ساری- ایرنا- استاندارمازندران شکاف تولید محصولات کشاورزی دراستان را بالا دانست و گفت: اینکه تولیدکنندگان برتر و نمونه کشاورزی مازندران حدود ۶۰ درصد بیشتر از میانگین تولیدمحصول کشاورزی برداشت کنند، نشانه بی‌‎توجهی به استفاده از دانش فنی کشاورزی و بهره‌وری است.

احمد حسین زادگان روز چهارشنبه در حاشیه مراسم تجلیل از برترین های کشاورزی مازندران در گفت و گو با خبرنگاران افزود: اینکه برنج کار نمونه از هر هکتار ۱۳ تن شلتوک ارقام پرمحصول برداشت کند که هفت تن بیشتر از میانگین است و یا باغدار نمونه بیش از ۱۴۶تن مرکبات در هر هکتار تولید کند که ۱۲۰ تن بیشتر از میانگین است، شکاف بالای تولید را ثابت می کند.

وی با اظهار این نکته که امروزه دانش فنی و مهندسی کشاورزی در کنار موسسه و مراکز تحقیقاتی و دانش آموختگان رشته های کشاورزی باید منجر به گسترش افزایش تولید و بهره وری در مازندران شود، ادامه داد: افزایش تولیدات محصولات کشاورزی سبب درآمد بیشتر کشاورزان و در نتیجه  ماندگاری جمعیت در روستا ها را تضمین و مشکلات مهاجرات روستائیان به حداقل می رسد.

استاندار مازندران به حمایت های دولتی در پرداخت تسهیلات کم بهره، ایجاد ردیف اعتباری درحوزه های زیرساختی به ویژه مکانیزاسیون، پشتیبانی های ترویجی به بخش های مختلف کشاورزی اشاره کرد و بیان داشت:رویکرد وزارت جهاد کشاورزی توجه به افزایش کشت گلخانه ای است که این نگاه درکشاورزی مازندران به صورت خاص دنبال و حمایت می شود.

در حال حاضر فضای کنونی گلخانه های مازندران ۵۰۰ هکتار است که با تحقق احداث ۲۵۰ هکتاری در سال مالی جاری ( پایان خرداد سال آینده ) به ۷۵۰ هکتار خواهد رسید.

استاندار مازندران در بخش دیگری به اهمیت پایانه صادراتی محصولات کشاورزی مازندران اشاره کرد و گفت: مرکز لجستیک چپکرود جویبار مرکز پایانه صادراتی محصولات کشاورزی مازندران است که همه باید در راه اندازی آن کمک و همکاری کنند.

حسین زادگان با بیان این که مشکلات در تولید در حال مرتفع شدن است اما باید برای رساندن محصولات کشاورزی تولید شده برنامه ریزی صحیحی داشته باشیم تا رغبت و انگیزه تولیدکنندگان کم نشود، اظهار داشت: محصولات تولیدی باید متناسب با سلیقه و ذائقه در بازار مصرف داخلی و خارجی عرضه شود و پایانه جویبار با بسته بندی و سورتینگ مناسب موجب برند سازی و افزایش صادرات محصولات کشاورزی استان می شود.

وی گفت: در صدد هستیم تا پایان سال جاری این مرکز مهم صادراتی کشاورزی مازندران به صورت رسمی افتتاح و به بهره برداری برسد.

ساخت پایانه صادرات محصولات کشاورزی مازندران در منطقه چپکرود جویبار در زمینی به وسعت ۳۱ هکتار با ظرفیت سورتینگ و نگهداری ۳۳۰ هزار تن محصول آغاز شد .
ویژگی فاز اول برای تاسیسات نگهداری و ذخیره سازی ۳۰ هزار تن انواع میوه ، سبزی ، گوشت ، مرغ ، ماهی و سایر محصولات کشاورزی در انبارها و سردخانه های بالای صفر و زیر صفر دومداره ، بارانداز داخلی مدرن به مساحت هشت هزار متر مربع سرپوشیده با قابلیت کنترل حرارت و ۲۷ دهنه بارگیری مدرن ، برند سازی برای محصولات کشاورزی و غیره است که در آینده ای نزدیک به بهره برداری می رسد.

برترین تولیدکنندگان بخش‌های مختلف کشاورزی مازندران روز چهارشنبه همزمان با پنجمین روز دهه فجر با برگزاری مراسمی با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی در ساری تجلیل شدند.

طبق آمار رسمی جهاد کشاورزی مازندران از مجموعه ۷۵۴ فقره پرونده بررسی شده در شهرستان های استان ،تعداد ۲۱۰ پرونده به صورت استانی بررسی شد که تعداد ۵۳ نفر کشاورز نمونه در قالب ۵۲ رشته شناسایی شدند.

بنابر این آمار امسال هفت نفر از کشاورزان نمونه استان مازندران  به عنوان نمونه ملی معرفی شدند و جوایزشان را از رئیس جمهوری و سرپرست وزارت جهاد کشاورزی دریافت کردند.

استان مازندران با تولید ظرفیت ۷۲ نوع از تولیدات محصولات کشاورزی به مقدار هفت میلیون تن ،حدود ۱۱درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

مازندران ۲هزارو ۵۰۰ کشاورز پیشرو دارد.