سمنان- ایرنا- معاون فنی اداره کل استاندارد استان سمنان گفت: استانداردسازی برای تولیدات صنایع‌دستی استان به منظور تجاری‌سازی کالا در صورت ارایه‌ درخواست انجام می‌شود.

مجید حیدریان روز شنبه در نشست کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان سمنان در سالن مدیریت بحران استانداری ابراز داشت: تجاری سازی تولیدات صنایع‌دستی موجب ارتقای کیفیت تولید و افزایش فروش می‌شود و باید این مهم مدنظر هنرمندان قرار بگیرد.
وی ادامه داد: استانداردسازی محصولات صنایع‌دستی در کشور انجام شده و استان سمنان هم این قابلیت را دارد تا برای تولیدات صنایع‌دستی پروانه استاندارد صادر کند.
حیدریان خاطرنشان کرد: اداره کل استاندارد استان سمنان آمادگی صدور مجوز استاندارد را برای ارایه خدمات هتل‌ها دارد و لازم است دستگاه‌های اجرایی مرتبط و کارفرمایان در این زمینه همکاری داشته باشند.
معاون فنی اداره کل استاندارد استان سمنان تصریح کرد: دریافت پروانه استاندارد به عنوان مهر تایید بر کیفیت کالا موجب تقویت اعتماد مشتری به خرید کالا می‌شود و باید این مقوله مهم برای تقویت بازار فروش بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
همایون جورابلو سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی  استان سمنان به ایرنا اظهار داشت: استانداردسازی ۲ رشته صنایع دستی استان به منظور راه یابی به بازار جهانی و توسعه صادرات در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: با هماهنگی صورت گرفته با معاونت صنایع دستی کشور، استانداردسازی دو رشته «چنگوم» و «مکنه» از رشته‌های صنایع دستی استان سمنان، در حال تدوین است.
با دریافت پروانه استاندارد محصولات، شهروندان برای اطمینان از استاندارد بودن کالاهای تولیدی می توانند بارکد زیر علامت استاندارد بر روی کالا را به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک کنند و تمام اطلاعات در رابطه با کالا در جواب پیامک اطلاع رسانی می شود.
 پنج هزار و ۴۲۳ هنرمند در استان سمنان فعالیت دارند و سفال و سرامیک، گلیم‌بافی، منبت و معرق چوب، گوهر تراشی، زیور آلات سنتی، چاپ قلمکار، نساجی سنتی، سوزن دوزی سنتی، نمدمالی، قلمزنی، حوله بافی، و چرم دست دوز سنتی، از مهم‌ترین رشته‌های بومی و فعال صنایع دستی استان سمنان است.