تهران- ایرنا- وزیر آموزش و پرورش گفت: مدارس خشت و گلی در تمام کشور، جمع‌آوری شده و تنها در سیستان و بلوچستان تعدادی از این مدارس باقی مانده که اوایل اسفندماه امسال جشن برچیده شدن این مدارس در استان سیستان و بلوچستان برگزار می شود.

محسن حاجی میرزایی در بیست و هفتمین اجلاسیه شورای عالی استان‌ها که روز پنجشنبه در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد، در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در مجلس تصویب شده که بحث دشمن‌شناسی در کتب درسی گنجانده و روند اجرایی این مصوبه چگونه است؟ افزود: فرایند تولید کتب درسی، به دلیل تشریفات و تمهیدات، فرایند کُند است اما قطعا همه احکام قانونی در دستور کار ما و در جریان تألیف کتب درسی است و در شروع سال تحصیلی آینده، پیش بینی خواهد شد.

دانش آموزان باید یک مهارت را بیاموزند

حاجی میرزایی در مورد مهارت‌آموزی دانش‌آموزان نیز اظهار داشت: مهارت برای آموزش و پرورش اهمیت بسیاری دارد و اکنون ۳۵ درصد دانش‌آموزان در بخش کارودانش و فنی و حرفه‌ای مشغول تحصیل هستند.

وی گفت: در هدف‌گذاری برنامه ششم توسعه، مقرر شده که این میزان به ۵۰ درصد افزایش یابد و ما برای تحقق آن تلاش می کنیم. مابقی دانش آموزان دوره متوسطه نیز حتما باید در دوره‌های تحصیلی یک مهارت را آموخته باشند.

حاجی میرزایی ادامه داد: برنامه ای برای این امر، تدارک دیدیم که بسرعت اجرایی خواهیم کرد که بر اساس آن، هر دانش آموز که نظام آموزشی را ترک می کند، حتما یک مهارت را متناسب با نیازهای منطقه ای که در آن زندگی می کند، کسب کرده باشد.

کاهش تنوع مدارس، سیاست آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش در مورد کاهش انواع مدرس توضیح داد: سیاست آموزش و پرورش کاستن از تنوع مدارس است، اکنون هم به طور کلی فقط همان دو نوع مدرسه دولتی و غیردولتی را داریم، ۱۱ درصد مدارس غیردولتی و ۸۹ درصد مدارس دولتی است و یک قاعده بر آنها حاکم است.

وی افزود: اما به اقتضای شرایط خاص، مدارسی با انواع مختلف نیز ایجاد شده است که نمی توان انواع مدارس را با یک حکم کلی بسرعت تغییر دارد بلکه باید با آهنگ مناسب، تنوع را کم کرد.  

حاجی میرزایی در بخش دیگر با بیان اینکه شورای عالی استان‌ها مهم‌ترین نهاد قانونی است که اختیارات و مسئولیت‌های مهمی دارد که مدیریت شهری را به مدیریت ملی پیوند می‌دهد، تصریح کرد: ما از این فرصت استقبال می کنیم که همکاریهای خود را توسعه  دهیم.

به گفته وی، بخش مهمی از اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا فرهنگیان هستند و برای نیل به یک جامعه موفق تر و بهتر، باید یادگیری و ظرفیت های آموزشی را توسعه دهیم و در این باره همکاری های خود را تعریف کرده ایم که در چه زمینه هایی از یکدیگر کمک بگیریم.

حاجی میرزایی افزود: امروز آموزش و پرورش و شورای عالی استان‌ها تفاهم‌نامه‌ای منعقد کردند، تفاهم‌نامه‌ای که قبلا وجود داشته اما امروز در جهت بهره‌گیری بهتر مورد بازنگری قرار گرفت.

وی با تأکید بر اینکه شوراهای آموزش و پرورش استان‌ها اختیارات خوبی دارند، اضافه کرد: نمایندگان شهر و روستا در این شوراها می‌توانند حضور داشته باشند و نقش کلیدی و راهبردی ایفا کنند.

وزیر آموزش و پرورش، پیشرفت را دغدغه مشترک و عمومی مورد مطالعه اندیشمندان در دهه‌های مختلف ذکر کرد و گفت: رمزگشایی از چگونگی پیشبرد اهداف در جهت پیشرفت ضروری است. برخی به تناسب پیشرفت‌هایی که داشته‌اند دارای رمز و رازی هستند و باید این رمز و رازها مورد واکاوی قرار گیرد.