تهران- ایرنا- مطالعات اخیر محققان نشان می‌دهد میکروارگانیسم‌های موجود در روده نقش مهمی در انقباضات روده و فرآیند هضم دارند.

به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، بر اساس این مطالعه انقباضات و استراحت عضلات روده بزرگ توسط سلول‌های عصبی تنظیم می‌شود و فرآیندی ضروری برای هضم غذاست. مطالعات جدید محققان موسسه فرانیکز کریک در انگلیس نشان می‌دهد این عملکرد تحت تاثیر مستقیم باکتری‌های موجود در روده است.

زمانی که این میکروب‌ها در روده فعال باشند، ژنی به نام Ahr در اعصاب روده فعال می‌شود که انقباض و استراحت روده را امکان‌پذیر می‌کند. این فرآیند برای هضم و جلوگیری از عارضه‌ای به نام سندرم روده تحریک‌پذیر ضروری است.

سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یک اختلال شایع گوارشی است که با علائمی مانند اسهال، یبوست، شکم درد، استرس، خستگی مزمن و نفخ همراه است. حدود ۱۰ تا ۲۳ درصد از جمعیت جهان به این اختلال مبتلا هستند.

محققان معتقدند درصورتی که باکتری های سالم و پروبیوتیک وارد روده شوند، بسیاری از اختلالات گوارشی قابل درمان هستند، بنابراین توجه به رژیم غذایی سالم برای سلامت روده و سیستم گوارشی ضروری است.

نتایج این مطالعه در نشریه  Nature منتشر شده است.