حسن صبوری روز شنبه درجلسه ستاد استانی بازآفرینی پایدار شهری قم بیان کرد: از ۴ هزار هکتار بافت نیازمند بازآفرینی شهری قم ۳۱۵ هکتار آن را بافت تاریخی شامل میشود.
وی گفت: بیش از ۱۲ هزار خانوار دربافت فرسوده شهری قم ساکن هستند.
صبوری تصریح کرد: ۷۶۰ هزار تن از مردم قم درمحدودههای نیازمند بازآفرینی شهری قم سکونت دارند.
وی گفت: ساماندهی و بهسازی بازار نو و کهنه، اجرای مجموعه شهری پیرامون بقاع امامزادگان و تکمیل و ساماندهی محورهای تاریخی- فرهنگی و تامین زیرساختهای محلهای برای بازآفرینی شهری قم در دستور کار قرار گرفتهاست.
صبوری تاکید کرد: دراین زمینه ساماندهی خیابان آذر، تملک و تغییر کاربری قبرستان نو به مرور زمان در حال انجام می باشد.
وی گفت: ناایمنی بازار کهنه و نو از مشکلات اصلی استان قم است که ممکن است با مخاطرات زیادی همراه شود.
مدیرکل راه و شهرسازی قم گفت: ۲۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای ساماندهی بازار کهنه و نو قم اعتبار لازم است.
صبوری عنوان کرد: برای بازآفرینی پایدار شهری قم برنامه ۵ سالهای تدوین شده که از عمر این برنامه کوتاه مدت قم ۳ سال گذشتهاست.
بازار کهنه قم با عمر بیش از ۶۰۰ سال دارای ظرفیتهای فراوان برای جذب توریست و گردشگر است. بازار کهنه در دو سوی هسته اولیه شهر قم یعنی محله عربستان و لب چال قرار دارد.
از سال ۱۳۸۰ تاکنون، پنج دوره مرمت در بازار کهنه این استان که یکی از بازارهای تاریخی میباشد انجام شده است. این مرمتها در مقیاسهای مختلف شامل ایجاد طاقهای فرو ریخته، سبکسازی، حذف الحاقها، استحکامبخشی، سفیدکاری، آجرفرش میباشد. در این بازار کارگاههای صنایعدستی ازجمله رنگرزی سنتی، چاقوسازی، خراطی، نجاری، منبتکاری و غیره فعال است. این بازار که قدمت آن به دوران صفویه و قاجاریه بازمیگردد در اواخر سال ۷۶ به ثبت ملی میراث فرهنگی رسید.