به گزارش روز دوشنبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، محمدتقی نظرپور با اعلام این خبر اظهار داشت: در سال ۱۳۹۸ حدود ۶۷ پروژه خیرساز در دانشگاهها و مراکز آموزشی در دست اجرا است که برای تقویت مشارکت مردم و خیّرین در توسعه و تکمیل فضاهای آموزشی و کمکآموزشی دانشگاهها، معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع ستاد وزارت علوم از محل طرح متمرکز «کمک به تکمیل فضاهای آموزشی و کمکآموزشی نیمهتمام در دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی که حداقل ۵۰ درصد اعتبار آنها را خیّرین تأمین کردهاند» به ۳۰ پروژه با اعتبار ابلاغی ۲۸۷ میلیارد ریال کمک میکند.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۷ از محل اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای متمرکز فوق مبلغ ۲۴۶ میلیارد ریال برای تکمیل ۳۹ پروژه خیرساز تخصیص داده است.
به گزارش ایرنا، سنت وقف در حوزه علم و فناوری در کشور ما قدمتی دیرینه دارد و به ۷۰۰ سال پیش و تاسیس دانشگاهی در آذربایجان به نام رشیدالدین فضلالله همدانی وزیر غازان خان از حکمرانان وقت آن دیار باز می گردد.
نخستین دانشگاه موقوفه در آن دوران شامل چهار دانشکده بود که در چهار طرف آن قرار داشت و اربع یا چهارعربی را به خود اختصاص داد. این مکان بنام ربع رشیدی شهرت یافت.
از محل باغ ها و مزارع وقف شده، هزینههای دانشگاه، شهریه و کمک هزینه دانشجویان پرداخت میشد. پس از ربع رشیدی نیز این وقف در بنیادهای علمی ادامه یافت.