به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «محسن پاک آیین» روز یکشنبه در همایش تحلیلی بر نقش شهید سپهبد سلیمانی در توسعه امنیت، عدالت و صلح منطقه ای و جهانی که از سوی مجمع جهانی صلح اسلامی در باغ کتاب برگزار شد، افزود: سردار جدای از دیپلمات و سیاستمدار بودن، نظریه پرداز هم بود. ایشان معتقد بود امنیت کشوری تامین نمی شود مگر اینکه منطقه امن باشد و کل منطقه امنیت داشته باشد.
پاک آیین گفت: سردار شهید سلیمانی برای اینکه منطقه ما امن باشد و رژیم صهیونیستی نتواند کاری بکند، بر لزوم چند مشخصه تاکید داشت. نخست اینکه حاکمیت ملی کشورها محترم شمرده شود.
این دیپلمات ادامه داد: مثلا وقتی در کشوری مانند سوریه حاکمیتی از مردم شکل گرفته اما امریکا آن را در نظر نگیرد و خلاف نظر مردم آنجا عمل کند، قطعا اینجاست که سردار سلیمانی باید وارد منطقه شود. چون برای تامین امنیت رژیم صهیونیستی یکی از نخستین کارها این بود که حاکمیت ملی سوریه ناامن باشد.
معاون بین الملل دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری با بیان اینکه سردار از این حاکمیت دفاع کردند و امروز حاکمیت ملی سوریه تثبیت شده است، دومین مشخصه از دید سردار شهید سلیمانی را دفاع از تمامیت ارضی کشورها دانست و گفت: امریکا به دنبال تجزیه عراق بود تا این کشور را به سه قسمت کوردها، شیعه ها و سنی ها تجزیه کند و برای همین با امارات نشست می گذارد.
وی افزود: از زمان ورود امریکا به عراق، این بحث تجزیه طلبی همان نقض اراضی کشور مطرح شد که شهید سلیمانی معتقد بودند باید با این آسیب منطقه ای مبارزه شود؛ برای همین سردار دفاع از اراضی سوریه و عراق را هم در عرصه سیاسی و هم دیپلماسی پیاده کرد.
پاک آیین، سومین مشخصه سردار را جمع کردن همه کشورهای منطقه در قالب یک محور عنوان و تصریح کرد: سردار سعی کرد همه کشورهای منطقه باهم جمع شوند و با هم محور مقاومت تشکیل دهند که چنین هم شد.
وی ادامه داد: کشورهایی که در معرض آسیب استکبار و رژیم صهیونیستی قرار داشتند باهم متحد شده و محور مقاومت را تشکیل دادند و اگر این محور مقاومت تشکیل نمی شد چه بسا استکبار به اهداف خود در منطقه رسیده بود. محور مقاومت امروز به اتحاد مقاومت تبدیل و موجب ثبات و امنیت در منطقه شده است.
معاون امور بین الملل حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب، امنیت پیش قراول توسعه و صلح و اعتلای فرهنگی و رفاهی کشورها دانست و خاطرنشان کرد: اگر داعش در منطقه به زانو درآمده و از بدنه داعش فقط تفکر تکفیری باقی مانده که آن هم به زودی نابود خواهد شد، در اثر مشی و سیاست سردار سلیمانی بود.
جایزه صلح نوبل به سردار سلیمانی اعطا شود
الهام امین زاده عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی هم در این همایش با طرح این پرسش که به چه افرادی جایزه صلح نوبل می دهند، گفت: معمولا افرادی که در صلح همکاری بین المللی داشته و گامی در این باره برداشته باشند، جایزه صلح نوبل دریافت می کنند که درسال ۲۰۱۹ این جایزه به نخست وزیر اتیوپی رسید.
وی ادامه داد: سردار سلیمانی چه فرقی با برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۱۹ دارد ، چون سردار کسی بود که با کسی که در منطقه با خشونت و ترور و برای استقرار امنیت شهروندان مبارزه می کرد و هنوزم دیر نیست که جایزه صلح نوبل به ایشان تعلق بگیرد.
امین زاده تصریح کرد: وزارت خارجه در مجمع عمومی سازمان ملل این موضوع را تشریح کند، چون در محکومیت ترور شهید سلیمانی و قدردانی از اقدامات ایشان و این انجام شدنی است.
این حقوقدان با بیان اینکه قاسم هنوز در دلها و هنوز در فکر ما است، گفت: ایام محرم این سوزش را برای امام حسین (ع) حس و خرداد برای امام راحل بغض می کنیم و فکر می کنم این بغض ماندگار برای سردار هم بماند.
وی سردار سلیمانی را سردار ایرانی، اسوه صلح طلبی، صلح خواهی و صلح جویی دانست و گفت: با توجه به اینکه در دانشکده حقوق هستیم پیشنهاد می کنم این مکتب نوین را در دانشکده های مان آموزش دهیم. برخی بحث های روابط بین الملل فرسوده شده است و جا دارد این مکتب جد ید را در دانشکده های روابط بین الملل وزارت خارجه تدریس شود؛ شخصیت یک نظامی دیپلمات سیاستمدار نظریه پرداز.
امین زاده خاطرنشان کرد: این اسطوره باید باقی بماند که بسیار فراتر از چگوارا و کسانی است که در عرصه بین الملل وجود دارند.
عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به توجیه ترور سردار سلیمانی توسط آمریکایی ها اظهار کرد: برای توجیه ترور سردار سلیمانی، اخیرا اقدام علیه سران داعش و القاعده مطرح شده و سردار را در زمره اینها قرار می دهند که باید جلوی این کار گرفته شود. توجیهی که سردار به عنوان اسوه خشونت، ترور و ناامنی و جنگ با امریکا از بین رفتند و اگر در برابر این امر سکوت کنیم، تکرار آن ممکن است اتفاق بیفتد و به یک امر عادی تبدیل شود.
امین زاده خواستار برپایی دادگاه بین المللی شد و گفت: وزارت جنگ امریکا تصریح و اعتراف می کند رییس جمهوری امریکا دستور مستقیم شهادت سردار شهید می دهد، از شورای امنیت سازمان ملل درخواست داریم مانند دادگاهی که برای ترور رفیق حریری برگزار شده، قطعنامه تصویب و دادگاهی هم برای ترور سردار شهید سلیمانی برگزار شود. تنها دادگاهی که شورای امنیت با قطعنامه خود تصویب می کند دادگاه قتل رفیق حریری است که البته هدف داشتند تا به این نتیجه برسند فعالان عرصه مقاومت را محکوم کنند.
وی ادامه داد: این دادگاه در سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ برگزار شد و هنوز محتوای آن مشخص نیست. یکی از مظنونان حزب الله هم که به طرز نامعلومی بعد از آن شهید می شوند. شورای امنیت سازمان ملل بلافاصله به دلیل این که نقض صلح بین المللی اتفاق افتاده قطعنامه ای تصویب می کند اما وقتی بلافاصله خانم بی نظیر بوتو کشته می شود نه دادگاهی نه واکنشی مشاهده نمی شود.