«محمدرضا کریمیان» روز دوشنبه در همایش تبیین توسعه تجارت در حوزه لجستیک منطقه آزاد تجاری شهر فرودگاهی امام خمینی گفت: سال ۹۴ شهر فرودگاهی امام خمینی فرودگاه امام خمینی (ره) بنا به تصمیم مجلس و هیات دولت منتزع و به عنوان شرکت مستقل تعریف شد. قرار بود این شهر در بازه زمانی ۳۰ ساله به قطب اول بار و قطب دوم مسافر در منطقه تبدیل شود.
وی ادامه داد: از ۱۴ هزار هکتار زمین شهر فرودگاهی امام خمینی، ۱۵۰۰ هکتار به منطقه آزاد و ۲۵۰۰ هکتار منطقه ویژه اختصاص یافت و به این ترتیب، اولین منطقه آزاد داخل کشور و نزدیک پایتخت ایجاد شد.
عضو هیات مدیره و راهور لجستیک درباره علت شکلگیری این شهر فرودگاهی گفت: فرودگاه امام خمینی به عنواون بزرگترین فرودگاه بین المللی کشور این ظرفیت را داشت که در زمینه بار و مسافر این خدمات را به کشور دهد و از سوی دیگر، نزدیکی به پایتخت و وجود زیرساختهایی همچون خط ریلی و مترو از جمله دلایل ایجاد این شهر فرودگاهی بود.
کریمیان تصریح کرد: شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی دو قرارداد با شرکت نانوی هلند و همچنین شرکت ABI سوئیس منعقد کرد و به این ترتیب، طرح جامع شرکت تدوین شد.
وی با اشاره به طرح جامع شکلگیری شهر فرودگاهی امام خمینی گفت: در فاز اول این طرح قرار بود منطقه آزاد در وسعت ۲۴۰ هکتاری و به عنوان هسته پیشران منطقه آزاد شکل گیرد. در نتیجه فاز اول هسته پیشران با حضور رییس جمهوری در خرداد ماه امسال افتتاح شد و سپس گمرک به این منطقه آزاد اختصاص یافت که کلیه تجار و بازرگانان می توانند صادرات و واردات را از این محل پیگیری کنند.
کریمیان با بیان اینکه آماده جذب سرمایهگذار هستیم، افزود: بازرگانان برای لجستیک و حمل و نقل می توانند از این ظرفیت استفاده کنند و همچنین سرمایهگذاران میتوانند از امکانات مناطق آزاد برای توسعه صنعت خود، صادرات مجدد و واردات مواد اولیه استفاده کنند.