حسین خانی نوذری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : بر اثر سیل اواخر اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ حدود ۳۸۰ واحد مسکونی در استان مازندران به طور کامل تخریب شد و به حدود ۶ هزار و ۸۰۰ واحد نیز خسارت وارد آمد که کار بازسازی و مرمت با پرداخت تسهیلات بلافاصله پس از فروکش کردن سیل و پاکسازی منطقه شروع شد.
وی با اعلام این که تنها بازسازی بخشی از واحدهای مسکونی تخریب شده هنوز تمام نشده ، گفت که تمامی این واحدهای مسکونی تا پیش از پایان زمستان تکمیل می شود و سیلزدگان در آن ساکن خواهند شد.
خانی نوذری گفت که دولت برای ساخت و مرمت واحدهای مسکونی سیل زدگان استان حدود ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات نوسازی و بازسازی و بلاعوض پرداخت کرده است.
وی افزود : تاکنون حدود یکهزار و ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ساخت و بازسازی به خانوارهای سیل زده پرداخت شد به طوری که هر خانوار سیل زده دارای واحد مسکونی تخریبی به طور میانگین ۵۰۰ میلیون ریال و مرمتی نیز حدود ۱۵۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت کردند.
مدیرکل بنیاد مسکن مازندران گفت : علاوه بر این ، به واحدهای مسکونی تخریبی و مرمتی نیز به میزان خسارت ها کمک های بلاعوض پرداخت شد و در مجموع سیل زدگان مازندرانی حدود ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض از دولت دریافت کردند.
وی افزد : حضور بموقع کارگزاران دولت در منطقه سیل زده و ایجاد هماهنگی در سطح استانی و ملی باعث شد تا مرمت و نوسازی واحدهای سیل زدگان در این استان با سرعت کم سابقه ای اجرایی شود و به همین خاطر هم تا اواخر اسفند ماه ۹۸ سوت پایان بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی سیل زدگان مازندرانی نواخته می شود.
در دو سیل اسفند ۹۷ و فروردین ماه ۹۸ حدود ۱۸ هزار میلیارد ریال به بخش های مسکونی ، زیربنایی و کشاورزی مازندران خسارت وارد شد.
پیگیری مرمت زیرساخت های سیل گلوگاه
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران همچنین در مورد نوسازی و بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده در شهرستان گلوگاه در شرق این استان به خاطر جاری شدن سیل در آبان ماه امسال هم گفت: بیشترین خسارت سیل در این شهرستان در روستاهای ولمازو ، سیدمحله ، تیله نو و خورشیدکلا و زیرساخت های آن بود که پیگیری برای بازسازی شروع شد.
خانی افزود : به سیل زدگانی که واحدهای مسکونی آنها نیز خسارت دیده بود، تسهیلات مصوب برای مرمت پرداخت شده است.
بارندگی شدید ۱۱ آبان ماه در شرق مازندران که طی چند ساعت به بیش از ۱۴۰ میلی متر رسید سبب جاری شدن سیل و ایجاد خسارت در بخش های مختلف مسکن ، زمین های کشاورزی ، باغات و زیرساخت ها شده بود.
بر اساس اعلام مسئولان شهرستان ، براثر این حادثه طبیعی یک بانوی سالمند جانش را از دست داد و به ۳۰ واحد مسکونی در چند روستا خسارت وارد شد.