تصمیم خودسرانه رستمی و انگیزه رقابت او با «سهراب مرادی» و «تائو تیان» چینی دانهای بود که کبوتر ذهن این ورزشکار را در دام ناکامیها انداخت. «کیانوش رستمی» که عنوان قهرمانی جهان و المپیک در دسته ۸۵ کیلوگرم را در کارنامه دارد با آمدن به دسته ۹۶ کیلوگرم سریالی از ناکامی را به نام خود ثبت کرده است. این سریال دیروز (دوشنبه) در مسابقات بینالمللی جام فجر که به میزبانی شهر رشت برگزار می شود برای چندمین بار اکران شد.
رستمی که در رقابتهای وزنهبرداری قهرمانی سال ۲۰۱۹ جهان به میزبانی تایلند ناکام محض تیم ایران بود، تا آستانه حذف از المپیک ۲۰۲۰ توکیو پیش رفت اما در رقابتهای بینالمللی قطر کاپ احیا شد. وی در آن رقابتها که گزینشی المپیک ۲۰۲۰ توکیو به شمار میرفت در حرکت یکضرب ۱۷۸ کیلوگرم و در حرکت دوضرب نیز ۲۲۵ کیلوگرم را به راحتی مهار کرد. این اقدام وی موجب شد تا «علی جباری» مربی تیم ملی که بر تمرینات رستمی نظارت دارد از مسابقات قطر به عنوان ریل موفقیت رستمی یاد کند.
اما در کمتر از یک ماه داستان اوت کردنهای رستمی به شیوه گذشته تکرار و این وزنهبردار در مسابقات جام فجر نتوانست امتیاز حرکت مجموع و تکضرب را به نام خود ثبت کند. شیوه وزنهزدن او در رشت تکرار همان ناکامیهایی بود که در سالهای ۲۰۱۷، ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ نیز رقم خورد. اکنون رستمی در رقابتهای بینالمللی جام فجر در سال ۲۰۲۰ نیز اوت کرد تا نتواند در چهار سال متوالی موفقیت چشمگیری در دسته ۹۶ کیلوگرم کسب کند. وی در مسابقات قهرمانی ۲۰۱۷ جهان در آمریکا، بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا و قهرمانی سال ۲۰۱۹ جهان در تایلند، اوت کرد تا ملیپوش ناکام این دسته لقب بگیرد. این رویه در حالی است که رستمی مدعی پوشیدن پیراهن تیم ملی برای اعزام به توکیو است.
اوت کردن کیانوش در جام فجر و از دست دادن امتیازات این تورنمنت در حالی است که در این دسته رقیب نامداری حضور نداشت و رستمی میتوانست با وزنه سبکتر امتیاز کامل و مدال طلای تک ضرب و مجموع را کسب کند. به عبارتی رستمی در میدان خالی، قهرمانی را به تصمیمات خودسرانه خود واگذار کرد. تصمیماتی که از سالها پیش گرفته شده بود.
با این نتایج رستمی تغییر چندانی در جدول ردهبندی امتیازی دسته ۹۶ کیلوگرم برای کسب سهمیه بازیهای المپیک، نخواهد داشت و تنها فرصت وی حضور در قهرمانی غرب آسیا است.
از نکات بارز امتیازات المپیکی رستمی آن است که این ورزشکار تاکنون در گزینشیها با درجه طلایی نتوانسته است امتیاز کسب کند و امتیازات او مربوط به قطر کاپ با درجه نقرهای و جام پادشاهی تایلند است. او در مسابقات گزینشی سوییس شرکت کرد اما با وجود قرار گرفتن در جایگاه نخست هیچ مدال و امتیازی به رستمی نرسید.
رستمی تاکنون در چهار تورنمنت قهرمانی جهان بدون امتیاز به خاطر اوت کردن، جام پادشاهی تایلند (قهرمان)، قطر کاپ (یک طلا و ۲ نقره) و جام فجر (طلای دوضرب) حضور داشته است و تا پیش از مسابقات جام فجر در رده ۲۳ مدعیان قرار داشت اما واقعیتی که باید فدراسیون و رستمی آن را بپذیرند این است که رستمی برای کسب امتیاز کامل هر تورنمنت باید وزنههای بالای ۴۰۰ کیلوگرم را در مجموع مهار کند. وزنهای که با توجه به نزدیک بودن مسابقات کار را برای این ملیپوش کرمانشاهی سخت کرده است.
او باید نخست در مسابقات غرب آسیا در اردن با درجه نقرهای شرکت کند و سپس منتظر مسابقات قهرمانی آسیا باشد. البته برخی از کارشناسان باور دارند که مسابقات غرب آسیا آخرین فرصت رستمی است، زیرا وی چهار گزینشی خود را شرکت کرده است.
موفقیت رستمی در قطر کاپ یک آسیب دیگر برای دسته ۹۶ کیلوگرم داشت و آن این بود که مسوولان فدراسیون این دسته را از دیگر وزنهبرداران المپیکی ایران خالی کردند تا رقابت نهایی بین رستمی و «سهراب مرادی» باشد. رقابتی که ممکن است ایران را از داشتن نماینده در این دسته محروم کند. مرادی که از خردادماه درگیر مصدومیت شده است باید در غرب آسیا و قهرمانی آسیا بالاترین میزان رکورد خود را ثبت کند تا بتواند به مدعیان برسد. مرادی تنها در ۲ گزینشی جام فجر سال ۱۳۹۷ و قهرمانی آسیا ۲۰۱۹ شرکت کرده است.
دومین روز از پنجمین دوره مسابقات جام فجر روز گذشته (دوشنبه) در ۲ دسته ۸۱ و ۹۶ کیلوگرم به پایان رسید.
در دسته ۹۶ کیلوگرم نتایج زیر رقم خورد.
حرکتیکضرب:
۱. رسولبکف از قرقیزستان: ۱۶۵ کیلوگرم
۲. رضا دهدار از ایران: ۱۶۱ کیلوگرم
۳. مکرتچیان از ارمنستان: ۱۵۵ کیلوگرم
حرکت دوضرب:
۱. کیانوش رستمی از ایران : ۲۱۵ کیلوگرم
۲. رسولبکف از قرقیزستان: ۲۰۶ کیلوگرم
۳. مکرتچیان از ارمنستان: ۱۹۰ کیلوگرم
مجموع:
۱.رسولبکف از قرقیزستان: ۳۷۱ کیلوگرم
۲. مکرتچیان از ارمنستان: ۳۴۵ کیلوگرم
۳. رعد از اردن: ۲۲۵ کیلوگرم