نظریه انقلاب متعالی را یکی دیگر از نکات مورد توجه بیانیه گام دوم انقلاب دانست و افزود: نظریه های انقلاب از گذشته مورد توجه بوده است؛ اما شاید تعداد انقلاب هایی که مبنای مطالعه قرار میگیرند، تنها به تعداد انگشتان یک دست باشند.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: تعبیر منشور و مانیفست، تبیین صحیحی است اما اینکه رهبر معظم انقلاب از واژه بیانیه استفاده می کنند، بدین دلیل است که در بیانیه یک ملاحظه ای وجود دارد و با سخنرانی، اعلامیه و دستورالعمل متفاوت است.
وی با تأکید بر اینکه، بیانیه گام دوم انقلاب رهبر معظم انقلاب به صورت فشرده و پرمغز است، اظهارکرد: رهبر معظم انقلاب با قراردادن واژه واژه و کلمه به کلمه این متن در کنار هم، به بسیاری از موضوعات مهم پرداخته اند و مخاطب بیانیه نه فقط مسوولان، بلکه مردم نیز هستند.
رستمی بیان کرد: البته نمی توان تمام بیانیه رهبر معظم انقلاب را یک متن نو، جدید و بدیع و توصیه ها و عباراتی که قبلاً ایشان به آنها اشاره نکرده باشند، دانست؛ بلکه این بیانیه به نوعی، دسته بندی موضوعات مورد توجه ایشان همراه با نکات نو است.
وی گفت: موضوع مردم سالاری که رهبری، فصلی را در این بیاینه به آن اختصاص داده اند در واقع تکیه کردن به مردم به عنوان حامل و عامل تغییر است؛ شاید اینجا باید نظر رهبری را جویا شد چرا که ایشان در فرمایشهای سال ۱۳۷۸ هنگامی که مراحل پنجگانه انقلاب را نام می برند، می فرمایند؛ ما در مرحله دولت اسلامی هستیم و بعد، جامعه اسلامی... اما در این بیانیه بحث دولت اسلامی وزنی ندارد و مستقیم مخاطب مردم به خصوص جوانان هستند.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: اینکه مردم در مسیری که در این بیانیه باز می شود می توانند نقش جدیدی در حکمرانی نظام جمهوری اسلامی پیدا کنند، گویی یک پرش و راه میانبری در این فضا است که می تواند مورد بحث و گفت وگو قرار گیرد.
وی بیان کرد: در واقع رهبر معظم انقلاب اسلامی مجموعه وقایع از جمله تقابل ها، پیشرفت ها، تلخی ها و شیرینی هایی که از ابتدای نهضت اسلامی، پیروزی انقلاب، دفاع مقدس اتفاق افتاده است را مقدمه طراحی گام بزرگ و جدیدی تحت عنوان گام دوم انقلاب اسلامی کرده اند که این گام به طور حتم طبق مسیری که معظم له مشخص کرده ا ند قابل تحقق است.
همزمان با دهه مبارک فجر و ایام سالگرد صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و با عنایت به اهمیت تبیین بیانیه گام دوم و ضرورت بررسی وجوه و مفاهیم نوآورانه با هدف زمینهسازی تحقق مطلوب اهداف آن، ستاد پیگیری بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی عصر دوشنبه اقدام به برگزاری نشست تخصصی با حضور صاحبنظران و مجموعههای مرتبط با عنوان «نشست تخصصی بررسی وجوه و مفاهیم نوآورانه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» کرد.