به گزارش روز شنبه صندوق کارآفرینی امید، این صندوق به عنوان یکی موسسان عامل پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایر از سال ۱۳۹۶ تا کنون یک هزار و ۹۷۱ میلیارد تومان تسهیلات به ۳۳ هزار و ۳۳۰ نفر پرداخت و ۶۱ هزار و ۷۶۸ فرصت شغلی ایجاد کرده است.
صندوق کارآفرینی امید براساس استقبال متقاضیان، با بررسی پتانسیلها و ظرفیتهای منطقهای برای حمایت از کسب و کارها و بهبود اقتصاد و معیشت روستائیان در استانهایی که تاکنون موفق به پرداخت ۸۰ درصد اعتبار ابلاغی خود از مرحله سوم و چهارم اشتغال روستایی شده اند، ۱۶۷ میلیارد تومان اعتبار مازاد، معادل ۲۰درصد اعتبار ابلاغی اختصاص داد.
براین اساس صندوق کارآفرینی امید در مجموع ۱۰درصد مازاد کل اعتبار ابلاغی در مرحله ۳و۴ از محل بودجه داخلی خود به ۱۳ استان اختصاص داد.
این صندوق با مطالعه و بررسی تجارب بینالمللی و بررسی ظرفیتهای داخلی، با هدف جلوگیری از مهاجرت روستائیان به کلانشهرها و کاهش حاشیهنشینی و ماندگاری ساکنین روستا و افزایش تولید داخلی و بهرهوری، حمایت از روستاها را در قالب سه طرح «هر روستا یک محصول»، «روستای بدون بیکار» و «صندوقهای خرد محلی» در دستور کار قرار داد.
در طرح هر روستا یک محصول، صندوق با شناسایی مزیت رقابتی مناطق مختلف، حمایت از تولید یک محصول محوری و شناسایی و حمایت از زنجیره تولید تا فروش محصول را برای حمایت از تولید داخلی و رونق اقتصادی روستا دنبال میکند و در حال حاضر ۱۶۰ روستا در این طرح حمایت شدند که از آن جمله میتوان به روستای برندق (روستای بادام زمینی)، روستای سارمران (روستای کشت گلخانهای خیار)، روستای مافی کندی (روستای هنرمندان مجسمه ساز)، روستای قلعه ممکا (دهکده قارچ) اشاره کرد.
صندوق کار آفرینی امید همچنین با طرح روستای بدون بیکار در راستای چشم انداز ایران ۱۴۰۴ با استفاده از فرصتها و امکانات روستا، بخصوص نیروی توانمند انسانی در پی رسیدن به جامعه روستایی با صفر درصد بیکاری است.
شناسایی کسب و کارهای محلی، توانمندسازی روستائیان و ارتقای سرمایههای اجتماعی از دیگر اقدامات این صندوق است و در حال حاضر ۱۱۴ روستای بدون بیکار به همت صندوق کارآفرینی امید در سراسر کشور ایجاد شده است.
صندوق های خرد محلی از جمله منابع تامین سرمایه و اعتبار مورد نیاز تولید کنندگان روستایی است. صندوق کارآفرینی امید با هدف رونق بخشیدن به کسب و کارهای کوچک و خانگی و ترویج کارآفرینی و اشتغالزایی و توان افزایی برای زنان روستایی و توسعه اقتصاد خانواده های روستایی تاکنون علاوه بر راه اندازی ۲ هزار صندوق محلی در استانهای مختلف کشور، بنا دارد با برنامهای مدون به راه اندازی بیش از یک هزار صندوق دیگر اقدام کند.