تهران- ایرنا- صرفا در فضای سالم انتخاباتی است که رقابت که اصلی‌ترین مولفه هر انتخابات است، شکل می‌گیرد. در این راستا باید ظرفیت شنیدن صداهای مختلف را در جامعه ایجاد کنیم. در چنین فضایی است که می‌توان امیدوار بود تا مجلسی کارآمد مسئولیت را به دست گیرد. نمی‌توان با تکیه به یک طیف و با فضا دادن به یک سری افراد خاص، انتخاباتی پرشور و موفق را برگزار کنیم.

در گفت و گوی روزنامه آرمان با زهرا نژادبهرام فعال سیاسی و عضو شورای اسلامی شهر تهران، می خوانیم: سخنگوی دولت در سخنانی از اهمیت وجود فضای سالم در انتخابات گفت و اذعان کرد: «ما تمامی تلاش خود را برای فراهم آوردن بستری که در آن انتخابات با سلامت کامل برگزار شود، انجام می دهیم. اگر چه برخی دغدغه‌هایی درباره امکان حضور برخی جریان‌های سیاسی در این انتخابات را بر زبان آورده‌اند، ما با احترام به این دغدغه‌ها و نگرانی‌ها معتقد هستیم که حضور معنادار در انتخابات برای پاسخ به تهدیدات و حفظ جایگاه صندوق‌ها الزامی است و همه باید در پای صندوق‌ها حاضر شویم. مطالبی را که در این روزها مطرح کرده‌ایم همه در راستای دلسوزی برای ایران و انقلاب بوده است چرا که معتقدیم هر چه انتخابات پرشورتر باشد و صدای مردم در داخل کشور بلندتر باشد و شنیده شود صدای بیگانه که خیر ملت را نمی‌خواهد از بیرون و رسانه‌های وابسته به آن‌ها کمتر و اصلا شنیده نخواهد شد.»

مبانی وجود فضای سالم در انتخابات چیست و چگونه محقق می‌شود؟

در ۴۱ سال اخیر بارها در انتخابات مختلف شاهد حضور طیف‌هایی با نظرات متفاوت و حتی متعارض در انتخابات بوده‌ایم اما بدون هیچ مشکل خاصی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. در آن فضا بود که مردم توانستند بهترین‌ها را انتخاب کنند و به خوبی حس کنند که فضای انتخابات عاری از هر گونه چالش نامتعارف است. جمهوری اسلامی ایران همواره بر مردمسالاری به عنوان یکی از پایه‌های خود اصرار داشته است و همواره در راستای تحقق آن گام‌هایی برداشته است. باید توجه کرد برای رسیدن به چنین اصلی باید انتخابات را در فضای سالم برگزار کرد و باید توجه کرد که این فضا نیازمند مبانی و ابزارهایی است که اصلی‌ترین آن اجازه حضور گرایش‌های مختلف در انتخابات است تا در بستر اختلاف نظرات و تفاوت‌ها بهترین‌ها برای توسعه کشور انتخاب شوند. با صحبت کردن به هیچ موفقیت و توسعه‌ای دست نخواهیم یافت و باید این آرمان‌های انقلاب اسلامی را به خصوص در این ایام بیشتر جامه عمل بپوشانیم.

لزوم برگزاری انتخابات همه‌گیر در این برهه زمانی چیست؟

در این زمان که کشور مورد هجمه فراوان دشمنان و بدخواهان است و با انواع تحریم‌ها مورد فشار قرار گرفته است و عملا عرصه بر مردم تنگ شده است، انتخابات پر شور با حضور تمام سلایق در جامعه می‌تواند به جهانیان ثابت کند که در درون کشور اتحاد و همدلی وجود دارد و این اتحاد می‌تواند نقشه‌های دشمنان را خنثی کند. اتفاقاتی که در این برهه زمانی در کشور رخ داد جامعه را با افت و خیزهای زیادی مواجه کرد و کار را برای برگزاری یک انتخابات پر شور سخت‌تر کرد و به این علت باید شرایط به نحوی ترسیم شود که انگیزه‌ها در این قسمت احیا شود. امروزه نیازمند این هستیم تا شکاف‌های اجتماعی و فکری خود را اندکی ترمیم کنیم. دقیقا انتخابات فرصتی است تا این فاصله‌ها را از بین ببرد. زمانی که بتوانیم این شکاف‌ها را از بین ببریم می‌توانیم بر سرمایه‌های درونی خود تکیه کنیم وازآن‌ها بهترین بهره را ببریم و در راستای توسعه و آرامش کشور به کار گیریم. اینگونه نیست که تمام سرنوشت کشور به انتخابات وابسته است بلکه انتخابات به عنوان ابزاری سرعت دهنده می‌تواند کشور را سریع‌تر از بحران خارج کند. قطعا نگاه جناحی و گروهی گره‌ای از مشکلات باز نمی‌کند و فضای انتخاباتی را از وجوه سالم خود دور می‌کند. انتخابات است که اصل مردمسالاری را تحقق می‌دهد و رابطه میان مردم و مسئولان را ایجاد می‌کند بنابراین باید به گونه‌ای برگزار شود تا مردم نیز به آن اعتماد بیشتری کنند و تعالی را در آن پیدا کنند.

مجریان انتخابات در این عرصه چگونه باید عمل کنند؟

برگزار کنندگان انتخابات باید خود را در منافع ملی کشور سهیم بدانند. برگزاری پر شور انتخابات قسمتی از منافع ملی است که باید در راستای آن گام برداشته شود اگر واقعا منافع ملی برای برگزارکنندگان انتخابات اهمیت دارد. باید توجه کرد در این عرصه افراد زیادی نقش‌آفرینی می‌کنند و تنها دولت در این قسمت مسئولیت ندارد و در کنار آن بخش‌های نظارتی نیز نقشی اساسی ایفا می‌کنند. دستگاه‌های نظارتی و سایر مجریان نیز باید منافع ملی را در این عرصه در نظر بگیرند و در راستای آن گام بردارند. متاسفانه شاهد هستیم که فرصت‌ها در این عرصه عملا کنار گذاشته شد. فرصتی که می‌شد با ورود تفکرات مختلف به مجلس به کار گرفته شود و مقوله بسیار مهم اقناع را در سطح جامعه به نتیجه رساند. مهم‌ترین وظیفه دولت در این عرصه پاسداری از قانون اساسی است و اگر دراین راستا گام بردارد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد و حتی به فضای سالم انتخاباتی نزدیک‌تر خواهیم شد.

منبع: روزنامه آرمان ملی