مسکو - ایرنا - رئیس جمهوری روسیه و پادشاه عربستان سعودی در گفت وگویی تلفنی بر هماهنگی اقدامات دو کشور در چارچوب اوپک پلاس برای تثبیت بیشتر بازار جهانی نفت تاکید کردند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین در گزارشی اعلام کرد: این مذاکره تلفنی به ابتکار پادشاه عربستان سعودی برگزار شد و ولادیمیر پوتین و سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، وضعیت جاری در بازار جهانی مواد هیدروکربنی (نفت و گاز) را بررسی کردند.

در گزارش آمده است: دو طرف بر آمادگی خود برای هماهنگی بیشتر اقدامات در اوپک پلاس برای تامین ثبات بازار جهانی نفت تاکید کردند.

پوتین و سلمان برای ادامه تماس ها بین دو کشور در سطوح مختلف توافق کردند.

 روسیه و عربستان سعودی از سه سال پیش در چارچوب اوپک پلاس (کشورهای عضو اوپک و برخی تولید کنندگان نفت غیراوپکی) همکاری می کنند. 

اوپک، روسیه و دیگر متحدان این سازمان ​​موسوم به «اوپک پلاس» در نشست عادی ۱۷۷  اعضای اوپک و هفتمین نشست وزارتی مشترک اوپک و غیراوپک در آذرماه امسال توافق کرده بودند از یکم ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی روزانه ۵۰۳ هزار بشکه از تولید خود بکاهند.

سهم اعضای اوپک در توافق برای تعمیق کاهش تولید نفت روزانه ۳۷۲ هزار بشکه و سهم کشورهای غیرعضو اوپک ۱۳۱ هزار بشکه بوده است، بر این اساس ۱۰ عضو اوپک باید روزانه یک میلیون و ۱۷۰ هزار بشکه از تولید خود بکاهند، ایران، لیبی و ونزوئلا از توافق کاهش عرضه مستثنا شده‌اند.

۱۰ عضو اوپک برای حمایت از قیمت‌های جهانی نفت خام هم‌اکنون بیش از تعهد به توافق کاهش عرضه از تولید خود کاسته‌اند، میزان پایبندی اعضای اوپک به توافق کاهش عرضه در ماه ژانویه ۱۳۳‌ درصد و پایبندی اوپک و غیراوپک در مجموع ۱۵۸ درصد بوده است.

به گزارش ایرنا، «عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان امروز (دوشنبه) اعلام کرد که ریاض و کشورهای عضو «اوپک پلاس» توانایی لازم برای مقابله با تغییرات احتمالی ناشی از انتشار ویروس «کرونا» بر بازارهای جهانی نفت را در اختیار دارند.

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، وزیر انرژی این کشور تاکید کرد که ریاض تاثیرات منفی انتشار ویروس کرونا بر اقتصاد چین و اقتصاد جهانی و تاثیرات احتمالی آن بر عدم توازن بازار نفت را از نزدیک دنبال می کند.

وزیر سعودی عامل روانی و نگاه بدبینانه معامله کنندگان را مهم ترین دلیل ایجاد تنش در بازارهای جهانی دانست و گفت که قطعا دولت چین و جامعه جهانی از پیشروی این ویروس جلوگیری خواهند کرد و این نگرانی تمام خواهد شد.

وزیر انرژی عربستان همچنین تاکید کرد که تاثیر ویروس کرونا بر تقاضای جهانی نفت بسیار محدود بوده و پیشتر نیز در سال ۲۰۰۳ انتشار ویروس سارس باعث نگرانی جهانی شده بود ولی آن زمان نیز انتشار سارس تاثیری بر تقاضای نفت جهانی نگذاشت.