سرهنگ علی عباس نژاد روز چهارشنبه در گردهمایی کارگروه ملی مدیریت چرا و تنظیم تقویم کوچ عشایر که در مرکز آموزش دکتر جوانشیر واقع در کرج برگزار شد، افزود: یکی از عوامل تخریب منابع طبیعی را چرای غیرمجاز و خارج از چارچوب تخصصی و قانونی است که بر اساس ماده قانون حفاظت از عرصه های ملی در ۱۰ ماه گذشته ۲۵ هزار پرونده قضایی تشکیل شده که ۶ هزار و ۱۰۰ مورد آن در خصوص چرای غیرمجاز بوده است.
وی بیان داشت : در واقع ۲۴ درصد کل پرونده های قضایی در این بخش مربوط به چرای غیر مجاز است که این عدد نشان می دهد که در این حوزه تخریب و تصرف غیر قانونی منابع طبیعی زیاد است.
عباس نژاد گفت: یگان حفاظت بازوی اجرایی و ضابط قانونی سازمان جنگل ها در موضوع مرتع است به خصوص در مقطع کنونی که ارتباط نزدیک بین دفتر مرتع و یگان حفاظت به وجود آمده است. برای یگان حفاظت تکالیفی مشخص شده که بر اساس آن فرمانده یگان حفاظت استان ها بر اساس پروانه های مرتعداری باید از تک تک مرتعداران تعهدی برای حفاظت از مراتع اخذ کند.
وی افزود: بر اساس پروانه های چرا باید موضوعات حفاظتی از جمله پیشگیری از آتش سوزی و جلوگیری از ورود دام مازاد و رعایت زمان ورود و خروج در این پروانه ها قید شود.
عباس نژاد با بیان اینکه مرتعداری در کشور یک وسیله سودجویی برای بعضی از سوداگران شده است، تصریح کرد: بعضی از مرتعداران یا در قید حیات نیستند و از پروانه آن ها سودجویی می شود و یا اطلاعی از فوت شخص نداریم و به صورت غیرقانونی واگذار به غیر شده است .
وی از فرماندهان یگان حفاظت استانی خواست تا به مسوولان مرتع برای برخورد با این گونه موارد و جلوگیری از این سوداگری کمک کنند.
گردهمایی کارگروه ملی مدیریت چرا و تنظیم تقویم کوچ با حضور مدیران کل منابع طبیعی و آبخیزداری، روسای ادارات مرتع و فرمانده یگان حفاظت و مدیران کل ادارات امور عشایری ۱۰ استان زاگرسی برگزار شد.
استان های اصفهان، ایلام، بوشهر، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، فارس، کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد، لرستان و همدان ۱۰ استان زاگرس نشین کشور هستند.