لندن.- ایرنا – معاون وزیر امور خارجه انگلیس روز سه شنبه در نشست فوق‌العاده مجلس عوام انگلیس تصریح کرد که تنش‌ها میان ایران و آمریکا باید کاهش یابد.

اندرو موریسون افزود: «هدف راهبردی ما این است که تنش‌ها میان ایران و آمریکا را کاهش دهیم و برنامه هسته‌ای ایران را مهار کنیم».

وی در ادامه مدعی شد: «ایران باید پاسخگوی فعالیت‌های تنش زای خود در منطقه باشد».

معاون وزیر امور خارجه انگلیس با بیان اینکه لندن کاملا به برجام متعهد است افزود که نخست وزیر، وزیر امور خارجه و وزیر دفاع این کشور با همتایان خود در آمریکا صحبت کرده و بر لزوم کاهش تنش‌ها تاکید کرده‌اند.

تنش‌ها میان ایران و آمریکا پس از ترور سردار قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دستور مستقیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بالا گرفته است. 
سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه هشت نفر دیگر، بامداد جمعه ۱۳ دی ماه در مسیر فرودگاه بغداد با شلیک از پهپادهای وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور شده و به شهادت رسیدند.
دولت انگلیس با وجود حمایت از اقدام آمریکا، قانونی بودن این عملیات را تائید نکرده است. مردم انگلیس نیز تاکنون چند تظاهرات در اعتراض به ترور این فرمانده ایرانی در لندن برگزار کرده‌اند.

در بخش دیگری نشست امروز، دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس به طور ضمنی از طرح ادعایی رئیس جمهوری امریکا درباره صلح خاورمیانه موسوم به «معامله قرن» دفاع کرد و گفت: ما از این طرح در کنار عربستان، مصر، عمان و قطر حمایت کردیم. این طرح، اولین گام در راستای مذاکره و حل درگیری میان فلسطین و اسرائیل است.
وزیر امور خارجه انگلیس ادعا کرد که مخالفت با این طرح، در حالی که پیشنهاد جایگزینی وجود ندارد اوضاع را وخیم‌تر می کند. وی افزود:‌ ما خواهان تشکیل دو دولت (فلسطین و اسرائیل) هستیم  و این مساله زمانی رخ می دهد که دو طرف وارد مذاکره شوند.
در پاسخ «استفن کینوک» نماینده حزب کارگر از منطقه «ایبرون» عنوان کرد: برای آنهایی که به حاکمیت قانون اعتقاد دارند، طرح پیشنهادی ترامپ یک فاجعه و بر پایه قانون جنگل است. وی سپس پرسید، چرا دولت انگلیس با اشغال‌گری رژیم صهیونیستی موافق در حالی که با الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه مخالف است.
راب در پاسخ تصریح کرد که برخلاف تعبیر او، دولت انگلیس با پیش‌روی تل‌اویو در کرانه باختری رود اردن مخالف است و از نگاه لندن، طرح ترامپ بستری برای از سرگیری مذاکره میان دو طرف خواهد بود.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سه‌شنبه ۸ بهمن‌ماه همراه با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید حاضر شد و با رونمایی از طرح سازش‌کارانه خود موسوم به «معامله قرن» اعلام کرد که این طرح، شهر قدس را پایتخت یکپارچه رژیم صهیونیستی می‌داند.

همه رهبران فلسطینی به ویژه محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین مخالفت شدید خود را با این طرح اعلام کرده‌اند. عباس شنبه گذشته با تاکید بر اینکه برای پیگیری مساله، به شورای امنیت سازمان ملل متحد رجوع می‌کنیم، تصریح کرد: دیگر نمی‌پذیریم که آمریکا تنها میانجی‌گر ما در مذاکرات با اسرائیل باشد.

شخصیت‌های سیاسی در کشورهای مسلمان نیز به این طرح واکنش نشان داده‌اند؛ همچنین شهرهای مختلف فلسطین از جمله غزه و کرانه باختری در واکنش به این اقدام ترامپ، شاهد تظاهرات سراسری است.
از سویی بیشتر دولت‌های اروپایی و اتحادیه اروپا نیز واکنش سردی را به این طرح نشان داده و بر لزوم از سرگیری مذاکرات روند صلح خاورمیانه تأکید کرده‌اند.