تهران- ایرنا- فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: طبق برنامه‌ریزی و برآوردهای انجام شده برای سال ۹۹ در راستای برنامه جامع اطفاء حریق برای پیش بینی، اقدامات پیش و حین حریق و احیاء مناطق صدمه دیده ۲۴۴ میلیارد تومان بودجه نیاز است.

سرهنگ علی عباس‌نژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به آتش سوزی اخیر جنگل‌های هیرکانی اظهار داشت: طی روزهای گذشته ۸۰ نقطه که حدود ۱۰۰ هکتار از اراضی جنگل‌های هیرکانی بود در استان گیلان دچار حریق شده که به صورت سطحی بوده است.

وی ادامه داد: در سطح جنگل‌های شمال حدود ۲ هزار و ۲۰۰ نفر نیروی حفاظتی داریم که عموما از شرکت‌های بهره‌برداری هستند و در استان‌های شمالی خودرو و موتور سازمانی و شرکتی داریم اما باید تجهیزات در چارچوبی ساماندهی شوند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها تصریح کرد: در منطقه گیلان وزش باد گرم  و گرمای زیاد در شدت و گسترش آتش تاثیر گذار بوده است و ۸۰ مورد وقوع آتش سوزی سطحی داشته‌ایم که اکثریت آن به علت بی توجهی هموطنان بوده است، زیرا در زمان گرمای هوا تردد مردم به مناطق جنگلی بیشتر می شود.

عباس نژاد توضیح داد: میزان آتش سوزی و نابودی درختان جنگل‌های هیرکانی بر اساس گزارشات رسیده از ماموران یگان آتش سوزی در سطح جنگل‌ها بوده  و آسیب زیادی به گونه‌های درختان وارد نشده است. در حال حاضر عمدی بودن آتش سوزی‌ها و خسارت وارد شده از سوی کارشناسان در دست بررسی قرار دارد.

مردم در جنگل احساس مسؤولیت ندارند

وی در توضیح اقدامات انجام شده گفت: تعامل بین سازمانی زیادی با سازمان هواشناسی وجود داشته است و ما از طریق رسانه ملی اطلاع رسانی انجام داده‌ایم. همچنین تقویم آتش سوزی‌ها را در مناطق شمالی، زاگرسی و مرتعی داریم اما هموطنان کوتاهی می‌کنند و همراهی لازم را ندارند و در جنگل احساس مسؤولیت ندارند.

عباس نژاد تصریح کرد: در سال گذشته امکانات اطفاء حریق به صورت گروهی و انفرادی در اختیار نیروها قرار گرفت اما با توجه به اراضی جنگلی و مرتعی این میزان تجهیزات پاسخگو نیست. همچنین بسیاری از مناطقی که ما آتش سوزی داریم صعب‌العبور است و رسیدن به موقعیت با خودرو بسیار دشوار است.

 فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها ادامه داد: نیاز است در هریک از استان‌های جنگلی یک عدد هلیکوپتر داشته باشیم که در این صورت آتش سوزی ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش پیدا می‌کند. در حال حاضر تعداد هلیکوپتر صفر است و از پهپادها تنها برای شناسایی مناطق حریق استفاده می‌شود.

در زمان آتش سوزی نیروی کافی نداریم

عباس نژاد در ادامه عنوان کرد: برای اینکه جوامع محلی نیز در عملیات اطفاء حریق به نیروها کمک کنند، نیاز به امکانات است.

وی همچنین اظهار داشت: در زمان آتش سوزی نیروی کافی نداریم زیرا اعتباری برای جذب نیرو نداریم اما با ساماندهی نیروهای در دسترس می‌توانیم آتش سوزی را مهار کنیم و نیاز است مردم نیز در پیشگیری از حوادث کمک کنند.  ۸.۷درصد سطح کشور ما جنگل است و این عدد حتی به ۱۰ درصد نیز نمی‌رسد در حالی که در دنیا ۳۰ درصد زمین را جنگل تشکیل می‌دهد، بنابراین نیاز است از این گنجینه برای آیندگان حفاظت کنیم.

 عباس نژاد عنوان کرد: تلاش نیروهای دولتی و مردمی تا این لحظه از گسترش آتش سوزی‌ها جلوگیری کرده و موجب شده تا آتش در بعضی مناطق استان گیلان مهار شود.

 به گزارش ایرنا، نبود امکانات لازم و راه‌های دسترسی به محل‌های آتش سوزی در مواردی کار اطفاء حریق را کند و با مشکل مواجه کرده که در این میان نیروهای مردمی با استفاده از ابزار اولیه شامل بیل و کلنگ به کمک منابع طبیعی و آبخیزداری شتافته‌اند. همچنین گیلان به عنوان خطه سرسبز کشور دارای ۵۶۵ هزار هکتار جنگل و ۲۲۴ هزار هکتار مرتع است.