اردبیل- ایرنا- ۴۳ طرح جهاد کشاورزی استان اردبیل روز شنبه طی آیینی به مناسبت دهه مبارک فجر و با حضور محمدعلی طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی به بهره‌برداری رسید.

 رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل مجموع سرمایه گذاری انجام شده برای اجرای این تعداد طرح را بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: با بهره برداری از این طرح‌ها زمینه اشتغال برای ۸۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده است.

خلیل نیکشاد اعلام کرد: این طرح‌ها شامل واحدهای صنایع تبدیلی، مجتمع گلخانه، سردخانه، دامپروری و دامداری و فرآوری محصولات کشاورزی است که در اقصی نقاط استان اردبیل به بهره‌برداری رسید.

وی با اشاره به تکمیل ۴۰۰ هکتار از شهرک گلخانه ای یک هزار و ۶۰۰ هکتاری مغان گفت: با بهره برداری از طرح های نیمه تمام بخش کشاورزی، حجم تولیدات استان اردبیل در بخش کشاورزی با ۲۵ درصد افزایش، به بیش از پنج میلیون تن خواهد رسید.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل احداث شبکه آبیاری زهکشی و فرعی پایاب سدخداآفرین در شمال استان اردبیل با حجم عملیات ۴۲ هزار و ۴۳۵ هکتار از محل منابع صندوق توسعه ملی مصوب شده را از جمله طرح های بزرگ حوزه کشاورزی استان ذکر کرد و ادامه داد: این طرح بزرگ ملی در حال اجرا و تکمیل است.

نیکشاد همچنین با اشاره به بهره برداری از ۸۷ طرح عمرانی و تولیدی بخش کشاورزی استان اردبیل در جریان سفر یک ماه پیش رئیس جمهوری اسلامی ایران به استان اردبیل اظهار کرد: شاخص‌ترین پروژه افتتاح شده در استان اردبیل، بهره‌برداری از طرح شبکه فرعی آبیاری مدرن ۱۰ هزار هکتاری پایاب سد خداآفرین بود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز در آیین بهره برداری همزمان این طرح‌ها که در محل احداث سردخانه پنج هزار تنی شهر اردبیل برگزار شد، افزود: تولیدات کشاورزی در کشور فصلی است و به همین علت، در فصولی از سال با افزایش ناگهانی تولید و در نتیجه کاهش قیمت و در فصولی دیگر با کاهش تولید و افزایش قیمت مواجه می‌شویم.

محمدعلی طهماسبی کاهش قیمت و تنش نرخ محصولات کشاورزی را موجب بروز نوسان در بازار و متضرر شدن کشاورزان عنوان کرد و افزود: همه ساله بخشی از سرمایه کشاورزان به این علت از دست آنها خارج می‌شود و لازم است که تنظیم بازار محصولات کشاورزی به شکل دقیق انجام شود.

وی با تاکید بر ضرورت توجه به امر بسته بندی، فرآوری و صنعتی کردن فرایند تولید محصولات کشاورزی بیان کرد: زنجیره تولید محصولات کشاورزی باید تکمیل شده و برای نگهداری آنها به منظور تعادل بخشی به قیمت محصولات تولیدی، برنامه اساسی تدوین شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بر احداث سردخانه در مناطقی همچون اردبیل برای انبار و ذخیره سازی محصولات مازاد تاکید کرد و گفت: امروزه کشاورزی باید مبتنی بر دانش و فناوری نوین باشد.

فرماندار شهرستان اردبیل نیز در این آیین با اشاره به فعالیت ۵۰ درصد شاغلان بخش کشاورزی استان اردبیل در مرکز این استان گفت: اردبیل در تولید سیب زمینی و بذر چغندر قند رتبه نخست کشوری را دارد.

مسعود امامی یگانه اجرای طرح‎های آبیاری مدرن را از جمله راهبردهای درست کشور در امر کشاورزی عنوان کرد و افزود: قبل از سال ۹۵ تنها ۹۰۰ هکتار طرح آبیاری تحت فشار در اردبیل اجرا شده بود ولی با جذب ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سال جاری، این میزان به بیش از هشت هزار و ۵۰۰ هکتار افزایش یافته است.

وی با اشاره به اجرای طرح مطالعاتی احداث شبکه‌های آبیاری مدرن در ۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی زراعی شهرستان اردبیل بیان کرد: با اجرای طرح آبیاری مدرن در این اراضی و نیز با تکمیل طرح‌های صنایع تبدیلی، بخش کشاورزی اردبیل متحول می‌شود.

استان اردبیل دارای ۲۲۵ هزار هکتار اراضی آبی، ۵۱۵ هزار هکتار اراضی دیم و ۳۸ هزار هکتار اراضی باغی است که سالانه بیش ۴.۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید می‌کند.

اردبیل در تولید بسیاری از ارقام از جمله رتبه اول تولید عدس، رتبه اول تولید کلزا، رتبه دوم تولید سیب زمینی، رتبه سوم تولید عسل، رتبه پنجم تولید چغندر قند، رتبه هفتم تولید حبوبات و رتبه هفتم تولید گندم و جو را دارد.