«لوفیگارو» در گزارش روز شنبه خود آورده است: چین بهعنوان دومین اقتصاد جهانی که ۱۶ درصد تولید ناخالص دنیا را در اختیار دارد، آثار این ویروس را بیشتر از سایر کشورها درک کرده است.
اکثر مراکز اقتصادی و تجاری در این کشور تعطیل و یا بی رونق شدهاند. گروه کالاهای لوکس ایتالیایی "ولنتینو" که یک سوم رقم مالیاش را از طریق مشتریان چینی تامین می کند با بن بست شدید مواجه شده و گروه "بِربِری" انگلستان یک سوم از فروشگاههای خود در چین را تعطیل کرده است.
همچنین شرکت فرانسوی" لورئال" که بیش از نیمی از مشتریان اینترنتی اش را چینی ها تشکیل می دهند به مرز ناامیدی رسیده است.
این گزارش میافزاید که نیمی از شرکتهای آمریکایی فعال در بازار چین نیز کاهش درآمد بیش از ده درصدی را برای سال ۲۰۲۰ پیش بینی کرده اند.
شبکه خبری «سی.ان.ان.» نیز در گزارشی عنوان کرد، حدود دو دهه پس از شیوع بیماری سارس که منشاء آن هم از چین بود، ویروس کرونا به نحو ملموسی به اقتصاد جهان آسیب وارد کرده است.
بر اساس این گزارش، چین بخش جدایی ناپذیر از اقتصاد جهان است که سهم مهمی در آن دارد. این کشور در حوزه تولید از کالاهای ارتباطی و تلفن همراه تا خودرو و دیگر صنایع نقش چشمگیر و رو به افزایشی را ایفا میکند. در طرف مقابل چین به واسطه نیاز صنایع خود به شدت به واردات نفت و عناصر معدنی وابسته است. علاوه بر این در داخل این کشور نیز میلیونها ثروتمند وجود دارند که مشتری کالاهای لوکس، خودروها و سفرهای گرانقیمت هستند.
همچنین تارنمای پروژه چین و آفریقا در گزارشی پیامدهای شیوع این ویروس را بر روابط اقتصادی دو طرف نگران کننده توصیف کرد و نوشت: درحالی که تاثیر این ویروس بر سلامت انسان چشمگیر و احتمالا فاجعهبار است، شیوع آن پیامدهای جدی تری در سراسر دنیا، به ویژه قاره آفریقا دارد که به واردات کالا از چین بسیار وابسته است.
در این گزارش آمده است که قاره آفریقا بیش از هر جغرافیای دیگری در جهان به بازار چین وابسته است و اینک تشدید بحران کرونا، سیاست مداران این منطقه را به این فکر واداشته که روابط تجاری و سرمایه گذاری خود را توسعه دهند.
از این منظر شاید برگزاری اولین نشست سرمایهگذاری انگلیس و آفریقا که دوهفته پیش در لندن، با حضور رهبران ۱۵ کشور از قاره آفریقا از جمله روسای جمهوری مصر، کنیا و غنا و همچنین مقامات بلند پایه دولت بوریس جانسون برگزار شد، با این تحولات بی ارتباط نباشد.
بر اساس اعلام وزارت تجارت بینالملل انگلیس این نشست با عقد ۲۷ قرارداد تجاری به ارزش ۶.۵ میلیارد پوند به پایان رسید.
ویروس کرونا که اعلام شد اواخر سال گذشته میلادی در بازار غذاهای دریایی در شهر ووهان واقع در استان هوبی در مرکز چین که به طور غیرقانونی حیوانات وحشی می فروخت سرچشمه گرفته است اکنون علاوه بر ۳۰ استان و منطقه چین به بیش از ۲۰ کشور دیگر از جمله ایالات متحده آمریکا، انگلیس، فرانسه، استرالیا، تایلند، کره جنوبی، ژاپن، کانادا و فرانسه هم گسترش یافته است.
براساس آخرین آمار بیش از ۳۴ هزار نفر در سراسر چهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند و بیش از ۷۷۰ نفر نیز جان خود را از دست دادند.