تهران – ایرنا – آمریکا به دولت کاراکاس هشدار داد که چنانچه «خوان گوایدو» رهبر مخالفان ونزوئلا نتواند به‌طور امن از واشنگتن به ونزوئلا بازگردد،‌ این مساله پیامدهایی خواهد داشت.

به گزارش روز جمعه خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، «الیوت آبرامز» نماینده آمریکا که هدایت اقدامات برای براندازی دولت «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا را برعهده دارد،‌ اعلام کرد درصورتی که گوایدو با مشکل مواجه شود، آمریکا آماده اقدامات نامشخص است.

گوایدو که از سوی آمریکا و تعدادی از کشورهای غربی و آمریکای لاتین به عنوان رئیس جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت شناخته شده است، پس از دیدار با «لوئیس آلماگرو» رئیس سازمان کشورهای آمریکایی به خبرنگاران گفت: در روزهای آتی، در ونزوئلا بسیج می شویم.

وی هفته گذشته با شهروندان ونزوئلایی در میامی دیدار کرد و سپس روز سه شنبه در جلسه سخنرانی سالانه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در کنگره حضور یافت. وی سپس با ترامپ در کاخ سفید دیدار و گفت و گو کرد.

دولت مادورو به شدت از ترامپ و گوایدو انتقاد کرده،‌ اما در گذشته به رهبر مخالفان ونزوئلا امکان داده به رغم اقداماتش در جهت براندازی دولت کاراکاس، آزادانه تردد داشته باشد.

براساس این گزارش، کارزار یک ساله آمریکا برای برکناری مادورو که شامل اعمال تحریم برای متوقف کردن صادرات نفت ونزوئلا می شود،‌ تاکنون راه به جایی نبرده است.

اعتراضات خیابانی در ونزوئلا به رهبری گوایدو شکست خورده و مادورو همچنان از حمایت روسیه،‌ چین و کوبا برخوردار است.

در میان گزارش ها مبنی بر اینکه واشنگتن ممکن است شرکت نفت روسیه موسوم به «روس‌نِفت» را به دلیل روابط نزدیک با ونزوئلا هدف تمهیداتی قرار دهد، آبرامز به طور تلویحی گفت که آمریکا به زودی علیه مسکو اقداماتی در پیش می گیرد.

از سویی،‌ ساعاتی پس از دیدار گوایدو با ترامپ، مقام های ونزوئلا شش نفر با تابعیت دوگانه آمریکایی – ونزوئلایی را که از مدیران شرکت آمریکایی «سیتگو» بودند، بازداشت کردند. این شرکت زیرمجموعه شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA)‌ است.

آمریکا به بازداشت این افراد واکنش نشان داده و از ونزوئلا خواسته است آنها را آزاد و امکان خروجشان از این کشور را مهیا کند.

مدیران مزبور برای اولین بار نوامبر 2017 بازداشت شدند و اتهام وارده به آنها جرایمی چون پولشویی عنوان شد.9109

ونزوئلا در دو سال اخیر سخت‌ترین شرایط سیاسی و اقتصادی چند دهه گذشته را تجربه کرده است. این کشور که از زمان حضور ترامپ در کاخ سفید با شدیدترین فشارها و تحریم‌های واشنگتن مواجه شده، توانسته است در برابر این فشارها مقاومت کند.

شرایط نامساعد اقتصادی ونزوئلا زندگی را برای مردم این کشور سخت کرده و سبب مهاجرت بیش از چهار میلیون نفر از این کشور در سال ۲۰۱۹ شده است.  

مشکلات شدید اقتصادی برای چند ماه ونزوئلا را به سوی بحرانی سیاسی کشانده است. پیامد بحران اقتصادی در این کشور، کمبود مواد غذایی و دارو، قطعی برق و سیل عظیمی از مهاجرت بوده است.