ششمین سالی است که فیلم های جشنواره بینالمللی فجر بطور همزمان در کردستان هم اکران میشود و در این ۶ سال، چهار سال آن اکران فیلمها در پردیس سینما بهمن سنندج بوده است.
سه شنبه ۱۵ فروردین سه فیلم که یکی از آنها (قطار شب به کارگردانی حمیدرضا قطبی) در حوزه کودک و نوجوان بود و صبح اکران شد و ۲ فیلم دیگر هم در سه سانس ساعتهای ۱۶، ۱۸:۳۰ و ۲۱ اکران شدند.
از آنجا که سی و هشتیمن جشنواره بینالمللی فیلم فجر از ۱۲ بهمن امسال در تهران آغاز شده و بسیاری از فیلمهایی که در کردستان اکران میشود یکی دو روز قبل در تهران به روی پرده رفته لذا نقدهایی از آنها شده که در رسانههای مختلف منتشر شده است.
بسیاری از علاقمندان به حوزه سینما که به گونهای میتوان آنها را تماشاگران ثابت فیلمهای جشنواره دانست بعد از مطالعه این نقدها هم به تماشای فیلمها در پردیس سینما بهمن سنندج میآیند و شاید این یکی از دلایل استقبال اندک تماشاگران از فیلم تعارض به کارگردانی محمدرضا لطفی در این سینما باشد.
تعداد تماشاگران فیلم تعارض بسیار اندک بود و این افراد هم بعد از اتمام فیلم به دیگران توصیه میکردند برای تماشا کردن آن وقت نگذارند چرا که چیزی جز نمایشی پوچ نبود.
هرچه زمان به اکران فیلم پدران ساخته سالم صلواتی از فیلمسازان کردستانی نزدیکتر، سینما شلوق تر میشد از اقشار مختلف مردم برای تماشای این فیلم آمده بودند.
سالم صلواتی به همراه شهرام مسلخی تهیه کننده این فیلم هم در جمع تماشاگران این فیلم حاضر شد و به محض اعلام حضور این هنرمندان از سوی مجری برنامه شور و شوق خاصی در حضار ایجاد گردید.
هر چند این نخستین فیلم بلند سینمایی سالم صلواتی نیست و پیش از این او با فیلم زمستان آخر هم در سال ۹۲ در جشنواره فیلم فجر شرکت کرد که از بخش مسابقه این رویداد حذف شد ولی بعد این فیلم در جشنوارههای بینالمللی زیادی درخشید و همین موجب شهرت این فیلمساز کُرد شد.
ولی از آنجا که فیلم سینمایی پدران نخستین اثر سالم صلواتی است که پروانه ساخت دریافت کرده در بخش نگاه نو که ویژه فیلمهای اولی است در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرده و اکران عمومی دارد.
سالم صلواتی حدود پنج سال برای ساخت این فیلم وقت صرف کرد و هشت تهیهکننده پای کار آمدند ولی تا آخر با او نماندند، اهالی فرهنگ و هنر استان کردستان به پاس قدردانی از تلاشهای بیوقفه این هنرمند در مراسمی با حضور استاندار کردستان از او تجلیل کردند.
لوح سپاسی هم برای تشکر از همراهی و همکاری شهرام مسلخی با این فیلمساز کُرد به این تهیه کننده جوان و نام آشنای حوزه فیلمسازی اعطا شد.
استاندار کردستان در این مراسم از حضور پرشور مردم قدردانی کرد و اظهار داشت: جای بسی خوشحالی است که هنرمندی از این خطه توانسته با تولید کار هنری خوبی در جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور پیدا کند.
بهمن مرادنیا اضافه کرد: درخشش و موفقیت هنرمندانی همچون سالم صلواتی در عرصههای ملی و بینالمللی برای ما و مردم کردستان مایه افتخار و سربلندی است.
حق فیلمسازان کُرد حضور یک اثر در جشنواره فجر نیست
شهرام مسلخی تهیه کننده فیلم پدران هم صبحت های خود را با تعریف لطیفهای آغاز کرد تا به قول خودش جو سنگین ناشی از حضور مسوولان در سالن را بشکند.
مردی روز عروسیش به حدی از شلوغی و جمعیتی که آمده بودند ذوق زده شد که گفت اگر میدانستم اینگونه میشود بلال میآوردم و میفروختم.
این تهیه کننده از اینکه فیلم پدران در سنندج با اقبال عمومی مواجه شد ابراز خوشحالی کرد و افزود: این حضور پرشور نشان میدهد مردم هنوز سینما را دوست دارند و این اتفاق برای ما بسیار شادی بخش است.
مسلخی اظهار داشت: حق فیلمسازان کُرد حضور یکی از آنها در جشنواره فیلم فجر نیست چرا که افراد توانمند زیادی همچون سالم صلواتی دارند، مسوولان اسان باید از این هنرمندان حمایت کنند.
وی با اشاره به اینکه سالم صلواتی با فیلم زمستان آخر موفق به کسب جوایز زیادی از جشنوارههای بینالمللی دنیا شده است، گفت: از اینکه امروز در کنار سالم صلواتی هستم افتخار میکنم.
وجود رنگ و بویی از شهرم سنندج در فیلم پدران
کارگردان فیلم پدران هم از زحمات برگزارکنندگان این برنامه تشکر کرد و اظهار داشت: چون سرمایه فیلم توسط استان همدان تامین شد لذا فیلمبرداری هم در آنجا انجام گرفت.
سالم صلواتی اضافه کرد: به عنوان یک فیلمساز کُرد تمام آنچه را در زندگی از پدرم و مادرم یاد گرفتم و همه آن مسائلی که باعث شادی و غمهایم شده در فیلمهایم وجود دارد.
وی با بیان اینکه در فیلم پدران هم رنگ و بوی از شهر و موسیقی شهرم وجود دارد، افزود: ساخت این فیلم به دلیل مساله مالی پنج سال طول کشید و هشت تهیه کننده هم در طول این سالها تغییر کردند.
صلواتی گفت: ای کاش شرایط به گونهای بود که دیگر دوستان فیلمسازم در کردستان هم میتوانستند فیلم بسازند و در جشنواره فجر شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه حضور فیلمسازان کُرد در جشنواره بینالمللی فیلم فجر بسیار کمرنگ است، افزود: اگر فیلمسازان کُرد سرمایه در اختیار داشتند فیلمی مانند درخت گردو را میساختند و دلسوزانهتر و بهتر میتوانستند بمباران شیمیایی سردشت را روایت کنند.
وی از استاندار کردستان خواست حمایت از تولید یک فیلم سینمایی را در کارنامه کاری خود در استان به ثبت برساند.
صلواتی یادآور شد: اگر خلاءی در این فیلم وجود دارد به نحوه کار کارگردان بر میگردد و اگر نقطه قوتی در آن هست نتیجه زحمات گروه است.
تماشاگران تا پایان نمایش صندلیهای پردیس سینما بهمن سنندج را ترک نکرده و ماندند و از بازی خوب بازیگران این فیلم لذت بردند و از فاصله ایجاد شده بین ۲ نسل یعنی پدران و پسران در این فیلم افسوس خوردند و شاید خیلیها هم با آن همزاد پنداری کردند.
اکران فیلمهای سی و هشتمین جشنواره بینالمللی فجر در کردستان روز سهشنبه با نمایش فیلم قطار آن شب به کارگردانی حمیدرضا قطبی در حوزه کودک و نوجوان در پردیس سینمایی بهمن سنندج آغاز شد.
پنج فیلم حوزه کودک و نوجوان شامل بیست وسه نفر، قطار آن شب، کاتی و ستاره، منطقه پرواز ممنوع و فیلم تورنا صبحها در پردیس سینما بهمن سنندج اکران میشود.
این فیلمها با همکاری ادارهکل آموزش و پرورش استان برای دانش آموزان پخش و به منظور ایجاد شادی و نشاط بیشتر در این قشر نیم ساعت قبل از اکران فیلم برنامه جشن انقلاب برگزار میشود.
فیلم قطار آن شب به کارگردانی حمیدرضا قطبی صبح امروز در پردیس سینما بهمن سنندج اکران شد، افشین هاشمی، سیامک صفری، مریم بوبانی، بهناز نادری، بهرام شاکری و بازیگر خردسال آیلین رشیدیان در این فیلم به ایفای نقش میپردازند.
بعدازظهر امروز هم فیلم تعارض به کارگردانی محمدرضا لطفی در دو ساعت ۱۶ و ۲۱ و فیلم پدران به کارگردانی سالم صلواتی ساعت ۱۸:۳۰ دقیقه در سالن شماره یک پردیس سینما بهمن سنندج اکران میشود.
۱۸ فیلم راهیافته به سی و هشتمین جشنواره بینالمللی فجر امسال از ۱۵ تا ۲۱ بهمن در دو نوبت صبح و بعدازظهر و در ۲۶ سانس در پردیس سینما بهمن اکران میشود.