حجتالله شهبازی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حدود ۶۰ درصد انگور استان همدان در ملایر تولید میشود و این شهرستان پایگاه مهمی برای تولید این محصول نه تنها در استان، بلکه در کشور و سطح جهانی است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از اجرای طرح "فراز" برای بازدهی بیشتر تاکستانهای این استان خبر داد و گفت: همدان از نظر تولید انگور جایگاه دوم کشور را دارد و افزایش کیفی و کمی این محصول با اجرای طرح های نوین در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی است.
شهبازی با بیان اینکه طرح فراز بهبود روش کاشت انگور و بازدهی بیشتر را دنبال میکند، ادامه داد: بی تردید با بهبود کیفیت و کمیت انگور، امکان صادرات این محصول و درآمدزایی برای باغداران افزایش می یابد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه طرح فراز بهبود روش کاشت انگور و بازدهی بیشتر را هدف قرار داده است، افزود: با بهبود کیفیت و کمیت انگور، امکان صادرات این محصول و درآمدزایی برای باغداران نیز بیشتر میشود.
شهبازی با بیان اینکه انگور تولید شده در این استان نقش بسزایی در رونق صادرات این منطقه دارد، یادآوری کرد: کشمش از دیگر محصولات مهم در حوزه کشاورزی استان همدان به شمار میرود و نقش کلیدی در اقتصاد منطقه ایفا می کند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: در همین ارتباط همدان با تولید بیش از ۴۰ هزار تن کشمش در سال، جایگاه سوم کشور را در این حوزه به خود اختصاص داده است.
شهبازی، انگور را مهمترین محصول کشاورزی شهر ملایر ارزیابی و اضافه کرد: سالیانه ۲۵۰ هزار تن محصول از تاکستانهای این شهر برداشت میشود و با داشتن ۱۰ هزار و ۵۷۰ هکتار سطح زیر کشت، ۴۹ درصد مساحت زیر کشت این محصول در استان را به خود اختصاص داده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی همدان بیان کرد: از نظر تولید هم ۶۰ درصد تولید انگور در استان مربوط به ملایر بوده و قطب تولید این محصول در استان به شمار میرود.
شهبازی اعلام کرد: استان همدان با ۲۱ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت، ۸.۶ درصد تولید انگور کشور را به خود اختصاص داده و با تولید ۴۰۰ هزار تن در سال پس از استان فارس، جایگاه دوم را از آن خود کرده است.
وی گفت: با توجه به اهمیت تولید انگور در حوزه کشاورزی استان، بهبود کمی و کیفی تولید این محصول با اجرای طرح «فراز» در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته و هدف از این کار، تغییر روش کاشت انگور از روش معمول «خوابیده» به ایستاده یا داربستی است.