تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دولت در موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه تنها نقش هماهنگ‌کننده دارد و حتی وظیفه تامین منابع مالی را برای اشتغال دانش‌آموختگان ندارد.

به گزارش روز شنبه مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام و المسلمین سعیدرضا عاملی با جمعی از اعضای انجمن علمی ارتباط صنعت و دانشگاه در محل دبیرخانه این شورا دیدار و گفت و گو کرد.
وی در این نشست به کاهش وزن و نقش دولت‌ها در امور اجرایی اشاره کرد و اظهار داشت: اگر کاری در حوزه علم و فناوری استمرار پیدا کند، نمایانگر قوت و توانمندی کار است و این مسأله در مورد انجمن ارتباط صنعت و دانشگاه مشاهده می شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: یک نگرانی در خصوص برقراری رابطه بین دانشگاه، صنعت و دولت وجود دارد و نگاه سنتی نمی‌تواند ما را به هدف مطلوب برساند.
عاملی با بیان اینکه به ازای هر جایگاه شغلی دانشگاهی، ۳۳ متقاضی وجود دارد، خاطرنشان کرد: در برخی پست‌های هیأت علمی این عدد به ۱۵۰ متقاضی هم می‌رسد.
وی افزود: برنامه آمایش آموزش عالی به اشتغال دانش آموختگان ارتباط کامل دارد؛ در واقع طرح آمایش به ظرفیت‌های دانشگاهی و نیازهای محلی بازار توجه می‌کند.
رییس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: رابطه سه‌ضلعی میان دانشگاه، صنعت و دولت باید به یک سیستم هوشمند تبدیل شود؛ البته رشته با هدف شغل بوجود نمی‌آید و توسعه ظرفیت دانش یک بعد مهم از توسعه دانش‌های آموزش عالی محسوب می شود.
عاملی با تاکید بر لزوم استفاده از تجربیات سایر کشورها در زمینه اشتغال دانش آموختگان، یادآور شد: در برخی کشورها مانند ژاپن، دانشجو از همان ترم‌های ابتدایی وارد کارورزی می‌شود و در این کشورها دانشجو از کارورزی خود حقوق هم دریافت می‌کند.
وی افزود: دانشگاه‌های معتبر جهان از همان ابتدای تحصیل، دانشجو را برای اشتغال در رشته‌های مرتبط تربیت می‌کنند.
رییس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی ادامه داد: یکی از کارهایی که انجمن‌های علمی مانند انجمن ارتباط صنعت و دانشگاه می‌توانند انجام دهند، ایجاد همین سیستم یکپارچه ارتباط میان صنعت، دولت و دانشگاه است.
عاملی خاطرنشان کرد: این موضوع در مورد استادان بازنشسته هم باید مدنظر باشد و به محض بازنشستگی باید به فرد عنوان "استاد برجسته" اعطاء شود.
وی ضمن تاکید بر لزوم جوان‌گرایی در مدیریت کشور، گفت: واقعیت این است که نسل جوان از یک خطرپذیری و نزدیکی به واقعیت‌های اجتماعی برخوردار است و البته این به معنای کم‌توجهی به تجربه افراد باتجربه نیست.