سیدعباس صالحی شنبه شب (هم اکنون) با حضور در پردیس سینمایی ملت از سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر بازدید و در جریان روند برگزاری این رویداد بزرگ سینمای کشور قرار گرفت.
وی در ادامه و در جمع خبرنگاران درباره انصراف برخی از هنرمندان از شرکت در جشنواره فجر امسال، اظهار داشت: نگاه و رویکرد ما در برگزاری جشنواره حضور حداکثری هنرمندان است تلاش کرده ایم کنار هم قرار دادن هنرمندان در تمامی جشنواره ها تداوم داشته باشد.
تاکید بر استفاده از همه سلیقهها همواره مد نظر در جشنوارهها
صالحی درباره سوالی مبنی بر چند صدایی بودن جشنواره فجر و حذف شدن برخی آثار، گفت: تاکید بنده به رئیس سازمان سینمایی، دبیر جشنواره و هیات انتخاب همواره بر این بوده که جشنواره ویترین سینمای ایران است.
وی تصریح کرد: باید از همه سلیقهها در این ویترین حضور داشته باشند چراکه این مهم و موضوع جشنواره فیلم فجر را زیباتر میکند.
ویر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تصریح کرد: نگاه ها، سبک ها و سلیقه های مختلف فیلم سازی را در جشنواره داریم که به شور و شوق این رویداد مهم هنری افزوده است.
صالحی با بیان اینکه اتفاقات سختی که دی ماه در کشور رخ داد که عکس العمل های عاطفی هنرمندان را در پی داشت، گفت: اما هنرمندان ما می دانند که جشنواره فیلم فجر رویدادی است که به راحتی از آن نمی توان گذشت.
هنرمندان در همه حال کنار هم قرار می گیرند
وی تاکید کرد: خوشبختانه فضای جشنواره فیلم فجر و دیگر جشنواره ها نشان داد هنرمندان به سرعت کنار هم آمدند هرچند ناراحت هستند اما به سرعت در کنار هم قرار میگیرند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود درباره ابراز گله مندی ابراهیم حاتمی کیا از رفتار مهندسی شده درباره حذف فیلم این کارگردان از آرای مردمی با توجه به اینکه نقد هایی به فیلم در دولت شده است، گفت: حقیقا اینطور نیست مسئله و تم فیلم ایشان از ابتدا مشخص بوده نگاه دولت این بوده که فضای نقد و انتقاد در کشور همواره باز بوده باشد.
عضو کابینه دولت دوازدهم در عن حال تاکید کرد: بنده هم به عنوان مسئول فرهنگی در دولت به هیچ وجه نکته یا توصیه ای برای حذف فیلم حاتمی کیا گفته نشده است و هیچ کسی از دولت زبان به گلایه درباره فیلم خروج نگشوده است.
سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در یک نگاه
سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال همزمان با گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به دبیری ابراهیم داروغهزاده برگزار میشود.
در این دوره جشنواره، ۱۱۵ فیلم سینمایی به همراه ۳۶ فیلم مستند فرم ثبتنام جشنواره را تکمیل کردهاند که در میان فیلمهای سینمایی، ۳۷ اثر به فیلمسازان اول اختصاص دارد. این جشنواره شامل بخش های مختلف؛ از جمله مسابقه سینمای ایران یا سودای سیمرغ (فیلم های سینمایی داستانی/ پویانمایی فیلمهای بلند داستانی که دارای پروانه ساخت یا نمایش از سازمان سینمایی باشند و تا قبل از بهمن ۱۳۹۸ اکران عمومی نشده و در هیچیک از رویدادها و جشنوارههای سینمایی داخلی و خارجی به نمایش در نیامده باشند)، نگاه نو (فیلم اول کارگردان: داستانی/ پویانمایی فیلمساز یا کارگردان اول، به هنرمندی اطلاق میشود که برای ساخت یا نمایش فیلم سینمایی خود برای نخستین بار، مجوزهای لازم و قانونی را از سازمان سینمایی کسب کرده باشد و پیش از این اثری از وی به عنوان فیلم سینمایی اکران یا در رویدادهای داخلی یا خارجی معرفی نشده باشد)، مستند بلند، کوتاه داستانی (با زمان نمایش حداقل ۳ و حداکثر ۱۵ دقیقه)، مسابقه تبلیغات سینمای ایران و مسابقه تجلی اراده ملی است.
محمد احسانی، محمود اربابی، همایون اسعدیان، یلدا جبلی، رضا درستکار، سیدمحمود رضوی و حسین کرمی در این دوره از جشنواره اعضای هیات انتخاب فیلمهای بخش سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران) و نگاه نو (ویژه فیلم اول کارگردانان) هستند.
غیر از پردیس ملت به عنوان کاخ اصلی جشنواره که محل نمایش فیلم ها برای اصحاب رسانه است، پردیس سینمایی آزادی، سینما استقلال، پردیس سینمایی ایرانمال، پردیس سینمایی باغ کتاب، پردیس سینمایی تماشا، سینما جوان، پردیس سینمایی راگا، پردیس سینمایی زندگی، پردیس سینمایی فرهنگ، سینما فجر اسلامشهر (سالن اصلی)، پردیس سینمایی کوروش، پردیس سینمایی کیان، سینما ماندانا، پردیس سینمایی مگامال و موزه سینما در مناطق مختلف شهر تهران، سینماهای مردمی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر خواهند بود.