پنجشنبه هفدهم بهمن ماه سومین روز از اکران فیلم های سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در سینما بهمن سنندج بود که طبق برنامه اعلامی قرار بود ساعت ۱۶ و ۲۱ فیلم خون شد به کارگردانی مسعود کیمیایی و ساعت ۱۸:۳۰ دقیقه هم فیلم آبادان یازده به کارگردانی مهرداد خوشبخت اکران شود.
فیلم خون شد دارای محدودیت سنی ۱۲ سال به بالا و جزو فیلم هایی بود که تعداد بیشتری از مردم برای تماشای آن به سینما بهمن آمده بودند، و کسی هم توجهی به این محدودیت عنوان شده نکرده بود.
محدودیت سنی فیلم ها رعایت نمی شود
از کودکان یک تا ۱۲ ساله در سالن پردیس شماره یک این سینما به همراه والدینشان حضور داشتند و همین که فیلم شروع و موسیقی آن پخش شد کودکی که حدود ۶ سال سن داشت و ردیف جلوی ما نشسته بود به مادرش که یک صندلی با او فاصله داشت گفت: مامان من می ترسم و از جایش بلند شد و به آغوش مادرش پناه برد.
زنی که در صندلی کنار من نشسته بود از اینکه هیچ کسی مانع از ورود این کودکان به سالن نشده مدام گلایه می کرد و می گفت فقط تکمیل صندلی ها برای برگزارکنندگان جشنواره مهم است و گرنه می بایست به این خانواده ها اطلاع رسانی می شد تا آنها کودکانشان را برای تماشای این فیلم که بر روی روح و روان آنها تاثیر منفی خواهد داشت، نمی آوردند.
حرص خوردن و احساس مسوولیت کردن این خانم باعث شد از او بپرسم آیا خودش هم فرزندی دارد و با آگاهی از محدودیت اعلام شده برای تماشای این فیلم همراه خود نیاورده است، که گفت: نه فرزندی ندارم ولی کارمند کانون پرورش کودکان و نوجوانان هستم و از اینکه بزرگسالان به این قشر آینده ساز و تاثیرگذار توجهی ندارند بسیار ناراحت می شوم.
او که مدام می خواست حواس کودکان را از تماشای فیلم پرت کند، آرام از این کودکان سوالاتی می پرسید که چند ساله هستند و چه فیلمی رو دوست دارند؟.
این گپ و گفت زیاد طول نکشید چرا که حرف زدن در سینما نشان از رعایت نکردن حقوق اجتماعی و حریم دیگران است و مانع از لذت بردن دیگر تماشاگران می شود.
۲۶ دقیقه از اکران فیلم «خون شد» گذشته بود که نمایش آن قطع شد و پس از ۲ دقیقه بار دیگر فیلم روی پرده سینما ظاهر ولی دوباره قطع شد و این اتفاق ۲ بار دیگر تکرار شد تا اینکه مسوول کمیته اجرایی سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در کردستان اعلام کرد به دلیل مشکل فنی امکان پخش این فیلم وجود ندارد.
به جای خون شد، فیلم آبادان یازده ۶۰ اکران می شود که این اتفاق هم نیفتاد و فیلم چشم و گوش بسته به کارگردانی فرزاد موتمن که جزو فیلم های این دوره از جشنواره فجر نبود، برروی پرده سینما بهمن قرار گرفت.
البته تعداد زیادی از تماشاگران سالن را ترک کردند، این اتفاق هر چند مطلوب نبود ولی از آنجا که تعداد کودکان حاضر زیاد بود می توان آن را مثبت دانست و خوشحال بود از اینکه چنین مشکلی پیش آمد.
خون شد در سینما بهمن اکران می شود
کورش احمدی، مسئول کمیته اجرایی سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در کردستان در ارتباط با این مشکل پیش آمده به خبرنگاران حاضر در سینما گفت: هارد و فایل ارسالی این فیلم باید برروی سرور سینما بهمن بارگذاری شود تا به طور کامل پخش شود.
وی اضافه کرد: چون امکان کپی وجود نداشت مجبور شدیم به طور آنلاین روی هارد وصل کنیم به سرور سینما که این کار هم موفقیت آمیز نبود و فیلم بعد از ۲۶ دقیقه قطع شد.
مسئول کمیته اجرایی سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در کردستان افزود: علت این مشکل یا از سرور یا از هارد است که در حال بررسی آن هستیم.
احمدی یادآور شد: فیلم مردن در آب مطهر سه سانس دارد، که یکی از سانس های آن را به فیلم خون شد اختصاص می دهیم و حتماً این دفعه اکران می شود.
وی اظهار داشت: نماینده تهیه کنندگان اجازه اکران فیلم آبادان یازده ۶۰ را به جای خون شد، ندادند چراکه هر فیلمی برای یک سانس مشخص خریداری شده و فقط برای همان سانس امکان اکران آن وجود دارد.
مسئول کمیته اجرایی سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در کردستان گفت: به محض اعلام قطعی زمان اکران فیلم خون شد، از طریق رسانه ها و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به اطلاع مردم می رسانیم.
امسال ششمین سالی است که فیلم های جشنواره بینالمللی فجر بطور همزمان در کردستان هم اکران میشود و در این ۶ سال، چهار سال آن اکران فیلمها در پردیس سینما بهمن سنندج بوده است.
سه شنبه ۱۵ فروردین سه فیلم که یکی از آنها (قطار شب به کارگردانی حمیدرضا قطبی) در حوزه کودک و نوجوان بود و صبح اکران شد و ۲ فیلم دیگر هم در سه سانس ساعتهای ۱۶، ۱۸:۳۰ و ۲۱ اکران شدند.
چهارشنبه ۱۶ فروردین هم فیلمهای مردن در آب مطهر به کارگردانی نوید محمودی و خروج به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا به روی پرده سینما بهمن سنندج رفت.