تهران - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به عوارض چاقی در زنان باردار گفت: فشار خون بالا در زنان باردار ممکن است سبب مرگ آنها شود.

 پریچهر پور انصاری روز چهارشنبه در سومین کنگره بین المللی چالش‌های بالینی در مامایی در مرکز همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: چاقی یکی از مشکلاتی است که ابتلا به آن برای مادران باردار و جنین عوارض زیادی را می‌تواند به همراه داشته باشد بنابراین پیشگیری از آن و درمان به موقع چاقی بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: مادران باردار چاق در معرض ابتلا به بیماری‌های دیگری همچون دیابت بارداری و مسمومیت بارداری ناشی از فشار خون بالا هستند به طوری که فشار خون بالا در بارداری می‌تواند منجر به مرگ مادر شود، بنابراین پیشگیری از چاقی در زنان باردار و درمان آن بسیار ضرورت دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: همچنین افرادی که گرفتار بیماری چاقی هستند از اختلالات خواب و آپنه خواب نیز رنج می‌برند که این موضوع در بارداری تشدید می‌شود و می‌تواند عوارضی را برای مادر باردار و جنین به همراه داشته باشد.

پورانصاری خاطرنشان کرد: زنان باردار در معرض ابتلا به زایمان‌های زودرس ثانویه و خود به خودی هستند که این وضعیت در زنان باردار چاق احتمال بیشتری را دارد و به نوعی برای زنان باردار و جنین آنها دردسرساز است.

وی گفت: جنین‌ مادران چاق می‌تواند دچار اختلال رشد مانند وزن بالای موقع تولد باشد که این می‌تواند پس از تولد باعث چاقی و افزایش خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی در آینده شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید تاکید کرد: زنان چاقی که قصد بارداری دارند باید حتماً قبل از بارداری از مشاوره های لازم بهره‌مند شوند و وزن آنها بسته به سن و میزان چاقی  بر اساس BMI یا توده بدنی اصلاح شود که این اصلاح در برخی از افراد تنها با رژیم غذایی یا ورزش و در برخی از افراد درصورتی که چاقی آنها از نوع مرضی باشد با عمل جراحی چاقی، درمان و کنترل می‌شود.

استرس مشکلات ناباروری را تشدید می‌کند

دیگر عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این همایش با بیان این موضوع که استرس مشکلات ناباروری را تشدید می‌کند، گفت: درمان کمک باروری در ایران کامل است و همه تکنیک‌های نوین در کشور در این زمینه وجود دارد همچنین میزان موفقیت روش‌های کمک باروری  ایران مشابه موفقیت در کشورهای دیگر بوده و کمبودی در زمینه نداریم‌.

زهرا حیدر افزود: ناباروری از مشکلاتی است که نه تنها زوج‌ها بلکه خانواده‌ها را درگیر می‌کند زیرا گاهی والدین زوجین به دلیل تنش عصبی فرزندان خود گرفتار مشکلات ناشی از ناباروری فرزندان خود می‌شوند.

وی ادامه داد: استرس مشکلات ناباروری را تشدید می‌کند و سیر درمان را با اختلال همراه می سازد از این رو زوجین نابارور برای پیشگیری از عوارض ناشی از استرس باید صبور باشند و با آرامش راه‌های درمان ناباروری را طی کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در صورتی که زنان سن کمتر از ۳۵ سال داشته باشند یک سال فرصت بارداری خود به خودی به زوجین داده می شود ولی اگر سن زن بالای ۳۵ سال و سن مرد بالای ۴۰ سال باشد و یا سابقه بیماری خاصی در زوجین وجود داشته باشد باید برای درمان زودتر به پزشک مراجعه کنند و برای بارداری مشورت بگیرند.

 حیدر خاطرنشان کرد: زوجین نابارور بهتر است برای درمان مشکلات خود در این زمینه به مراکز ناباروری مراجعه کرده و تحت نظر پزشکان فوق تخصص اقدامات درمانی را طی کنند و این مسئله سبب می‌شود که درمان سریع‌تر و به صورت منسجم تر انجام گیرد.

این فلوشیپ ناباروری گفت: خوشبختانه اکنون درمان کمک باروری در ایران کامل است و همه تکنیک‌های نوین در کشور در این زمینه وجود دارد، همچنین میزان موفقیت روش‌های کمک باروری ایران مشابه موفقیت در کشورهای دیگر بوده و کمبودی در زمینه نداریم‌.

وی خاطرنشان کرد: ۱۰ تا ۱۵ درصد زوجین دچار مشکلات ناباروری هستند که این مسئله عوامل مختلفی را شامل می‌شود و می‌تواند مربوط به زنان یا مردان باشد که در زنان عملکرد نامناسب تخمدان و مشکل رحمی عمده دلیل ناباروری محسوب شود.

حیدر گفت: تقریبا در یک سوم موارد ناباروری علت واضح یافت نمی شود و باید از درمان های کمک باروری جهت رفع این مشکل استفاده کرد. 

سومین کنگره بین المللی چالش‌های بالینی در مامایی از ۱۶ تا ١٨ بهمن ماه در مرکز همایش های دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.