تهران - ایرنا - مدیر همکاری‌های اقتصادی چندجانبه و بین المللی وزارت امورخارجه ایران با بیان اینکه چندجانبه‌گرایی یک انتخاب نیست، بلکه ضرورت است گفت: دولت‌ها اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که خودشان به تنهایی نمی‌توانند مشکلات را حل کنند و نمی‌توانند مانع اقدامات یکجانبه‌گرای کشورهای دیگر شوند.

«مجید بیزمارک» روز شنبه در همایش صادرات، ترانزیت، اوراسیا یکجانبه‌گرایی را یکی از جدی‌ترین تهدیدهای جامعه جهانی بیان کرد و گفت: این یکجانبه گرایی از جانب برخی دولتهای خاص انجام می‌شود که حوادث تاسف بار اخیر نیز ناشی از همین نگاه در دنیاست.

وی افزود:ایران درچارچوب حفظ صلح و امنیت منطقه معتقد است که اختلاف بین همسایگان باید درچارچوب مذاکرات و قوانین بین‌المللی حل و فصل شود و توسل به زور را همواره مردود می‌داند؛ مذاکرات هسته‌ای نیز ناشی از همین رویکرد است .

به گفته این مقام مسوول، ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری آماده همکاری با همسایگان و قدرت‌های نوظهور اقتصادی است تا سهم افزون‌تری در صلح منطقه‌ای ایفا کند.

مدیر همکاری‌های اقتصادی چندجانبه و بین المللی وزارت امورخارجه ایران افزود: تعامل ما در ارتباط با اتحادیه اقتصادی اروسیا در این چارچوب است که الحاق به مناسبات منطقه‌ای به ویژه با همسایگان می‌تواند نقش موثری در همگرایی منطقه‌ای و ورود سرمایه‌گذار خارجی داشته باشد.

وی معتقد است توافقنامه اوراسیا در دراز مدت می‌تواند منافع و تاثیرات مثبتی بر اقتصاد کشور داشته باشد و افزود: این توافق‌نامه انتخاب هوشمندانه ای توسط ایران است.

بیزمارک اضافه کرد: این اتحادیه با ۱۸۳ میلیون نفر جمعیت و حجم تجارت ۷۵۳ میلیارد دلارسالانه است که از این رقم، تجارت بین اعضای اتحادیه حدود ۶۰ میلیارد دلار بوده و این یعنی هشت درصد رقم کل تجارت این اتحادیه محسوب می شود.

بیزمارک تاکید کرد: این موافقتنامه موقت باید رویکردهای دیگری هم داشته باشد و کار تجارت را با ایجاد رویه‌های گمرکی و در حوزه‌های پولی و بانکی متنوع کنیم.

وی موافقنامه اوراسیا را در چارچوب تحقق اهداف مندرج در قانون اساسی کشور دانست و گفت: از زمان اجرای موافقنامه تا ۲۰ دی امسال، حجم تجارت ۲۵۰ میلیون دلار بوده که ۲۳ درصد آن یعنی ۵۹ میلیون دلار از تخفیفات تعرفه‌ای استفاده کرده است.

بیزمارک خاطرنشان کرد: اجرای این موافقتنامه در بازسازی رژیم تجاری ایران نقش مهمی دارد و در این ارتباط برنامه پنج ساله‌ای برای همکاری با مرکز تجارت بین‌الملل برای تهیه راهبرد ملی صادرات پیش بینی شده است.