منصور غلامی روز سه شنبه در آیین رونمایی از ۴۲ پروژه عمرانی، ورزشی، رفاهی و نیروگاه خورشیدی دانشگاه فنی و حرفه ای، افزود: از جمله ویژگی های این طرح این است که در هر استان، شبکه ای از آموزش عالی تعریف شده و تک تک واحدهای دانشگاهی در آنجا جایگاه دارند.
وی اظهار داشت: واحدهای کوچک طبق طرح ساماندهی آموزش عالی کشور باید برای خود ماموریت تعریف کنند.
غلامی گفت: از جمله اهداف این طرح، جلوگیری از اتلاف سرمایه انسانی و هدایت آن در اثرگذاری ماموریت های ویژه هر یک از این مراکز است. طبق این طرح دانش آموختگان با کیفیت بیشتری آموزش می بینند.
وزیر علوم با بیان اینکه در حوزه دانشگاه های مهارتی، ۲ دانشگاه جامع علمی کاربردی و فنی و حرفه ای داریم، گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی به سمت تربیت نیروی انسانی در جوار بخش صنعتی و کار حرکت کرده و به خوبی در حال انجام این وظیفه است.
وی ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفه ای نیز در اکثر نقاط کشور به تربیت نیروی ماهر، همت می گمارد. در این راستا به روز کردن تجهیزات و تطبیق آموزش ها با نیاز جامعه و ارتقای فناوری ها در بخش تولیدی می تواند موثر باشد.
غلامی خاطرنشان کرد: دانشگاه های مهارتی باعث می شوند مانند بسیاری از کشورهای دنیا، شاهد نیروی آموزش دیده در بخش های مهارتی و زمینه ساز اشتغال مبتنی بر دانش باشیم و این امر باعث استقبال بیشتر از این دانشگاه ها می شود.
بدون نیاز به تحصیل کردههای خارج میتوانیم همه نیازهای کشور را تامین کنیم
وزیر علوم گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تعداد مراکز آموزش عالی محدود بود و با تحولات جریان انقلاب با یک سیر کاهنده از نظر جمعیت و فعالیت روبرو شد.
وی با اشاره به اینکه پس از انقلاب، تقویت و توسعه آموزش عالی و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز کشور، تکلیف پیش روی ما بود، گفت: دانشگاه های کشور در دهه اول بعدِ از پیروزی انقلاب اسلامی، اکثر نیازهای تخصصی و کارشناسی کشور را با تربیت نیروی تحصیلکرده دانشگاهی تامین کردند.
غلامی ادامه داد: در اواخر دهه دوم در سطوح کارشناسی ارشد و دکتری، پست های ارشد تخصصی هم تامین شد و امروز بدون نیاز به تحصیل کرده های خارج از کشور می توانیم همه نیازها در حوزه های تخصصی، فنی و علمی را تامین کنیم.
وی گفت: البته طبیعی است که ارتباط علمی با دنیا، رفت و آمد اساتید و دانشجویان برای مبادلات علمی ضروری است، اما دانشگاه ها، وظیفه خود را در این حوزه به طور کامل انجام دادند.
وزیر علوم با اشاره به حوزه پژوهشی نیز توضیح داد: ظرفیت تحقیقات مراکز علمی در اوایل دهه دوم پس از پیروزی انقلاب افزایش یافت و در اواخر دهه سوم جایگاه علمی و ویژه در دنیا کسب کردیم.
غلامی ادامه داد: از اواخر دهه سوم انقلاب اسلامی، حرکت دیگری در مجموعه های علمی انجام شد که نتیجه آن رشد علمی و تحقیقات برای استفاده در جامعه مورد انتظار بود. ایجاد مراکز رشد و پارک های علم و فناوری با حمایت از صاحبان ایده و استارتاپها و شرکت های دانش بنیان، فرایند انتقال دانش و فناوری به جامعه و به عبارتی تبدیل دانش به ثروت پیگیری شد.
به گفته وزیر علوم، ماموریت ها بر حسب نیازهای دوره زمانی به خوبی انجام شد.
وی تصریح کرد: اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی در زمینه توانمندی و مهارت یک بحث است و جذب و پذیرش بخش اقتصادی کشور بحث دیگری است. توسعه اقتصادی و به کارگیری فناوری های جدید در بخش های صنعتی ضرورت جدی است تا فارغ التحصیلان دانشگاه ها در بخش تولید وارد شوند و در چرخه حرکت صنعتی و تولیدی کشور برای توسعه اقتصادی نقش بیشتر و قوی تری ایفا کنند.
وزیر علوم گفت: بازسازی صنایع و به روز کردن و استفاده از فناوری های جدید این زمینه را بیش از پیش فراهم خواهد کرد.
در عرصه نظامی با آمریکا به توازن رسیدیم
حجت الاسلام محمدرضا بنیاد جوادی نماینده ولی فقیه در دانشگاه فنی و حرفه ای کشور گفت: این انقلاب توانست ۴۰ سال در برابر دسیسه های متعدد دشمنان مقاومت کند. چه کسی تصور می کرد در عرصه نظامی با آمریکا به توازن برسیم؛ آمریکایی که تا پیش از آن، وارد هیچ درگیری نمی شد، مگر آنکه پیروز آن باشد.
وی افزود: شرایط امروز کشور به مراتب دشوارتر از زمان جنگ است، اما مقاومت کردیم. در دوران جنگ ۲میلیون و ۵۰۰ بشکه نفت می فروختیم، آیا مقاومت، صبر و استقامت ملت ایران جای تبریک ندارد.
نماینده ولی فقیه در دانشگاه فنی و حرفه ای کشور ادامه داد: این معجزه انقلاب اسلامی، شروع تحقق نویدی بود که پیامبر اسلام (ص) داد. شاکریم به داشتن رهبری که راه روشن را می بیند، بی تردید حرکت می کند و گره گشای بحران ها و طوفان ها است.
بنیاد جوادی گفت: باید شاکر و قدردان باشیم. صدها و هزاران متفکر شیطانی، علیه ایران دسیسه و طراحی می کنند، اما ناکام می مانند و در همین قضایای اخیر، ترامپ به اطرافیانش گفته بود که چرا تبعات این اقدامات را به من نگفته بودید. ببینید دست خدای متعال پشت این نظام و این راه هست.
۴۲ برنامه درسی به روز رسانی شد
غلامرضا کیایی معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای نیز در این مراسم گفت: ۴۲ برنامه درسی در یک سال گذشته در دانشگاه فنی و حرفه ای، به روز رسانی شد. همچنین برای تحقق ماموریت دانشگاه در زمینه بازار کار و اشتغال، امسال کار سنگینی را آغاز کردیم.
وی افزود: در همین راستا ساماندهی برای صفر کردن ظرفیت رشته هایی که فاقد بازار کار است یا تجهیزات کار برای آن نداریم، انجام شد.
در این مراسم، ۴۲ طرح عمرانی، ورزشی، رفاهی و نیروگاه خورشیدی دانشگاه فنی و حرفه ای به مناسبت دهه مبارک فجر و چهل و یکمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری به صورت همزمان در چهار استان افتتاح شد.
این مراسم در حاشیه اجلاس سراسری روسای دانشکده ها و آموزشکده های دانشگاه فنی و حرفه ای برگزار شد.