قاسم تقیزاده خامسی پنجشنبه شب در آیین معارفه مدیران عامل آب و فاضلاب و آب منطقهای آذربایجانغربی افزود: از این تعداد، ۶۲ فقره مربوط به تصفیهخانه فاضلاب، ۳۳ فقره مربوط به سد و ۲۷ فقره مربوط به تصفیهخانه آب است.
وی اضافه کرد: در ۶.۵ سال گذشته نیز اقدامات قابل توجهی در حوزه آب و فاضلاب در کشور انجام شده است که بهرهبرداری از ۳۷ سد و ۶۴ تصفیهخانه فاضلاب از جمله آنهاست.
وی اظهار داشت: این تعداد به ترتیب ۲۳ و ۲۸ درصد کل سدها و تصفیهخانههای فاضلاب تاسیس شده در سالهای پس از انقلاب اسلامی است.
معاون امور آب و آبفای وزیر نیرو با اشاره به وجود ۱۹ سد، ۲۷ تصفیهخانه آب و چهار تصفیهخانه فاضلاب در ابتدای انقلاب اسلامی در کشور ادامه داد: این تعداد در حال حاضر به ۱۸۲ سد، ۱۵۰ تصفیهخانه آب شهری و ۲۳۲ تصفیهخانه فاضلاب رسیدهاست. تا پایان دولت، ۳۳ فقره سد در کشور به بهرهبرداری میرسد.
«تقیزاده خامسی»، ادامه داد: یکی از مهمترین اقدامات دولت در توسعه روستایی، توجه به آبرسانی برای استفاده روستاییان از آب سالم و بهداشتی است که با وجود بهرهمندی تنها ۹۰۰ هزار روستایی از آب پایدار در ابتدای دولت، این رقم در حال حاضر به هفت میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسیدهاست.
وی گفت: همچنین درصدد هستیم این تعداد را تا پایان فعالیت دولت تدبیر و امید به بیش از ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر برسانیم.
وی با اشاره به اقدامات بزرگ دولت در شهرهای کوچک و کمجمعیتی نظیر سلماس افزود: تنها در این شهر طی ۶.۵ سال گذشته اقدامات اساسی انجام شده که احداث سدهای «زولا» و «دریک» و همچنین تصفیهخانه و سامانه آب و فاضلاب، از جمله این موارد است.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجانغربی نیز در این آیین با اشاره به اینکه در دهه فجر امسال بخش مهمی از طرحهای افتتاحی در استان مربوط به بخش آب است، اضافه کرد: در این دهه، ۲۳ پروژه با ۹۰۰ میلیارد ریال هزینه مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و عملیات اجرایی ۲ پروژه با یکهزار و ۴۰۰ میلیارد ریال نیز در استان آغاز میشود. حل مشکلات پیش روی طرح های احیای دریاچه ارومیه نیازمند توجه ویژه نهادهای مسوول از جمله وزارت نیرو است
آیدین رحمانی با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه مهمترین اقدامات دولت تدبیر و امید در حوزه آب در آذربایجانغربی است، بیان کرد: البته مشکلاتی در راستای اجرای کامل طرحهای احیایی وجود دارد که پیشرفت ۴۰ درصدی بند بادینآباد و ۳۰ درصدی طرح ساماندهی ۱۱ کیلومتری خروجی تونل انتقال آب و لزوم خرید اراضی مخزن سدها از آن جمله است.
وی با اشاره به اینکه طی سال جاری اقدامات اساسی در راستای اجرای طرح لایروبی رودخانهها و جلوگیری از بروز سیل در آذربایجانغربی انجام شدهاست، ادامه داد: امسال بیش از ۲۴۰ کیلومتر لایروبی رودخانه و نهر در استان انجام شده که این روند ادامه دارد.
وی به مشکلات بخش آب در آذربایجانغربی نیز پرداخت و گفت: فرسودگی ۳۰ درصد شبکه آب روستایی و شهری، ظرفیت کم مخازن آب شرب در تصفیهخانهها به میزان ۶۰ درصد استاندارد ملی، کیفیت ناکافی آب برخی روستاها از جمله آنهاست. ۲۴۰ کیلومتر لایروبی طی سال جاری در آذربایجان غربی انجام شده است
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجانغربی افزود: یکی از مهمترین درخواستهای استان از وزارت نیرو، انتقال مدیریت سد ارس از آذربایجانشرقی به این استان است که در آن صورت امکان مدیریت مناسب این سد فراهم میشود.
در این آیین «اتابک جعفری» به عنوان مدیرعامل شرکت آب منطقهای و «علیرضا رضوی» به عنوان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی معرفی شدند.