ابراهیم کشاورز، شنبه در جمع خبرنگاران افزود: همه دانشجویان مراکز آموزش عالی دولتی و آزاد از این پس میتوانند با مراجعه به مراکز تامین اجتماعی و پرداخت مبلغی نسبت به بیمه کردن خود اقدام کنند.
وی ادامه داد: بیمههایی با نرخهای ۱۲ درصد، ۱۴ و ۱۸ درصد برای دانشجویان در نظر گرفته شده است که برای نرخ ۱۲ درصد دانشجویان باید ماهانه ۲ میلیون ریال، برای ۱۴ درصد مبلغ ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال و برای نرخ ۱۸ درصد ماهانه سه میلیون ریال حق بیمه پرداخت کنند که هزینه درمان نیز در صورت تقاضا ماهانه حدود ۴۹۰ هزار ریال برای این قشر خواهد بود.
کشاورز همچنین اظهار داشت: زنان خانهدار هم میتوانند با مراجعه به مراکز تامین اجتماعی در استان فارس با انعقاد قراردادهایی با نرخ ۱۲ درصد و با پرداخت ماهانه یک میلیون و ۸۲۰ هزار ریال، ۱۴ درصد با پرداخت ماهانه یک میلیون و ۲۱۰ هزار ریال و ۱۸ درصد با پرداخت ۲ میلیون و ۷۳۰ هزار ریال بیمه شوند.
وی گفت: هم اینک جمعیت زیر پوشش تامین اجتماعی در فارس، ۲ میلیون و ۲۶۰ هزار نفر است که از نظر تعداد بیمه شده این استان رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده است.
او بیان کرد: ۲۰۷ هزار مستمری بگیر، ۷۶۰ هزار نفر بیمه شده اصلی، ۴۷۰ هزار بیمه شده اجباری و ۵۳ هزار بیمه شده کارگر ساختمانی در این استان وجود دارد.
نیمه دوم بهمن، عیدی مستمری بگیران پرداخت میشود
مدیر کل تامین اجتماعی استان فارس با بیان اینکه این نهاد ماهانه ۵۰۰ میلیارد تومان تعهد شامل، مستمری، مقرری، هزینه درمان و ... را پرداخت میکند، اظهار داشت: عیدی مستمری بگیران تامین اجتماعی در این استان در سال ۹۸ از هجدهم الی بیست و یکم بهمن ماه پرداخت خواهد شد که رقمی معادل ۲۵۰ میلیارد تومان را شامل میشود.
کشاورز همچنین در مورد طرحهای جدید این سازمان که در سال ۹۸ اجرا شده، گفت: در سال جاری، پرونده الکترونیکی بیمهشدگان شامل ۴۱۷ هزار پرونده در سامانه این سازمان بارگذاری شده تا جا به جایی سوابق زودتر انجام شود و مردم خدمات بهتر و سریعتری دریافت کنند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان فارس افزود: در فاز دوم طرح پرونده الکترونیک که از بهمن ۹۸ آغاز شده و تا شهریور ۹۹ ادامه دارد، همه پروندههای رتبه یک و ممتاز بارگذاری خواهد شد که در مجموع بیش از یک میلیون پرونده را شامل میشود.
وی حذف عکس از دفترچههای بیمه تامین اجتماعی را از دیگر اقدامات این نهاد در سال ۹۸ عنوان کرد و گفت: دیگر نیاز به ارایه عکس در هنگام دریافت دفترچه بیمه جدید نیست و این کار تنها از طریق ارایه کارت ملی انجام میشود.
کشاورز در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در سال ۹۸ طرح معافیت حق بیمه شرکتهای دانش بنیان با هدف توسعه فضای کسب و کار این مشاغل در دستور کار قرار گرفته که بر اساس آن بدون پرداخت حق بیمه مفاصا حساب این واحدها صادر خواهد شد و در قالب اجرای این طرح ۶ هزار کارگاه دانش بنیان در استان فارس مشمول این بخشودگی و معافیت شده و از آن استفاده کردند.
مدیر کل تامین اجتماعی فارس، میزان کل مطالبات از کارفرمایان در این استان را یک هزار میلیارد تومان عنوان و تاکید کرد: ۲۰۰ میلیارد تومان از این مطالبات در سال ۹۸ از سوی کارفرمایان پرداخت شده و اکنون حدود ۸۰۰ میلیارد تومان مطالبات همچنان وجود دارد.
وی با اشاره به افزایش حدود ۲۰ هزار بیمهشدگان تامین اجتماعی در سال 98 گفت: هم اینک حدود ۱۲ هزار نفر بیمه شده در فارس وجود دارد که از بیمه بیکاری استفاده میکنند که تعداد این گروه به نسبت سال 97 حدود یک هزار نفر افزایش یافته است.
خدمات درمانی تامین اجتماعی گسترش یافت
مدیر درمان تامین اجتماعی استان فارس هم در این نشست اظهار داشت: در دهه فجر 98 کار بازسازی و بهسازی بخش اورژانس بیمارستان شهید بهشتی شیراز که تنها بیمارستان تامین اجتماعی در این شهر است، به اتمام رسید و این مرکز افتتاح شد.
اکبر امیری افزود: فضای بخش اورژانس بیمارستان شهید بهشتی شیراز در پی این بهسازی، از ۴۵۰ مترمربع به 2 هزار و ۱۵۰ مترمربع مساحت افزایش پیدا کرد که در حال حاضر نیز این بخش بزرگترین اورژانس را در بین بیمارستان های ملکی تامین اجتماعی در کشور دارد.
به گفته وی، همچنین در دهه فجر امسال درمانگاه ملی شهرستان سپیدان از توابع استان فارس نیز به بهرهبرداری رسید.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان فارس همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع امکان پرداخت مطالبات بیمارستانها و مراکز درمانی در سال 98 با شیوه تهاتر اشاره و بیان کرد: این شیوه تسویه مطالبات در سال ۹۷ به تصویب هیات مدیره این سازمان رسید و از یک سال گذشته تا کنون، مطالبات مراکز درمانی با شیوه تهاتر پرداخت میشود.
امیری ادامه داد: مطالبات مراکز درمانی در سالهای گذشته مشکلاتی را برای نهادهای بیمهگر به وجود آورده بود که خوشبختانه اکنون بیش از ۴۰ درصد مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد تامین اجتماعی به صورت ماهانه با روش تهاتر پرداخت میشود و اکنون مطالبات مراکز درمانی به روز شده در حالی که در سالهای گذشته پرداخت با حدود ۱۱ ماه تاخیر انجام میشد.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان فارس اضافه کرد: پرداخت مطالبات داروخانهها در این استان نیز اکنون از تسویه ۶ ماهه به حدود ۴ ماه کاهش یافته و مطالبات پزشک خانواده نیز تا آذرماه و مطالبات مراکز دیالیز هم تا شهریور ۹۸ پرداخت شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: پیشبینی میشود که در سال آینده شاهد افتتاح درمانگاه شهرستان زرقان و بعد از آن نیز درمانگاه فیروزآباد باشیم و بعد از افتتاح این مراکز همه شهرستانهای این استان که جمعیت بیمه شده تامین اجتماعی آنها 20 هزار نفر باشد از درمانگاه ملکی این سازمان بهرهمند خواهند بود.
امیری در پاسخ به پرسشی در مورد احداث بیمارستان شماره ۲ تامین اجتماعی فارس در کلانشهر شیراز گفت: پیمانکار اول این طرح اکنون مشغول فعالیت است و پیمانکار دوم نیز برای ساخت اسکلت این مرکز تا اسفند ۹۸ بکارگیری خواهد شد.
وی افزود: در سال ۹۸ برای ساخت بیمارستان شماره ۲ تامین اجتماعی این استان در شیراز ۱۱۸ میلیارد تومان اختصاص یافت که این رقم محقق شد و در سال آینده نیز ۱۲۰ میلیارد تومان برای ساخت این مرکز تخصیص مییابد.
امیری در مورد عدم قبول دفترچههای بیمه تامین اجتماعی از سوی برخی مراکز درمانی خصوصی گفت: با بعضی بیمارستانهای خصوصی از جمله کوثر، مادر و کودک، پیوند بوعلی سینا و مسلمین قرارداد داریم اما برخی مراکز درمانی نیز در گذشته که مشکلاتی در خصوص پرداخت مطالبات آنان به وجود آمده بود به صورت یکطرفه قرار دادشان را با تامین اجتماعی لغو کردهاند.