رییس ستاد انتخابات خراسان شمالی چهارشنبهشب با بیان این مطلب در نشست شورای اطلاع رسانی این استان، اظهار داشت: از این شمار رای دهنده، ۳۷ هزار و ۴۷۴ نفر به عنوان رایاولی، نخستین حضور خود را در عرصه تعیین سرنوشت تجربه خواهند کرد.
ولی الله حیاتی با تفکیک شهرستانی واجدان شرایط رای، افزود: شهرستان بجنورد ۲۴۱ هزار نفر از واجدان شرایط رای را دارد و شیروان با ۱۱۵ هزار نفر، اسفراین ۹۴ هزار نفر، مانه و سملقان ۷۴ هزار نفر، راز و جرگلان ۴۰ هزار نفر، فاروج ۳۸ هزار نفر، جاجرم ۲۸ هزار نفر و گرمه با ۱۹ هزار نفر در رده های بعدی هستند.
وی با تاکید بر لزوم مشارکت حداکثری همه دستگاهها و نهادها، به خصوص شورای اطلاع رسانی برای برانگیختن مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، گفت: انتخابات مظهر انسجام ملی ملت ایران است و تبلور قدرت جمهوری اسلامی است.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی دارای چهار کرسی مستقل نمایندگی در مجلس شورای اسلامی است که ۶۷ نامزد تایید صلاحیت شده برای تصاحب این کرسی ها به رقابت خواهند پرداخت.
همچنین ۵ نامزد تایید صلاحیت شده بر سر کرسی نمایندگی این استان در نخستین میاندوره پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری رقابت می کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی بر ضرورت رعایت قانون تبلیغاتی توسط همه نامزدها و طرفداران آنان تاکید و اعلام کرد: بر اساس قانون، تبلیغات انتخاباتی نامزدهای مجلس خبرگان رهبری تا ۱۵ روز و نامزدهای مجلس شورای اسلامی تا ۸ روز قبل از رای گیری تخلف است و این محدودیت همه عرصه های حقیقی و مجازی را دربرمی گیرد.
حیاتی از تریبون نماز جمعه به عنوان یکی از ظرفیت های ارزشمند برای وحدت آفرینی یاد کرد و گفت: امامان جمعه در جهت خدمت به مردم همیشه با مدیریت استان همراه بوده اند و انتظار داریم در این مقطع نیز با ترغیب مردم به مشارکت در عرصه سرنوشت ساز انتخابات، به شورآفرینی بپردازند.
وی در عین حال انتقاد سازنده امامان جمعه را حق آنان خوانده و از آن استقبال کرد و افزود: البته در انتقاد به روی همه باز است منتهی توقع آن است که نماز جمعه بیشتر از هرجایی، مرکز وحدت آفرینی و مشارکت افزایی باشد.
مسوول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان شمالی نیز در این نشست از تریبون نماز جمعه به عنوان ظرفیتی بزرگ برای اطلاع رسانی یاد کرد و گفت: این تریبون به صورت مستقیم در استان حدود ۱۲ هزار مخاطب دارد که با احتساب کسانی که محتوای خطبه های نماز جمعه را از طریق رسانه های نوشتاری، دیداری و شنیداری دنبال می کنند این رقم بسیار بیشتر است.
حجت الاسلام نعمت الله آزموده، موضع امامان جمعه در انتخابات را همان مواضع و دغدغه های رهبری دانست و افزود: آنان وظیفه خود می دانند که با تبیین مواضع ولی فقیه، نسبت به مسائل و مشکلات مردم و جامعه نقدی واقع نما و توام با انصاف داشته باشند و اگر نقدی هم به دولت و دستگاههای اجرایی دارند از همین جایگاه و مبتنی بر شفافیت و انصاف باشد.
وی در عین حال خواستار ارتقای ظرفیت نقدپذیری مسوولان شد و گفت: در حالی که رده های عالی مدیریتی کشور حق انتقاد را به خوبی پذیرفته و به منتقد حرمت می گذارند، اما بعضا مشاهده می شود که مدیران رده های میانی و پایین، هر انتقادی را مواجهه و مقابله انگاشته و در برابر آن به سختی موضع گیری می کنند.
مسوول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان شمالی در عین حال از تریبون نماز جمعه به عنوان ظرفیتی مطلوب برای پاسخگویی مدیران به سووالات جامعه و اقناع عمومی یاد کرد و گفت: مدیران می توانند از این تریبون برای پاسخگویی به انتقادها، تبیین مواضع دولت، ارائه گزارش عملکرد دستگاه خود و نیز بیان انتظاراتا خود از مردم برای غلبه بر مشکلات و چالش ها استفاده کنند که متاسفانه از این ظرفیت استفاده می شود.
نماز جمعه در ۱۶ نقطه استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی برپا داشته می شود.