سنندج - ایرنا - رییس دانشگاه کردستان گفت: برای تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه، نیازمند راه‌اندازی دفاتر انتقال فناوری و نوآوری هستیم تا نقش فعال این مرکز علمی در اقتصاد استان ایفا شود.

رحمت صادقی روز شنبه در نشست هم‌اندیشی معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام(ره) کشور با اساتید دانشگاه‌های کردستان اظهار داشت: یکی از برنامه‌های دانشگاه‌های بزرگ دنیا گذر از تمرکز بر تحقیق به سمت توسعه علوم کاربردی، ورود به دنیای کسب و کار و راه اندازی دفاتر انتقال فناوری است.

وی افزود: توسعه دانش کاربردی جدید، پرورش نیروهای انسانی ماهر در قالب مشاوران دانشگاهی، کاهش هزینه تحقیقات، دستیابی سریعتر شرکت‌های بزرگ و کوچک به آزمایشگاهها و کتابخانه‌های دانشگاه، ایجاد شبکه‌های اجتماعی منسجمی از دانشگاهیان، امکان توجیه آسان‌تر سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و بهبود جایگاه و موقعیت دانشگاهها و دانشجویان در جامعه از جمله نتایج ارتباط صنعت و دانشگاه است.

رییس دانشگاه کردستان، تجاری­‌سازی نتایج تحقیقات و ثروت آفرینی و درآمد زایی از نتایج تحقیقات دانشگاهی در کنار تبدیل دانشگاه­ها به دانشگاه­های کارآفرین (نسل سوم) را از جمله اهداف مهم در تاسیس این دفاتر برشمرد و گفت: باید پژوهش‌های دانشگاهی مبتنی بر کارآفرینی و پاسخگویی به نیاز جامعه باشد.

صادقی مسوولیت اجتماعی دانشگاه در کنار تولید علم را اشتغالزایی و کارآفرینی اعلام و اضافه کرد: اشتغالزایی دانش‌بنیان مساله مهمی است که میزان درآمدزایی حاصل از ارتباط دانش با صنعت، در رنکینگ‌های بین‌المللی شاخص بسیار مهمی به شمار می‌رود.

وی به امضای تفاهم‌نامه با پارک علم و فناوری برای توسعه همکاری‌ها اشاره کرد و افزود: توسعه فضای کسب و کارهای دانش‌بنیان از مقوله‌های مغفول مانده در اقتصاد استان است که با این تفاهم‌نامه امیدوار به ایجاد شرکت‌های زایشی بر مبنای دانش، از دل دانشگاه هستیم.

۱۱ گونه گیاهان دارویی کردستان مستعد تجاری‌سازی

رییس بنیاد نخبگان کردستان هم در این نشست با تاکید بر لزوم مهارت‌آموزی به مددجویان کمیته امداد امداد امام(ره) اظهار داشت: متناسب سازی راهبری‌های شغلی در هر استان متناسب با ظرفیت‌های آن می تواند گام مهمی برای اشتغال پایدار باشد.

امیر صادقی دامپروری و کشاورزی را از ظرفیت‌های مهم کردستان در این راستا اعلام کرد و گفت: کشت موسیر و ۱۱ گونه گیاهان دارویی دیگر از ظرفیت‌هایی است که در مقیاس کوچک و با هزینه کم، سوددهی مناسبی دارد و در روستاها به سهولت قابل اجرا است. 

وی پرورش بلدرچین و مرغ بومی را هم از دیگر بسترهای اشتغال در استان دانست و افزود: دانشجویان نخبه بسیاری تحت پوشش امداد هستند که ایده‌های ارزنده‌ای برای اشتغال دارند و از این ظرفیت می شود استفاده بیشتری برد.

در این نشست اساتید دانشگاههای استان، نقطه نظرات خود را برای ایجاد اشتغال پایدار در استان مطرح کردند.