سمنان- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی سمنان و شاهرود در این استان به صورت روزانه اقدام به پایش و رصد مستمر روند بیماری کرونا و کنترل و نظارت بر اجرای طرح‌های پیشگیرانه در تمام نقاط استان می‌کنند.

حبیب‌الله خجسته‌پور روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: براساس گزارش‌ها و بررسی‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی سمنان و شاهرود تاکنون هیچ مورد ابتلاء به بیماری کرونا در این استان مشاهده نشده است.

وی بیان کرد: ارائه توصیه‌های بهداشتی، آموزش به مردم و نیز اطلاع‌رسانی صحیح و واقعی در پیشگیری از شیوع این ویروس موثر است.

معاون استاندار سمنان بر اهمیت آگاهی‌بخشی به شهروندان درباره روش‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری تاکید و خاطرنشان کرد: بر این اساس اطلاع‌رسانی‌های لازم با هدف آموزش گروه‌های مختلف جامعه در زمینه پیشگیری از بیماری و رعایت موازین بهداشت فردی اعلام شود.

وی خاطرنشان کرد: نهادهای عمومی هم برای اطلاع‌رسانی و آموزش شهروندان به شیوه‌های مختلف مانند نصب بنر، تبلیغات شهری و دیگر موارد اقدام کند.

خجسته‌پور با اشاره به اینکه سازمان جهاد کشاورزی، دامپزشکی، محیط زیست و گمرک نیز در زمینه کنترل و مراقبت از محصولات تولیدی و دام و طیور اقدامات لازم را انجام دهند، تاکید کرد: همکاری همه جانبه و تعامل دستگاه‌های اجرایی، نهادهای عمومی و تشکل‌های مردمی با دانشگاه‌های علوم پزشکی استان سمنان انجام شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان یادآور شد: مردم به شایعات منتشر شده در فضای مجازی در باره شیوع این بیماری توجه نکنند و اطمینان خاطر داشته باشند، مشاهده موردی از بیماری در این استان اطلاع رسانی می‌شود.

بنا بر آخرین گزارش‌ها، ویروس کرونا در جهان از ماه گذشته تاکنون جان ۴۲۵ نفر را گرفته و حدود ۲۵ هزار نفر را مبتلا کرده است که بیشتر آنان، چینی هستند.

در بسیاری از کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا و نیز، آمریکا، استرالیا، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه و امارات متحده عربی این بیماری مشاهده شده است.

این وضعیت باعث شده است بسیاری از کشورهای جهان، شهروندان خود را از چین بویژه منطقه بحران زده ووهان خارج کنند.

دوره کمون یا نهفتگی نسبتا طولانی این بیماری تنفسی مرگبار بین چند روز تا دو هفته متغیر است و همین امر موجب می‌شود مبتلایان تا پیش از بروز علائمی چون تب و تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه نکنند.

این ویروس برخلاف ویروس سارس که در سال ۲۰۰۳ در چین شیوع یافت و پس از سرایت به ۲۶ کشور جهان ۸ هزار و ۱۰۰ نفر  را مبتلا کرد، در دوره نهفتگی نیز از فرد به فرد قابل انتقال است.