تهران- ایرنا- کارشناس مسائل خانواده در مراسم ازدواج دانشجویی گفت: در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ خانواده‌های پرجمعیت با مسئولیت های مختلف رشد کردند تا فرزندان آنها در زندگی مشترک روحیه سازگارتری داشته و توانایی همسران برای مدیریت زندگی افزایش یابد.

مراسم افتتاحیه یازدهمین کاروان بیست و سومین دوره ازدواج دانشجویی با عنوان فرصت عاشقی، با حضور بیش از ۴۰۰ زوج دانشجو در حرم مطهر رضوی برگزار شد.

به گزارش روز سه شنبه ستاد ازدواج دانشجویی، حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی در این مراسم  اظهارداشت: نسل امروز در خانواده‌های رشد یافتند که اغلب ۲ فرزند بیشتر نداشته و عمده‌ی خدمات و امکانات در اختیار آنها قرار گرفته است؛ در چنین شرایطی جوانان پس از ازدواج نیز انتطار دارند این خدمات ادامه داشته باشد؛ در حالی که ماهیت ازدواج مسئولیت پذیری و خدمات دادن است.

این کارشناس خانواده با بیان اینکه مسیر زندگی مشترک، اغلب پرفراز و نشیب و چالش برانگیز و توام با تلخ و شیرینی‌ها است، ادامه داد: در این مسیر، هنرمند کسی است که بتواند با مدیریت شرایط، از سختی ها عبورکرده و  اجازه ندهد که بنای زندگی تخریب و سایه دلسردی و یأس بر آن حاکم شود.

حجت الاسلام واعظ موسوی تاکید کرد: برخورداری از روحیه سازگاری و مدارا نقش مهمی در تقویت بنای زندگی مشترک دارد و به همین دلیل هم امام خمینی(ره) زمانی که خطبه عقد جوانان را می خواندند خطاب به آنان این توصیه را می کردند: بروید و با هم بسازید.

خوب دیدن سبب تکثیر خوبی‌ها می‌شود

وی در ادامه، ضرورت اغماض و چشم پوشی همسران از خطاهای یکدیگر را یادآور شد و گفت: پیش بینی خطا برای همه افراد محتمل است و نباید بروز یک اشتباه نظر ما را درباره انسان ها تغییر دهد، بلکه می بایست به آنان فرصت بیشتری بدهیم تا خطای خود را جبران کنند، بویژه زمانیکه این فرد همسر ما باشد.

این مشاور خانواده اضافه کرد: برای اینکه همسران بتوانند خطاهای یکدیگر را راحت تر ببخشند، بهتر است به خوبی‌های یکدیگر بیشتر فکر کنند و آن را در ذهن خود بزرگ جلوه داده و سپاسگذار هم باشند. زیرا همین شاکر بودن،  تقویت کننده خصلت های خوب فرد خواهد بود.

وی ادامه داد: قرآن کریم نیز در آیه ۷ سوره مبارکه ابراهیم می فرماید: پس سپاسگذار باشیم تا خوبی های بیشتری را از محیط پیرامون خود جذب کنیم.

امرو نهی بیش از حد مردان، جایگاه مدیریتی  آنها را در خانواده کمرنگ می‌کند

حجت الاسلام واعظ موسوی در ادامه نکاتی را به مردان یادآور شد و گفت: گرچه  بیشتر مردان، مدیریت زندگی را بر عهده دارند، اما نباید نسبت به همسر و فرزندان خود سخت بگیرند و به آنان امر و نهی کنند. زیرا این امر در گذر زمان سرکشی و بی تفاوتی افراد خانواده نسبت به این فرامین را در پی داشته و اقتدار و ابهت مرد را در چشم آنان می شکند؛ ضمن اینکه عواطف و احساسات افراد خانواده را  سرکوب و به مرور کمرنگ می سازد.

این کارشناس خانواده در توصیه به زنان نیز خاطرنشان کرد: در روابط خود با همسرتان به گونه‌ای عمل نکنید که اعتماد آنان نسبت به شما سلب شود. مثلا برخی زنان ارتباط با افراد نامحرم را عادی تلقی و در جمع های دوستانه یا فامیلی این ارتباط را به راحتی برقرار می کنند در حالی که نمی دانند این کار موجب دلسردی و سلب اعتماد همسرانشان می شود.

بیست و سومین دوره مراسم ازدواج دانشجویی(طرح ملی همسفر تابهشت) اسفندماه سال جاری در مشهد مقدس برگزار می شود.

علاقمندان می توانند تا نیمه بهمن ماه از طریق سایت اینترنتی ezdevaj.nahad.ir یا مراجعه حضوری به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها یا امور فرهنگی برای شرکت در این مراسم ثبت نام کنند.