تهران- ایرنا- محققان انگلیسی می‌گویند: با یک آزمایش ساده خون می‌توان شایع‌ترین علت نابینایی در جهان را سال‌ها قبل از بروز علائم تشخیص داد. 

به گزارش روزنامه دیلی میل، محققان دانشگاه «منچستر» در انگلیس طی یک مطالعه متوجه شدند که سطح پروتئین FHR-۴ در خون بیماران مبتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن بسیار بالاتر است.

دژنراسیون ماکولا وابسته به سن و یا تخریب لکه زرد یک بیماری چشمی است که معمولاً شروع آن از سن ۶۰ سالگی بوده و به مرور زمان ماکولا یا همان قسمت مرکزی شبکیه چشم دچار آسیب شده و در نتیجه فرد دچار اختلالات بینایی خواهد شد. بیماری دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD یا ARMD) به ندرت باعث از دست دادن بینایی می شود زیرا در نتیجه این بیماری تنها قسمت مرکزی بینایی تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. با این حال آسیب دیدن ماکولا در قسمت مرکزی شبکیه باعث می شود تا فرد نتواند مستقیم را به خوبی ببیند و این یعنی مشکل در مطالعه، رانندگی و انجام تمامی کارهایی که نیاز به دید مستقیم دارد.

این کشف محققان دانشگاه منچستر می‌تواند به تشخیص زودتر این بیماری و در نتیجه موثرتر واقع شدن داروهای تجویزی برای درمان دژنراسیون ماکولا وابسته به سن منجر شود.

به گفته این محققان، این کشف روشی ارائه می‌دهد تا با اندازه‌گیری سطوح پروتئین FHR-۴ با یک آزمایش ساده خون، بتوان افرادی را که به این وضعیت کاهش بینایی مبتلا می‌شوند، تشخیص داد.

همچنین با کاهش سطوح پروتئین FHR-۴ در خون برای بازگرداندن عملکرد سیستم ایمنی در چشم‌ها، روش جدیدی برای درمان این وضعیت چشمی ارائه می‌شود.