شیراز-ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز گفت: در انتخابات پیش رو با آزمون مهم دیگری مواجه هستیم و برای تثبیت اقتدار ایران باید همگان پای صندوق‌های رای حاضر شویم.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام، یکشنبه در نشست خبری در شیراز با اشاره به گذشت ۴۱ سال از عمر انقلاب اسلامی، بیان داشت: به عنوان کسی که در طول این مدت در میدان حضور داشته‌ام احساس می‌کنم مردم ما عزم و اراده جدی خود را برای ایجاد تحول در وضعیت حاکم بر جامعه‌شان را تا کنون به خوبی نشان دادند.
وی ادامه داد: امروز نیز با آزمون دیگری رو به رو هستیم و تمام کسانی که سعی کردند تردیدی در مردم و تغییری در مسیر انقلاب اسلامی ایجاد کنند، شاهد باشند که مردم ما با گام‌های استوار و اراده محکم آمده‌اند تا خودشان سرنوشت خود را تعیین کنند نه اینکه بنشینند تا دیگران این کار را انجام دهند.
امام جمعه شیراز، خطاب به جوانانی که تجربه کتک خوردن‌های سال ۱۳۵۷ و ترکش خوردن دوران دفاع مقدس را ندارند اما دلسوز این کشور هستند و برای یافتن راه حل برای مشکلات جامعه گام برمی‌دارند، افزود: یک راه حل این است که پای صندوق‌های رای بیاییم و در یک روند مردم سالارانه اهداف خود را دنبال کنیم تا به نتیجه برسیم، البته گاهی احتمال دارد در انتخابمان اشتباه کنیم و یا گاهی ممکن است منتخبان ما خیانت کنند اما مسیر مردم سالاری همچنان باید باز بماند.
وی ادامه داد: اگر این مسیر را ببندیم و بگوییم حاضر نیستیم پای صندوق‌های رای بیاییم، کشورهای دیگری در سرنوشت ما دخالت می‌کنند لذا اگر اقتدار ایران را می‌خواهیم باید پای صندوق های رای حاضر شویم.
آیت‌الله دژکام بیان کرد: استان فارس در کنار انتخابات مجلس شورای اسلامی شاهد انتخابات میان‌دوره ای مجلس خبرگان رهبری است که بسیار حائز اهمیت است و مردم باید در این انتخابات مشارکت و نامزد مورد نظر خود را انتخاب کنند.

خطاها را شناسایی و اصلاح کنیم

آیت‌الله دژکام که خود نامزد انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در استان فارس است، اظهار داشت: در بُعد اجتماعی، سیاسی و ساختارهای مختلف انتخاباتی و حضور مردم در عرصه انتخابات، کاستی‌هایی هم داریم اما این به آن معنا نیست که حضور مردم یک حضور جدی نیست یا کسی به حضور مردم اعتقاد ندارد بلکه به این معناست که چون در حال ساختن جامعه خود هستیم، افت و خیزهایی داریم و گاهی خطاهایی رخ می‌دهد که باید این خطاها شناسایی و اصلاح شود.
آیت الله دژکام افزود: روزی که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قرار بود به رای گذاشته شود، امام راحل فرمودند، چارچوب این قانون بد نیست و بعد هم می‌توان برای آن متمم گذاشت و آن را اصلاح کرد، اما به گونه‌ای القا می‌کنیم که یک چیز تمام شده غیر قابل تغییری را فرا روی ما گذاشته‌اند.

او ادامه داد: اصول این انقلاب که منبعث از فطرت انسانی است را پذیرفته‌ایم و برای اصلاح ساختارها و فرآیندها تلاش می‌کنیم و این همان چیزی است که رهبر معظم انقلاب فرمودند و اینکه دوره‌ای از جامعه پردازی و تمدن‌سازی پیش روی ما قرار دارد.
آیت‌الله دژکام اضافه کرد: ما باید بپذیریم که می‌خواهیم جامعه خود را پردازش کنیم نه اینکه جامعه همین است که هست.

وی گفت: آنچه که گاهی برای جوانان ایجاد پرسش می‌کند این است که خیال می‌کنند آنچه که در اختیارشان است همان آرمانی است که ما داشته‌ایم، در حالیکه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی فرمودند، ما با آرمان‌های انقلاب اسلامی فاصله زیادی داریم و باید برای این آرمان‌ها تلاش کنیم.
امام جمعه شیراز افزود: برخی از نسل‌هایی که برای آرمان‌های انقلاب تلاش کردند، بازنشسته شدند، گروهی از آنها وسط میدان هستند و گروهی نیز تازه به میدان می‌آیند اما همه ما در این مساله مشترک هستیم که می‌خواهیم آرمان اسلام و انقلاب اسلامی را پیش ببریم. 

آیا نامزد مجلس خبرگان رهبری در فارس بی رقیب است؟

نامزد انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در استان فارس، در بخش دیگری از این نشست در مورد انتقادهای مطرح شده به سبب قرار داشتن تنها نام وی در لیست نامزدهای انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری، بیان داشت: یکی از مسایلی که باید در قانون انتخابات مدنظر قرار داده شود این است که، چه کسی مسوول رقیب درست کردن است، شورای نگهبان می‌گوید وظیفه ما بررسی صلاحیت داوطلبان است، هیات اجرایی انتخابات هم اظهار می‌کند ما تنها صلاحیت داوطلبان را بررسی می‌کنیم، وزارت کشور هم وظیفه رقیب درست کردن را ندارد لذا این یک حرکت مردمی است.
آیت‌الله لطف‌الله دژکام ادامه داد: انتخابات نه از حیث رای دادن بلکه از ناحیه داوطلب شدن نیز مردمی است، بنده احساس می کردم در صورت حضور برخی بزرگان در انتخابات مجلس خبرگان وظیفه دارم از آنها حمایت کنم لذا صبر کردم و زمانی دیدم که برای نام نویسی اقدام نکردند فردی را به سراغ آنان فرستادم اما حاضر به حضور نشدند.
وی اضافه کرد: در جامعه روحانیت شیراز در این زمینه مشورت کردیم و چند نفر از معتمدان روحانیون به سراغ آنان رفتند اما این بزرگواران به جهاتی صریحا گفتند ما حضور پیدا نمی‌کنیم و فلانی (آیت‌الله دژکام) حضور پیدا کند که در نهایت روز آخر با تاکید جامعه روحانیون فارس و دعوت‌های صورت گرفته، برای انتخابات نام نویسی کردم.
نامزد انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در استان فارس گفت: در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری کسی که صلاحیت او به دلیل مباحث اخلاقی و انقلابی رد شود نداشتیم، بحث یک آزمون علمی بود که من نیز در این آزمون شرکت کردم.
آیت الله دژکام افزود: بسیاری از داوطلبان زمانی که دیدند من در انتخابات نام نویسی کردند، با صدور اطلاعیه‌ای از حضور در عرصه انتخابات انصراف دادند، جمعی نیز در قم نام نویسی کرده بودند که یکی از آنها از استان فارس و از شهروندان شیراز است و پس از اخذ تاییدیه صلاحیت، درخواست تغییر حوزه انتخابیه را مطرح کرد تا به استان فارس بیاید و این درخواست خیلی قبل داده شده اما روند اداری آن طولانی شده است.
وی ادامه داد: این داوطلب نیز در حال حاضر ستاد انتخاباتی خود را در استان فارس فعال کرده و در حال فعالیت است.
هرچند هنوز اطلاعیه رسمی در این زمینه از سوی ستاد انتخابات استان فارس منتشر نشده اما گفته‌ها حاکی از تغییر حوزه انتخابیه حجت‌الاسلام مصطفی منتظری از کاندیداهای انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در فارس است.

فرماندار شهرستان شیراز و رئیس ستاد انتخابات این شهرستان، روز شانزدهم بهمن ۹۸ در نشست خبری اعلام کرد: ۳۷ نفر برای انتخابات میان‌دوره‌ای پنجمین مجلس خبرگان رهبری در حوزه فارس نام نویسی کردند که از این تعداد ٢٣ نفر در حین رسیدگی انصراف دادند و صلاحیت ۱۳ نفر نیز محرز نشده و تنها یک نفر تایید صلاحیت شده است.

محمد رضا امیری گفت: در حال حاضر انتخابات خبرگان رهبری در استان فارس تنها یک داوطلب تایید صلاحیت شده دارد و طبق قانون با همین یک کاندیدا، انتخابات برگزار خواهد شد.

هزینه های ستاد انتخاباتی مردمی است
آیت الله دژکام همچنین در ادامه این جلسه در پاسخ به این پرسش که چرا نشست خبری وی در مسجد شهدای شیراز برگزار شده و هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی او از چه محلی تامین می‌شود، گفت: مسجد شهدا، یک محیط عمومی در اختیار جامعه روحانیت شیراز است و به عنوان یک نهاد مردمی این فضا در اختیار ما قرار داده شده است.
وی در باره تامین هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی خود بیان کرد: اگر از مجموعه دفتر امام جمعه بخواهم برای کارهای انتخاباتی استفاده شود این موضوع بی انصافی نسبت به رقیب است لذا تاکید کردم از امکانات دفتر برای بحث انتخابات استفاده نشود.
وی ادامه داد: حتی به کارکنان و مسوولان دفتر نمایندگی ولی فقیه در استان که قصد فعالیت در ستاد انتخابات اینجانب را داشتند تاکید کردم باید مرخصی بدون حقوق بگیرند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: تمام هزینه‌های ستاد انتخاباتی من از محل کمک‌های مردمی است و هر کسی چیزی بخواهد بدهد که فردا طلبکار باشد، نمی‌پذیریم.
آیت الله دژکام اضافه کرد: بسیار دلگرم و امیدوار در حال فعالیت در استان هستم و امید دارم که مسوولیت‌ها و وظایفی که برعهده من قرار دارد به خوبی انجام شود.
امام جمعه شیراز افزود: طبیعی است در فضایی که دستگاه تشکیلاتی دشمن تلاش می‌کند تا عدم اعتماد را حاکم کند کسی که یکی از وظایفش ایجاد اعتماد است، شرایط برایش دشوار شود.
وی ادامه داد: خرسندم که در استان فارس و شیراز حضور دارم چرا که مردم این خطه، عاطفی هستند و می‌توان روی صداقت و پایمردی آنان در مسایل حساب کرد، این فضا به ما کمک می‌کند تا زودتر به نتیجه برسیم.
امام جمعه شیراز گفت: اگرچه در فکر بسیاری از مسایل هستم اما با توجه به صمیمی‌تر شدن فضا با مدیران این استان، قاعده کار را به خوبی تنظیم کرده‌ایم.
آیت‌الله دژکام در پاسخ به این پرسش که آیا حضور شما در مجلس خبرگان رهبری، باعث می‌شود در انجام دیگر مسوولیت هایتان خللی ایجاد شود، افزود: من معتقد به نظام تقسیم کار هستم، اگر نیاز به تقسیم کار باشد این اقدام را انجام خواهد داد.
وی همچنین به عضویت خود در هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اشاره و بیان کرد: اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها در تمام دنیا به تناسب برخی مسوولیت‌های سیاسی و اجتماعی، مقداری از وظایفشان در دانشگاه کاسته می‌شود و این را امری ضروری تلقی می‌کنند زیرا حضور یک عضو علمی در مدیریت اجرایی را به نفع جامعه می‌دانند.

مجلس خبرگان به وظایف خود به خوبی عمل کرده است

نماینده ولی فقیه در استان فارس در ادامه این نشست در باره عملکرد مجلس خبرگان رهبری از ابتدای تشکیل (بیست و چهارم مرداد سال ۶۲) تا کنون گفت: خوشبختانه عملکرد این مجلس تا کنون خوب و در اجرای وظایفش سربلند بوده است.

آیت‌الله دژکام افزود: نخستین و مهمترین وظیفه مجلس خبرگان رهبری، انتخاب رهبر است که از زمان شکل‌گیری تا کنون، یک بار این اقدام صورت گرفته که امیدواریم خیلی کم چنین چیزی لازم شود و نیازی به این موضوع نباشد.
وی بیان کرد: بدون تردید مجلس خبرگان رهبری در انتخاب خود در آن برهه حساس (سال ۶۸) بسیار خوب عمل و فردی را انتخاب کرده که هر چه زمان می‌گذرد، همگان تاکید می‌کنند بهترین انتخاب بوده است و این مجلس در این زمینه سربلند است زیرا رهبر معظم انقلاب در تمام صحنه‌های سخت، با شجاعت و تدبیر بسیار ارزشمند مسایل را حل کردند.
امام جمعه شیراز ادامه داد: نظارت بر وجود شرایط رهبری از دیگر وظایف مجلس خبرگان رهبری است که این کار نیز به درستی تا کنون انجام شده و فرهیختگی و تقوای اعضای مجلس خبرگان به گونه‌ای بوده که این ماموریت را به خوبی انجام داده‌اند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: ماموریت سوم مجلس خبرگان رهبری را رهبر معظم انقلاب تعیین کردند که فرمودند، این مجلس باید مجموعه نظام اسلامی را رصد کند تا در جهت‌گیری انقلاب و نظام انحرافی پیش نیاید.
آیت‌الله دژکام همچنین در پاسخ به این پرسش که بسیاری از اعضای مجلس خبرگان رهبری از منتصبان رهبر معظم انقلاب در شهرستان‌ها هستند که این در مورد نظارت آنان شبهه ایجاد می‌کند، افزود: رهبر معظم انقلاب از تمدن‌سازی نوین اسلامی سخن می‌گویند و ما قبل از آن که در بند رهبر معظم انقلاب باشیم در بند دستور خدا هستیم.

آیت‌الله دژکام در پاسخ به این سوال که روحانیون علاقه فوق‌العاده‌ای به رهبر معظم انقلاب دارند، آیا این علاقه احتمالا موجب خدشه‌دار شدن وظیفه نظارتی مجلس خبرگان رهبری نمی شود؟ بیان کرد: وظیفه ای که در مجلس خبرگان رهبری بر دوش اعضا قرار دارد وظیفه الهی است و باید این کار را انجام دهند.
استان فارس پنج نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد و اهالی این استان در چارچوب انتخابات میان‌دوره‌ای آتی مجلس خبرگان رهبری (دوم اسفند۹۸)، یکی از نمایندگان خود را به جای مرحوم آیت‌الله اسدالله ایمانی که اردیبهشت ۹۷ دعوت حق را لبیک گفت، انتخاب خواهند کرد.

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و نخستین میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز دوم اسفندماه ۹۸ برگزار می‌شود.