به گزارش ایرنا، یدالله موحد روز شنبه در پنجمین نشست ستاد پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی استان کرمان که به صورت ویدئو کنفرانس با شهرستانهای این استان برگزار شد؛ بر مدیریت استفاده از فضاهای شهری برای تبلیغات انتخاباتی تاکید کرد و افزود: نحوه استفاده از اماکن دولتی که در اختیار بخش خصوصی قرار دارد و یا انحصاری است، باید از سوی مراجع مربوطه مشخص شده و اعلام شود.
وی بر دقت در انتخاب ناظران روند برگزاری انتخابات در شعب اخذ رای نیز تاکید و تصریح کرد: تاکید بر این است افرادی در پای صندوق های اخذ رای گمارده شوند که موجب اخلال در روند برگزاری انتخابات نشوند.
رییس شورای قضایی استان کرمان خاطرنشان کرد: لازم است چارچوب قانونی برای نمایندگان نهادهای اجرایی و نظارتی تبیین شده و افرادی برای نظارت و اجرای ماموریت های مد نظر انتخاب شوند که آرامشبخش، اهل تدبیر، دوراندیش و متواضع باشند و با پرهیز از هرگونه ایجاد تنش و درگیری، تخلفات و مشکلات احتمالی را در اسرع وقت گزارش دهند.
موحد ادامه داد: در آستانه برگزاری انتخابات، گروهها و داوطلبان سعی دارند تحت عناوین مختلف گردهماییها و جلساتی را برگزار کنند و در شورای تامین مصوب شده که از اجرای برنامههایی که شائبه تبلیغات انتخاباتی را ایجاد میکند، قبل از آغاز زمان قانونی تبلیغات انتخاباتی جلوگیری شود تا استفاده سویی تحت این عناوین صورت نگیرد و از بروز تنش ها و نارضایتی پس از آن نیز پیشگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: جلسات پیشنهادی در شهرستانها باید از سوی شورای تامین و ستاد پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی بررسی شود تا مصداق تبلیغات زودهنگام ایجاد نشود.
رئیس کل دادگستری استان کرمان به برخی استفادههای تبلیغاتی از اعتبار و عنوان شخصیتها و شهدای گرانقدر در برخی از شهرستانها اشاره و بیان داشت: شهدا ذخائر ارزشمندی برای نظام و امت اسلامی هستند و نباید در راستای منافع گروهی، حزبی و فردی هزینه شوند و تمام اعضای ستادهای پیشگیری از تخلفات و جرائم انتخاباتی، ناظران و دست اندرکاران مراقبت کنند که در این ایام استفاده نامناسبی از اعتبار و عنوان شخصیتها و شهدای گرانقدر صورت نگیرد.
موحد بر تبیین فصلهای قانونی مربوط به تخلفات انتخاباتی در بین روسای ستادهای انتخاباتی کاندیداها تاکید کرد و گفت: بهترین نوع پیشگیری از تخلفات و جرائم انتخاباتی، هماهنگی، تعامل، اطلاع رسانی و تذکر و انذار است تا شاهد کمترین تخلفات انتخاباتی باشیم.
وی بر شناسایی متخلفان نیز تاکید کرد و گفت: دادستانهای استان کرمان وظیفه دارند هرگونه تخلفات انتخاباتی را پیگیری کرده و پروندههای مربوطه را تشکیل دهند.
مجریان انتخابات آموزشهای لازم را فرا گرفتهاند
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان نیز با اشاره به اینکه انتخابات امسال از حساسیت بسیار بالایی در حوزه فنی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برخوردار است، گفت: مجریان انتخابات در استان کرمان آموزشهای لازم را فرا گرفتهاند.
محمدصادق بصیری تاکید کرد: برای پیشگیری از مسائل حاشیهای، جلسات تخصصی با فرمانداران استان کرمان برگزار شده و تاکید شده که دخالت غیرمسئولانه نداشته باشند و هرگونه گزارشی در شهرستانها را به صورت آنلاین به مرکز استان اعلام کنند.
وی خاطرنشان کرد: با هرگونه تخلف در روند اجرای انتخابات با سرعت و بدون اغماض برخورد خواهد شد.
سرپرست معاونت پیشگیری و امور فرهنگی و اجتماعی دادگستری کل استان کرمان گفت نیز گفت: برگزاری یک نشست تخصصی قبل از آغاز رسمی تبلیغات در دستور کار بود که برگزار شده است.
محمدباقر اسلامی با اشاره به اینکه چندین مرحله از فرایند انتخابات طی شده است خاطرنشان کرد: زمان رسمی و قانونی تبلیغات از ۲۴ تا ۳۰ بهمن ماه خواهد بود و روز اول اسفندماه روز سکوت تبلیغاتی و روز دوم اسفندماه زمان برگزاری انتخابات است.