تهران- ایرنا- جواد امام فعال سیاسی می‌گوید: فعالان سیاسی و مسئولان کشور اصرار دارند که مردم با حضور در پای صندوق‌های رای در تغییر روند مجلس تاثیرگذار باشند اما اینکه چه میزان این توقع از مردم در شرایط فعلی منطقی است، آینده مشخص می‌کند.

در گزیده ای از گفت وگوی جواد امام فعال سیاسی اصلاح‌طلب با روزنامه آرمان ملی می‌خوانیم:‌  «مجلس در راس امور است یانه»؛ جمله‌ای که اخیرا بارها از نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی شنیده شده است. مجلس شورای اسلامی تنها نهاد قانون‌گذاری در کشور است اما به عقیده برخی از تحلیلگران، این نهاد در حال حاضر در امر قانون‌گذاری از اختیارات خود درست استفاده نمی کند.

به نظر شما چه عاملی مسأله مشارکت مردم را تحت تأثیر قرار داده است؟  

مسلم است که اصلاح‌طلبان تمام تلاش خود را برای ورود به عرصه انتخابات کردند، اما متاسفانه مسیرها برای اصلاح‌طلبان هموار نبود.  برهمین اساس هم شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاح‌طلبان تصمیم گرفت که در تهران لیست ارائه ندهد. اما از همگان دعوت کرد در انتخابات مشارکت داشته باشند. امیدواریم که با همه این تفاسیر مردم پای صندوق‌های رای بیایند و اگر علاقه‌مند به جریان اصلاحات هستند به اندک کاندیدایی که از این جریان تایید صلاحیت شدند، رای بدهند.  

اصلی‌ترین مشکل انتخابات در شرایط کنونی را چه می‌دانید و فکر می‌کنید دولت برای بهبود شرایط چه کارهایی می‌تواند انجام دهد؟

به هر حال یکی از متولیان جدی در موضوع انتخابات دولت است؛ چرا که برگزاری انتخابات به عهده دولت است. با این وجود آن طور که رئیس‌جمهور در جمع استانداران و فرمانداران به صراحت اعلام کرده جای مجری انتخابات نباید عوض شود. این سخن آقای روحانی به خودی خود اخطار قانون اساسی بود که با ادبیات دیگری گفته شد. من فکر می‌کنم باید برای این موضوع مسئولان چاره‌ای بیندیشند. باید به هشدار دلسوزانه رئیس‌جمهور توجه شود.

پیش‌بینی شما از نتایج احتمالی انتخابات آینده چیست؟

مردم باید به انتخاباتی آزاد و رقابتی وارد شوند و از بین افرادی که با سلایق سیاسی آنها همخوان است کاندیدای مورد نظر خود را انتخاب کنند. قدرت انتخاب زمانی بالاست که همه افکار و سلایق در انتخابات کاندیدا داشته باشند و بتوانند رقابت جدی کنند و باید امکان تصمیم‌گیری برای مردم به حداکثر برسد. براساس نظرسنجی‌هایی که موسسات رسمی انجام داده‌اند هنوز آن چیزی که درخور وضعیت داخلی ما به جهت حضور مردم در انتخابات به منظور انسجام و وحدت باشد، انجام نپذیرفته است اما شرایط امیدوار کننده‌ای وجود دارد. هرچه انتخابات پرشورتر باشد به جهت وحدت درونی موثرتر است.