کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل بیمه‌ سلامت استان کرمانشاه گفت: در صورت فراهم بودن زیرساخت‌ها و اجرایی‌ شدن چهار طرح الکترونیک تا پایان نیمه اول سال آینده، همه خدمات بیمه سلامت استان الکترونیکی خواهد شد.

کیومرث مظفری روز پنجشنبه در نشست خبری که به مناسبت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب در محل جلسات این اداره کل برگزار شد، گفت: بیمه سلامت به عنوان بزرگترین سازمان بیمه ای کشور ۶۰ درصد از جمعیت ۲ میلیون نفری استان را زیرپوشش دارد.

مظفری ادامه داد: ارتقای طرح ملی بیمه روستاییان و عشایر، تولید دفترچه و بهره مندی از خدمات سرپایی و بستری، سیستم نظام ارجاع و غیره از جمله بخشی از خدمات بیمه سلامت است.

مظفری با بیان اینکه ۷۰ درصد پرداخت مطالبات مهر مراکز دانشگاهی پرداخت شده از به روز بودن بیمه سلامت در پرداخت مطالبات دانشگاهی خبر داد.

به گفته وی، مطالبات پزشکان و مراکز شرکت کننده در طرح نسخه نویسی الکترونیکی تا پایان آذر پرداخته شده است و پرداخت مطالبات بخش های غیردولتی هم تا پایان آبان تسویه شده است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه، یادآور شد: برای تاخیر پرداخت مطالبات که نزدیک به سه تا پنج ماه است نیازمند تامین ردیف بودجه جداگانه هستیم.

وی با تاکید براینکه ۹۸ درصد داروهای کشور تولید داخلی است از ذخیره کافی دارو در استان خبر داد و گفت: هم استانی ها در صورت پیدا نکردن داروی موردنیاز خود می توانند با شماره ۱۶۶۶ تماس بگیرند.

به گفته وی، ۲ درصد باقیمانده از داروها وارداتی است که به اندازه کافی در استان ذخیره شده است.

این مسوول خاطرنشان ساخت، در روستاهای استان مراکز بهداشتی درمانی مشغول به ارایه خدمات سطح یک هستند که ۲۰۰ پزشک، ۱۴۰ ماما و ۴۳۶ قلم داروی مختلف، ۵۲ کد آزمایشگاهی و خدمات رادیولوژی و دندانپزشکی رایگان برای افراد زیر ۱۸ سال و بانوان شیرده مستقر هستند.

وی از ثبت نام ۲۷ هزار نفر در طرح پوشش اجباری بیمه همگانی خبر داد و یادآور شد، به صورت میانگین یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان صرف درمان بیمه شدگان در روز می‌شود که در ۹ ماه سپری شده از سال جاری در مجموع حدود ۳۲۵ میلیارد تومان برای بیمه شدگان استان هزینه شده است.

مظفری افزود: در استان ماهیانه ۳۸ میلیارد تومان هزینه درمانی بیمه شدگان است که ۲.۵ میلیارد تومان از آن به بیماران خاص همچون هموفیلی، تالاسمی، کلیوی و ام اس اختصاص دارد و بخش دیگر به مددجویان کمیته امداد تعلق دارد.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از آغاز خدمات جدید در راستای هوشمندسازی از ابتدای امسال خبر داد و گفت: این امر در راستای حذف دفترچه و صرفه جویی در کاغذ است تا کاغذ در فرآیند خدمت رسانی کاملا حذف شود.

مظفری از وجود چهار پروژه الکترونیک خبر داد و ادامه داد: نسخه نویسی الکترونیک در هفت شهرستان راه اندازی شده که در بقیه شهرستان نیز راه اندازی می شود که علاوه برحذف کاغذ در کاهش خطاهای تشخیص دارو موثر است.

وی اضافه کرد، تا پایان آذر نزدیک به ۴۱ هزار نسخه الکترونیک تولید کرده ایم که جزء چهار استان برتر کشور قرار داریم.

وی به سامانه استحقاق سنجی و هویت سنجی به عنوان خدمت دیگر یاد کرد و گفت: در بیمارستان های دانشگاهی این سیستم کاملا راه اندازی شده در این سیستم بیمه شدگان به هنگام مراجعه به بیمارستان تنها با ارایه شماره ملی هویت سنجی می شود و از مزایا استفاده می کند و دیگر نیازی به ارایه دفترچه نیست.

مظفری از رفع هم پوشانی به عنوان یکی دیگر از مزایای طرح یاد کرد و  ادامه داد: در همه بیمارستان های دانشگاهی رسیدگی الکترونیکی اسناد بستری بیمارستان ها راه اندازی شده و تاکنون ۲۵ هزار پرونده به صورت الکترونیک تولید شده است.

وی به سامانه ارجاع الکترونیک روستایی از سطح یک روستاییان به سطح ۲ و سه شهری خبر داد و افزود: درصدد هستیم تا ۶ ماه اول سال آینده این طرح به صورت کامل اجرا شود در این طرح از سرگردانی روستاییان کاسته می شود و این سامانه به پرونده الکترونیک افراد وصل می شود و سیر درمان در اختیار پزشک قرار می گیرد.

مطفری، بیمه سلامت در موارد بستری ۹۰ درصد هزینه تعرفه دولتی را پرداخت کرده و پرداخت خدمات سرپایی و دارویی را تا ۷۰ درصد با تعرفه های دولتی برعهده دارد.