این روزنامه صهیونیستی افزود که ممنوعیت برای صادرات محصولات فلسطینی روز یکشنبه (امروز) به اجرا در خواهد آمد و این مساله موجب تشدید تنش در منازعه تجاری بین اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین می شود.
به نوشته هاآرتص، ارزش محصولات صادر شده توسط تشکیلات خودگردان فلسطین در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۴۶ میلیون دلار بوده است.
ریاض العطاری وزیر کشاورزی تشکیلات خودگردان به رادیو صدای فلسطین گفت، روز جمعه به تمام صادرکنندگان و نهادهای مربوط اعلام شد که صادرات تمام محصولات کشاورزی فلسطینی از قبیل میوه، سبزیجات، خرما و روغن زیتون به بازارهای جهانی از طریق گذرگاه اردن ممنوع اعلام می شود.
طبق ادعای دفتر نفتالی بنت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی این اقدام در واکنش به اعمال محدودیت تشکیلات خودگردان فلسطین برای واردات گوساله از سرزمین های اشغالی صورت گرفته است.
العطاری وزیر کشاورزی تشکیلات خودگردان اعلام کرد: ما گزینه ها و اقداماتی را برای واکنش به تصمیمات اسرائیل که با هدف آسیب به اقتصاد ملی ما اتخاذ شده است، در نظر داریم.
این درحالی است که فلسطینی ها به دنبال رونمایی از طرح آمریکایی معامله قرن در تلاش برای قطع همکاری ها با رژیم صهیونیستی هستند.
به گفته فلسطینی ها، رژیم صهیونیستی ۹ کامیون از ۲۵ کامیون حامل محصولات فلسطینی (به ارزش ۱۴ میلیون دلار) به مقصد ترکیه از طریق خاک اردن را به کرانه باختری بازگردانده است.
در سالهای اخیر پرورش دهندگان گوساله در سرزمین های اشغالی سالانه حدود ۱۴۰ هزار راس گوساله به فلسطینی ها فروختهاند اما در ماههای اخیر تشکیلات خودگردان با ابتکار محمد اشتیه نخست وزیر فلسطین به صورت مستقل اقدام به واردات این دام کرده است.
رژیم صهیونیستی که بارها توافق های گذشته با فلسطینی ها را نقض کرده است، مدعی شده که این اقدام نقض توافقنامه تجارت کشاورزی با فلسطینی ها در چارچوب توافق اسلو در سال ۱۹۹۴ است.
افزایش مبارزه تشکیلات خودگردان فلسطین به انحاء مختلف در حالی صورت می گیرد که اخیرا دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا با ارائه طرح معامله قرن و معرفی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی خشم فلسطینی ها را برانگیخته است.
علاوه بر کشورهای عربی و اسلامی ، محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین مخالفت شدید خود با این طرح را اعلام کرده است و قرار است در صحن سازمان ملل بر علیه معامله قرن سخنرانی کند.